Foto: National News Bureau of Thailand

De Bangkok Mass Transit Authority (BMTA), dat zorg draagt voor het openbaar busvervoer in Bangkok, wil de sterk verouderde dieselbussen vervangen door het leasen en kopen van nieuwe milieuvriendelijke bussen.

Er moeten dan 700 bussen worden gehuurd: 400 hybride voertuigen voor de prijs van 3,2 miljard baht en 300 bussen op aardgas (NGV) voor 1,7 miljard baht. Daarnaast is de BMTA van plan om het komende jaar 35 elektrische bussen aan te schaffen en oplaadpunten te creëren. Dat kost 571 miljoen baht.

Op een later tijdstip wil men dan 1.453 hybride bussen kopen voor 11,6 miljard baht. Omdat dit nog wel even zal duren, investeert de BMTA 161 miljoen baht in de renovatie van 323 bussen.

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Busbedrijf BMTA in Bangkok wil 700 ‘groene’ bussen leasen”

  1. fred zegt op

    Hoog tijd om die verschrikkelijke stinkdiesels te weren. Ook in Pattaya zitten die de ganse stad te bedwelmen voornamelijk om Chinezen van her naar der te voeren.

  2. Top martin zegt op

    Er is geen enkel voertuig in Thailand millieuvriendellijk omdat de regering het vertikt de katalysator te verplichten


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website