jorisvo / Shutterstock.com

Een Britse staatsburger van 43 jaar en een Thaise man zijn dinsdagavond gearresteerd voor het online verkopen van nep merkhorloges aan buitenlandse kopers in Pattaya.

Op basis van een tip van een informant nam een ​​politieagent contact op met de Britse man. Die verkocht horloges van merknamen zoals Rolex, Patek Phillipe en Cartier. Hij kocht ze van de Thaise man die tevens gearresteerd is voor 500 baht per stuk en verkocht ze de door via Instagram voor ongeveer 12.000 baht per stuk. Na het ontvangen van bestellingen, stuurde hij de imitatie merkhorloges per pakketpost naar zijn klanten die het geld hadden overgemaakt op zijn bankrekeningnummer.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Britse en Thaise man gearresteerd in Pattaya voor verkoop namaakhorloges”

 1. Willem zegt op

  Goed dat ze deze oplichter hebben opgepakt.
  Ik heb zelf niets tegen immitatie hologes. Ik heb niet het geld om een echte Rolex of Breitling te kopen en ik denk dan maar dat ik deze firma’s daarom ook niet benadeeld heb.

  Een horloge met een inkoopwaarde van 500 bath kan en mag nooit 12000 baht kosten. Dat is pure oplichting.
  Voor een echt goede kopie heb ik recent 2300 baht betaald. En dan zit er voor diverse tussenpersonen nog winst op. Dat is niet erg. Uit eigen ervaring gaat deze vele jaren mee.

  • eddy uit oostende zegt op

   Volledig akkoord Willem.Iedere keer dat ik naar Thailand ga koop ik zo een horloge.Ofwel houd ik hemzelf of geef hem cadeaux.Nog nooit geen problemen gehad met de werking.

   • eddy uit oostende zegt op

    Ik geef nooit meer 1000 Bath voor zo een horloge,na lang afdingen natuurlijk-but thats the game en ik heb er nog veel plezier aan ook .

 2. fred zegt op

  Wie geeft nu 12.000 Baht aan een nep horloge die je eender waar in Pattaya kan kopen voor 3000 Baht ? Komt er nog bij dat je de horloge dan nog niet ‘echt’ hebt gezien geen zekerheid hebt over de kwaliteit en je als klant nog veel vertrouwen moet hebben dat het horloge na de storting wel degelijk bij je terechtkomt.
  Ik heb ooit een nep horloge gekocht en als ik er mee in een stortbui liep stond ze half vol water. Voor mij nooit meer.Geef mij maar een goede Casio…..kan ik zelfs mee zwemmen.
  Blijkbaar doen sommige mensen wel heel makkelijk zaakjes.

 3. Robert zegt op

  Tja….een goeie namaak Rolex kost tegenwoordig ook € 1.200 tot € 1.600 euro …maar dan ook precies hetzelfde ook nummers in het uurwerk zelf ( made in China exacte copie)…kennis van mij is juwelier en koopt regelmatig klokje op…het vind het verdomd lastig om een goeie nepper uit China te herkennen…
  Maar de horloges die op straat worden verkocht zijn redelijk imitatie alhoewel niet altijd op gewicht…
  2000 Bath in Changmai en dan heb je een goed klokje loopt nog redelijk op tijd… 12.000 bath is oplichting
  het gezegde “als het te mooi is om waar te zijn ..is het meestal ook niet waar ”
  Douane in NL laat oogluikend 1 imitatie toe…ook kleding
  Tis wat je wil uitstralen…
  Robert


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website