De taxichauffeur weet het zeker: de verdachte van de bomaanslag is een buitenlander. Hij pikte de vermoedelijke dader op bij Charn Issara Tower op Rama IV en bracht hem naar station Hua Lamphong. Vandaar ging de man met het gele t-shirt per tuktuk naar Ratchaprasong, waar hij dood en verderf zaaide.

Volgens de taxichauffeur ging het om een vreemde man van ongeveer 30 jaar, met een lengte van 180 cm en golvend haar. Ook is hij er van overtuigd dat de man een andere kleur rugzak bij zich had dan de zwarte op de video is te zien. De politie sprak maandagavond drie uur met de bestuurder. Ze heeft de taxi geïnspecteerd en DNA-monsters genomen.

De politie heeft ook het telefoonverkeer rond het tijdstip van de aanslag gecontroleerd. Van drie internationale nummers wordt nagegaan van wie ze zijn. Vermoed wordt dat de dader een telefoontje pleegde nadat hij zijn rugzak bij het altaar had achtergelaten. Daar lijken de CCTV-beelden op te wijzen.

Mogelijke betrokkenheid Turkse Grijze Wolven

Volgens een expert op het gebied van terrorisme, Anthony Davis ‘veteran security analyst’ bij IHS-Jane, moet de dader van de bomaanslag bij de Erawan tempel gezocht worden in kringen van de Turkse Grijze Wolven. Davis legt een verband met de woede in Turkije na de deportatie van 109 Uighur vluchtelingen begin juli van Thailand naar China. De Grijze Wolven waren ook betrokken bij de aanval op de Thaise ambassade in Istanboel.

De politie in Bangkok zegt daarover dat er geen aanwijzingen zijn gevonden dat internationale terroristische groepen achter de aanslag zitten.

3 reacties op “Bomaanslag Bangkok: ‘Taxichauffeur zegt dat aanslagpleger een buitenlander is’”

 1. joey zegt op

  Ja heb dit al vanaf het begin gedacht, dat het in de richting van de Turken met de Oeigoeren zit. Lijkt voor mij ook het meest waarschijnlijke.

 2. Jan Hoekstra zegt op

  Ja lekker makkelijk weer, geef de buitenlanders de schuld joh. Net zoals op Koh Lanta enz.

  Als er een farang dood is gooi je het op zelfmoord, lekker makkelijk. Als het te opvallend is dan gooi je het maar op dat een buitenlander de dader is.

  Professioneel bezig, ze hebben gewoon geen idee waar ze het moeten zoeken. “houd het volk dom” dat is het motto van deze regering.

 3. Michael W. zegt op

  Als ik de foto’s, niet de compositie tekening, goed bekijk hebben we hier toch echt niet te maken met een volbloed Thai. Na het tonen van deze foto’s ,vrij kort na de ontploffing, was mijn eerste indruk te maken te hebben met een persoon die afkomstig zou kunnen zijn uit het oostelijke Middellandse zeegebied.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website