De gemeente Bangkok heeft er 35 (oude of nieuwe?) brandweerwagens bij. Deze stonden al 10 jaar te roesten in een loods vanwege een onderzoek naar een van de grootste corruptieschandalen in Thailand: de aanschaf van 315 brandweerwagens en 30 blusboten van het Oostenrijkse bedrijf Steyr in 2006 en 2007. Met de aankoop was een bedrag van meer dan 200 miljoen dollar gemoeid.

De 35 brandweerwagens maken deel uit van 72 wagens die eind deze maand worden overgedragen aan de gemeentelijk Disaster Prevention and Mitigation dienst in Bangkok. De wagens zijn gerepareerd en worden in gebruik genomen. De reparaties kosten ook nog eens 200.000 à 300.000 baht per wagen. Ze gaan nog zeker vijf jaar mee.

In 2004 kocht de gemeente Bangkok 315 brandweerwagens, 30 blusboten en nog meer uitrusting van het Oostenrijkse bedrijf Steyr. Een brandweercommandant en een gouverneur die van de deal profiteerden, er werd veel te veel betaald voor de aankoop, werden tot gevangenisstraffen van 10 en 12 jaar veroordeeld. Zij vluchten naar het buitenland.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website