(501room / Shutterstock.com)

Exploitanten van uitgaansgelegenheden zullen donderdag hun verzoek om heropening van hun bedrijven nog eens herhalen, aangezien het ministerie van Volksgezondheid overweegt om bepaalde provincies aan te wijzen als “groene zones” waar het nachtleven kan worden hervat.

Khathawut Thongthai, voorzitter van de Association of Entertainment Professionals, zei dat exploitanten van uitgaansgelegenheden en aanverwante bedrijven donderdag een ontmoeting zullen hebben met generaal Supoj Malaniyom, hoofd van het operationele centrum van het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA), om de heropening van hun ondernemingen te bepleiten.

Hij zegt dat hoewel exploitanten de noodmaatregelen en financiële steun die de staat tijdens de pandemie aan hen heeft verleend, op prijs stelden, maar dat dergelijke hulp tijdelijk en niet duurzaam is.

“Nu de dagelijkse Covid-19-infecties zijn afgenomen en de nationale vaccinatiecampagne is uitgebreid tot alle leeftijdsgroepen, is het nu tijd om de beperkingen van uitgaansgelegenheden te verlichten en de industrie weer op de been te helpen”, aldus Khathawut. Eerder al hadden horeca-exploitanten er bij de regering op aangedrongen om hun bedrijven in “toeristische blauwe zone”-provincies vanaf 1 juni te heropenen, na het schrappen van de Test & Go-toegangsregeling op 1 mei.

Een bron bij het ministerie van Volksgezondheid dat het ministerie de Covid-19-zonering zal herzien, waarbij sommige provincies waarschijnlijk als “groene zones” zullen worden geclassificeerd. Momenteel zijn er twee kleurgecodeerde zones: 65 “gele zone”-provincies met een hoog toezicht en 12 “blauwe zones” die worden gepromoot voor toerisme. Alcoholische dranken kunnen tot middernacht in het hele land worden geserveerd, maar alleen in restaurants die voldoen aan de Safety and Health Administration (SHA) Plus- of Covid-Free Setting-normen. De regering zal waarschijnlijk toestaan ​​dat uitgaansgelegenheden in de “groene zones” hun activiteiten hervatten, en het plan zal naar verwachting vrijdag ter overweging aan de CCSA worden voorgelegd.

Thanakorn Kuptajit, adviseur van de Thai Alcohol Beverage Business Association, zei dat het nachtleven en de toerismesector aandringen op een volledige heropening op 1 juni. “De heropening zal ongeveer 300 miljard baht opleveren voor de economie”, zei hij, en hij merkte op dat een heropening van het nachtleven onder meer ten goede zou komen aan chef-koks, muzikanten, artiesten en taxichauffeurs.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

1 reactie op “Bars dringen aan op heropening van het nachtleven”

 1. yak zegt op

  Anutin heeft vorige week aangekondigd dat het mondkapje de eerste maanden overal nog verplicht blijft, ook als het endemisch is wat Covid betreft en eist dat de politie er op toeziet dat de mensen het ook dragen, met de consequenties van boetes bij overtreding.
  Nu moet er weer drank tot diep in de nacht kunnen worden geschonken want het brengt toch eigenlijk wel geld in het laatje.
  Voor mij valt het loslaten van de regels voor het nachtleven niet te rijmen met wat Anutin wilt (stappen en plezier maken, eten en drinken met mondkapje?? op en af met dat ding????).
  Ook wilt de regering zich nu meer op de rijke toeristen richten want minder rijken brengen tezamen meer op dan de horde “gewone” toeristen.
  Van de Chinese toerist wordt de eerste tijd niets meer verwacht want er zijn teveel steden in China in lockdown (laatste aantal is 30 steden volgens The Thaiger) en nu gaat de aandacht uit naar India, Duitsland, VK (er is zo het schijnt geen oorlog in Oekraïne met alle financiële gevolgen voor de wereld en dan Europa in het bijzonder), deze moeten miljarden THB genereren (dit is het laatste nieuws van vandaag).
  Dat TAT altijd met een roze bril alles berekent is mij al jaren bekend, ook dat zij er altijd naast zitten met hun voorspellingen, maar het wordt nu met de dag gekker want de voorspellingen en verwachtingen van deze regering en TAT zijn met alles een beetje tegenstrijdig maar wordt wel als de oplossing verkondigt.
  Er zullen in 2024 ruim 30% meer toeristen naar Thailand komen dan voor Covid, dit brengt miljarden THB op, maar nu spreekt de regering zich tegen want men wilt juist minder “gewone” toeristen, de rijken zullen namelijk Thailand ontdekken en met minder in aantal meer geld besteden is de voorspelling.
  Wat wilt deze regering nu eigenlijk, alleen maar kreten slaken van de miljarden die binnen gaan komen en maar hopen dat er eentje van hun voorspellingen tussen zit die uitkomt en dan roepen dat zij gelijk hebben gehad?
  Het vertrouwen in de regering moet opgevijzeld worden want het is droevig gesteld voor de gemiddelde Thai, dus nu verkondigen dat de mensen die in de horeca werken goud geld gaan verdienen dankzij dit beleid, is voor velen een lachertje en een bewijs van onvermogen voor de zittende regering.
  Maar ik hoop dat ik ongelijk heb want ook ik zal er baat bij hebben als de voorspellingen van deze “uitblinkers” uitkomen.
  Het weer is nu hopeloos maar dit voorspelde zonnetje aan de hemel van de regering doet misschien goed, alhoewel ik mijn twijfels heb.
  Het leven in Thailand is goed voor mij als farang want ik ben niet aan tijd gebonden, maar je zal hier voor een paar weken op vakantie zijn en speelbal zijn van dit beleid.
  Het regenseizoen is vervroegt begonnen, wat dit weer zal betekenen voor de toeristensector is een vraag voor mij, maar Prayut zal wel weer met een uitleg komen die kant nog wal slaat.
  Wij (ik) blijf lachen en genieten in dit mooie land, het leven is al kort genoeg, dus hier pessimistisch wonen is voor mij geen oplossing.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website