Een gezin van vijf is omgekomen toen hun dorp Ban Kai Noi (Chiang Mai) werd getroffen door een aardverschuiving als gevolg van zware regens.

Ban Kai Noi telt 60 huizen, waarvan vier vernield werden. De bewoners zitten zonder stroom en zijn telefonisch onbereikbaar. De hardnekkige regen bemoeilijkt reparaties. Het ministerie van Volksgezondheid heeft medische teams naar het dorp gestuurd.

In Chiang Mai zijn vier districten door overstromingen getroffen. In twee, waar 300 huizen en 1.200 rai boerenland onder water staat, begint het water te zakken. In een ander district wordt met zandzakken geprobeerd het winkelgebied te beschermen.

De Ping rivier is buiten haar oevers getreden en heeft enkele winkelgebieden in het centrum van Chiang Mai onder water gezet. De stad probeert drie belangrijke lokaties te beschermen: San Pa Khoi road, de Waroros markt en de Night Bazaar. Zandzakken tot 4,7 meter opgestapeld moeten het water van de Ping rivier tegenhouden.

Bewoners van het district Tha Wung (Lop Buri) moeten zich voorbereiden op evacuatie. De situatie kan erger worden dan de grote overstroming in 1995. Tambon Bangku liep zondag al onder het water, het water staat er 2 meter hoog. 1750 gezinnen moesten hun spullen pakken en naar hoger gelegen gronden verkassen. Het dorpsbestuur heeft op diverse plaatsen voorbereidingen getroffen om evacuees op te vangen. Omdat er niet genoeg plaats is voor iedereen, wordt de bevolking opgeroepen onderdak bij familieleden te zoeken. De benzine raakt er op en de schappen van de winkels raken leeg, omdat de aanvoer stagneert.

Voor de tweede dag was het treinverkeer tussen Bangkok en Chiang Mai gestremd ter hoogte van Lop Buri. De spoorwegen zetten bussen in om passagiers verder te vervoeren.

In Sing Buri heeft de Bang Chomsri stuw het begeven. De Chiang Rak brug stortte in als gevolg van de sterke waterstroom. Automobilisten moeten nu een omweg van 100 km maken.

Bewoners van Nakhon Nayok en Pathum Thani maken nog steeds ruzie nadat de mensen uit Nakhon Nayok zandzakken hadden weggehaald bij de Khlong Sip Song stuw op de grens van beide provincies, zodat water uit hun gebied nu naar Pathum Thani stroomt.

In het district Wat Sing (Chat Nai), waar het water al 2 weken op veel plaatsen 2 meter hoog staat, ruziën bewoners en functionarissen van het Royal Irrigation Department over stuwen. De bewoners eisen dat meer stuwen worden geopend om het water naar de nabijgelegen Suphan Buri rivier te leiden. De bewoners verloren eerder deze week hun geduld, vernielden barrières van zandzakken, waardoor een lagere school en huizen onder water liepen. Ze voelen zich gediscrimineerd omdat de handelwijze van Irrigation tot doel zou hebben het zuidelijk deel van de provincie Suphan Buri te behoeden voor overstromingen.

www.dickvanderlugt.nl

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Aardverschuiving doodt gezin van vijf”

 1. guyido zegt op

  ja Ik weet er alles van.

  gelukkig zit ik hoog en droog in de bergen .

  we kregen een telefoontje van een nederlandse amerikaan die we een paar weken geleden een uur gesproken hadden.
  zijn nieuwe appartement was onbereikbaar ,uit de kraan kwam bruin water en het toilet produceerde dat ook ,met faces van uit de hele straat .
  we hebben hem opgepikt twee dagen geleden en vandaag weer teruggebracht waar nu alles weer redelijk normaal leek.
  nooit zo’n dankbaar mens gezien ,hij kocht een doos bier en wijn als dank .
  een goede ervaring ! en een vriend rijker…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website