Supannee_Hickman / Shutterstock.com

Supermarktketen Big C gaat volgend jaar flink uitbreiden in Thailand. Aswin Techajareonvikul, CEO van het bedrijf, laat weten dat het gaat om een investering van 6 miljard baht.

Van de 6 miljard baht voor de binnenlandse markt zal 5,5 miljard baht worden gebruikt om volgend jaar 5-7 nieuwe Big C hypermarkten en 300-400 Mini Big C winkels te openen. Ongeveer 500 miljoen baht is bestemd voor IT-voorzieningen.

In 2019 exploiteerde Big C in totaal 153 hypermarkten, 63 Big C-supermarkten en 1.018 Mini Big C-winkels met 900.000 m² verhuurbare oppervlakte. De omzet van Big C bedroeg in 2018 ruim 140 miljard baht en zal dit jaar naar verwachting met 5% groeien.

Gary Hardy, chief operating officer, laat weten dat het bedrijf volgend jaar één Big C hypermarkt en 20 Mini Big C winkels zal openen in Vientiane (Laos). Gisteren werd een Big C hypermarkt in Poipet (Cambodja) geopend.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Big C gaat fors investeren in Thailand: 7 nieuwe hypermarkten en 400 Mini winkels”

  1. Lung addie zegt op

    Hier in Pathiu is er een goede week geleden, op 100m van een Tesco Express, zo een ‘Mini Big C’ geopend. Voordien was het een kantoor van SCB bank.Ben er eergisteren eens gaan kijken wat ze allemaal te verkopen hadden. Moet zeggen dat ik niet echt onder de indruk was. Veel te smalle ruimte tussen de schappen, rommelig en dus weinig of geen overzicht van de aangeboden producten. Voor wat ik nodig had ben ik dan maar 100m verder naar Tesco Express gereden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website