De meeste bewakingscamera’s langs de vluchtroute die door de verdachte van het Erawan heiligdom is afgelegd functioneerde niet. Volgens de nationale politiechef Somyot Poompunmuang waren 15 van de 20 camera’s bij het Ratchaprasong kruispunt buiten werking. 

De boosdoener zou de gemeente Bangkok zijn, die eigenaar van de camera’s is en deze dient te onderhouden. De gemeente heeft 57.000 camera’s in de stad, waarvan 10.000 nieuwe hoge-resolutie camera’s. Volgens Somyot geven de beelden van de vijf werkende camera’s, de politie geen compleet beeld van het incident.

De politie van Bangkok weet niet of de verdachte nog in het land zijn. Mogelijk heeft hij zich verkleed in het Chulalongkorn ziekenhuis en is daarna gevlucht naar Maleisië.

Een analyse van de gevonden bomresten heeft aangetoond dat er zowel C4 als TNT gebruikt kan zijn. De kogeltjes die in de pijpbom zaten, kunnen in iedere ijzerwinkel zijn gekocht. De bommen die gebruikt zijn bij Erawan en Sathorn komen overeen. Het gaat om een type bom die niet eerder in Thailand gebruikt is. Mogelijk heeft de bommenmaker een training in het buitenland gevolgd.

Gisteren is er ook een MK2 granaat gevonden in een woning in Sukhumvit Soi 81. volgens de politie is er geen verband met de dodelijke bomaanslag.

De politie onderzoekt of groep die die websites heeft gehackt in Lamphun mogelijk iets met de aanslag te maken heeft. Het zou gaan om een groep islamieten uit Tunesië.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/ZLqvWV


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Bomaanslag Bangkok: Kapotte camera’s bemoeilijken onderzoek”

 1. khun Roland zegt op

  Kapotte cameras is één ding. Een ander ding is het niet toepassen van een aller elementairste onderhoud.
  De opgenomen beelden zouden héél wat duidelijker zijn mochten de cameralenzen af en toe eens een poetsbeurt krijgen.
  Maar daar staat natuurlijk niet één Thai bij stil.
  “Onderhoud” is sowiso een totaal onbekend begrip in Thailand.
  Dat ze dan ten slotte ook nog eens stuk gaan… sja wat had je gedacht…..
  En daar zitten ze nu mee. Verwonderd me niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website