charnsitr / Shutterstock.com

Volgens Greenpeace Thailand heeft New Delhi de slechtste luchtkwaliteit ter wereld, Bangkok staat op plaats negen.

Momenteel heeft de hoofdstad te kampen met ernstige smog en fijnstof. De PCD voorspelt voor vandaag gevaarlijke smog op 35 plaatsen in Bangkok en in vier buurprovincies. Het volume aan PM 2,5 stofdeeltjes overschrijdt er de veiligheidslimiet.

De gemeente en PCD werken samen bij het nemen van maatregelen zoals het besproeien van wegen, controles op wagens die zwarte rook uitbraken en inspecties op bouwplaatsen. De gemeente heeft een team op pad gestuurd dat in alle vijftig districten de luchtkwaliteit controleert.

Bron: Bangkok Post

8 reacties op “Bangkok op plaats negen van slechtste luchtkwaliteit ter wereld”

 1. Hans Bos zegt op

  Er zijn ook bronnen die beweren dat de luchtkwaliteit in Bangkok vandaag viezer is dan die van New Delhi.
  Ook in Hua Hin is de kwaliteit slecht, al lijkt niemand zich daar iets van aan te trekken. Controleer op: https://www.weatherbug.com/air-quality/hua-hin-prachuap-khiri-khan-th

  • Ger-Korat zegt op

   Werd vanochtend wakker in Bangkok bij de rivier, op de 21e verdieping. Het leek op mist toen ik naar buiten keek maar bij een temperatuur van rond de 30 graden ‘ s nachts heb je geen afkoeling welk de normale mist veroorzaakt. Voor de rest van vandaag was het heiig. Las in de Bangkok Post dat de waarde van PM 2,5 vanochtend een waarde had van 180.

 2. Sjaak S zegt op

  Ik heb nu twee verschillende sites bezocht die ik voorgeschoteld kreeg toen ik bij google ingaf: steden met de slechtste luchtkwaliteit 2019. Bangkok kwam in een lijst van 30 en in een lijst van 20 steden NIET voor.

 3. Rob V. zegt op

  Bangkok komt vaak op ‘ongezond’ uit (rode kleur) of ‘ongezond voor risico groepen’ (oranje).
  De laatste dagen is vooral heel veel rood. Je bent in Thailand rondom Bangkok en Chiang Mai niet veel beter of slechter af dan menig plek in China.

  http://aqicn.org/city/bangkok/

 4. Yuri zegt op

  Even de bron opgezocht in het artikel van de Bangkok Post. Kennelijk gaat het om real time data; de ranking van BKK op plek 9 had betrekking op zondagochtend 10.30 uur. De relevante website waar de Bangkok Post naar refereert is: https://www.airvisual.com/. Op dit moment staat BKK op plek 23.

  • jurrien zegt op

   Ik heb de app. op de ‘phone’ en check haast elke dag , leuk , maar niet gezond .

 5. Roland zegt op

  Heeft iemand een idee of de luchtvervuiling in een bepaald gebied verschilt naargelang de hoogte waar je je bevindt ?
  Is die fijn stof vervuiling minder op bv. de 20ste verdieping van een building dan op straatniveau ?
  Of maakt dit geen verschil ?

 6. Roy zegt op

  Heeft ook voordelen, geen mug die het in Bangkok overleeft !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website