De Bank of Thailand zal op 9 december aanvullende maatregelen bekend zal maken om de baht in toom te houden. Directeur Chayawadee Chai-Anant schrijft de kracht van de munt toe aan zowel korte- als langetermijn factoren. Een te sterke baht is ongunstig voor de Thaise economie die afhankelijk is van export.

De maatregelen die in het eerste kwartaal van volgend jaar worden genomen hebben tot doel de baht te temperen, zodat de waarde van de munt beter past in het financiële stelsel.

De baht is recent weer sterker geworden door diverse factoren zoals het goede nieuws over een coronavaccin, wat instroom van fondsen heeft aangetrokken, aldus de BoT. Deze instroom is niet gunstig voor de liquiditeitsbeheer van het land omdat het daarbij niet gaat om investeringen.

Thailand boekte in oktober een betalingsoverschot van $ 0,99 miljard tegen $ 1,31 miljard een maand eerder. De export kromp in oktober met 5,6 procent vergeleken met een jaar eerder, tegen 4,2 procent in september. De import nam met 12,1 procent af vergeleken met een jaar eerder, waardoor het handelsoverschot die maand $ 3,17 miljard bedroeg.

Bron: Bangkok Post

6 reacties op “Bank of Thailand: Maatregelen om waarde van de Thaise baht te temperen”

 1. Henk zegt op

  Herhaling van eerdere berichtgeving. Eerst zien dan geloven. Volgens de VS wordt de Thaise Baht gemanipuleerd. Zou mij niks verbazen.

 2. Geert zegt op

  Al maanden en maanden monitoren ze de baht, nemen ze maatregelen, plaatsen ze de baht onder speciaal toezicht, word de baht onder de loep genomen etc etc… Heel veel aankondigingen maar geen acties, tenminste geen acties die afdoende zijn. Ik lees iedere dag de Bangkok Post. Ik geloof er niet veel van, net zoals Henk al geschreven heeft “eerst zien en dan geloven”

  Gegroet,

 3. leo bossink zegt op

  @Henk and @Geert
  Dat zal allemaal wel, maar wat is het belang van de BoT to have an overrated Baht? For the Thai export is a much lower baht very important.

 4. Roland zegt op

  Het monetaire politiek in Thailand is niet gericht op wat goed is voor Thailand maar op wat goed is voor de Thaise elite…. en daar spelen andere belangen.

 5. Roland zegt op

  Sorry redactie, typefout in mijn vorige commentaar:

  De monetaire politiek in Thailand is niet gericht op wat goed is voor Thailand maar op wat goed is voor de Thaise elite…. en daar spelen andere belangen.

 6. Jozef zegt op

  Geert,

  Jouw reactie komt wel bij meer problemen naar boven.
  Een paar weken terug zou de quarantine ook verkort worden naar 7 dagen.
  Veel beloftes en maatregelen, weinig of geen resultaat, jammer genoeg.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website