Thawornnurak / Shutterstock.com

Zeker 48 particuliere ziekenhuizen voldoen nog niet aan de wettelijke verplichting om uiterlijk voor 31 juli de prijs van medicijnen en medisch zorg te publiceren. Ze zijn door het Internal Trade Department (ITD) op de vingers getikt en gevraagd om uit te leggen waarom ze in gebreke zijn gebleven.

Inmiddels hebben 305 ziekenhuizen wel de gevraagde informatie naar het departement gestuurd.

Het ministerie wacht nog met het verstrekken van een QR-code die toegang verleent tot een prijslijst voor patiënten. De code zou oorspronkelijk op 29 juli beschikbaar zijn, maar dat wordt nu 15 augustus.

De maatregelen zijn een reactie op klachten van patiënten over de hoge kosten die particuliere ziekenhuizen in rekening brengen. Het is nu ook toegestaan voor ziekenhuispatiënten om de voorgeschreven medicijnen elders te kopen, waar ze vaak goedkoper zijn.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “48 particuliere Thaise ziekenhuizen nog steeds schimmig over kosten van medische zorg”

 1. Yan zegt op

  Drie jaar geleden had ik een ongeval, ik wil hier niet over in detail gaan om tot de essentie van de zaak te blijven; in Bangkok Hospital onderging ik een chirurgische ingreep. De chirurg antwoordde op mijn vraag hoeveel dit zou kosten: “ongeveer 13.000.- Thb” voor zijn salaris. De rekening voor de ingreep + 1 (èèn!!!) overnachting bedroeg 135.000.- THB! Hier zijn woorden voor, maar niet voor publicatie vatbaar….

 2. Wimt zegt op

  Maar als ze het recept voor de medicijnen niet afstaan, kun je nog niet naar een ander ziekenhuis…

  • Singtoo zegt op

   Je betaald een arts voor een consult. En hij is verplicht je ene recept te overhandigen als hij medicatie voorschrijft. Zeggen dat je dit gaat melden bij het ministerie. Indien hij dan nog geen medicijn recept geeft dan dit inderdaad melden aan het ministerie.

 3. khunKarel zegt op

  Misschien zijn de prijzen zo exorbitant dat zij hun lijsten niet meer durfen te presenteren.
  Ik weet al lange tijd dat de ziekenhuizen helemaal niet zo goedkoop als gedacht, in ieder geval niet voor de farang. Misschien nog wel als je vergelijkt met de U.S,A. die bungelt ergens onderaan de lijst als het om kwaliteit gaat en bovenaan als het om prijzen gaat.

  Ik had een kennis die 5-6 dagen was opgenomen voor iets wat betrekkelijk onschuldig was zonder operatie meer ter observatie. De rekening was iets van 250.000 baht, dat zijn toch absurde tarieven!

  En dan de mensen die iets willen laten veranderen aan hun uiterlijk, ik heb mij daar eens in verdiept toen ik een Thaise vriendin had die graag grotere borsten wilde hebben.
  Ik kwam er achter dat als zij alleen naar de kliniek ging zij iets van 60.000 baht betaald. ga ik mee ter ondersteuning dan verdubbeld de prijs of gaat bij sommige klinieken zelfs 3 x over de kop.

  Het is dan duurder dan in Nederland, neem daarbij nog even de belabberde baht koers en het word allemaal peperduur in Thailand, wil je echt iets veranderen aan het uiterlijk dan kan je beter een paar dagen naar Turkije gaan, daar kan men zich ondanks dat het ook een militaire/politiestaat is als ALIEN zijnde ook nog steeds vrij bewegen zonder meldplicht en andere flauwekul. 🙂

  Ergo: blijf uit Thaise ziekenhuizen weg als het niet echt nodig is, het zijn boeven, uw gezondheid heeft geen preoriteit, wel uw creditcard.

  Groeten KhunKarel

  • Cornelis zegt op

   ‘………naar Turkije gaan, daar kan men zich ondanks dat het ook een militaire/politiestaat is als ALIEN zijnde ook nog steeds vrij bewegen zonder meldplicht en andere flauwekul.’

   Ehhh, tenzij je je op de sociale media negatief over het Turkse regime hebt uitgelaten, natuurlijk……….

 4. Jan zegt op

  Zes nachten particulier ziekenhuis incl . Operatie (plaat ivm beenbreuk) incl diverse foto,s . Incl medicatie ruim THB. 200.000.

 5. Dr. William zegt op

  De DMS company, beursgenoteerd en grossiert in alle ” Bangkok” hospitals in Thailand en omringende landen is dernate invloedrijk dat ze niet zullen meedoen aan de verplichting die het Internal Trade Ministry hen oplegt. Ze betalen liever de boetes. En de kritiek op overpricing is terecht, heeft in principe niks te doen voor farangs want 70% van de patienten in deze hospitals zijn Thai, en die klagen ook. Nou is dat een vrije keus, of je gaat naar een Government hospital, zoals Navy Queen Sirikit Hospital in Sattahip, ( Met het bordje : Farang 50% more ), of naar een private hospital met geen of kortere wachttijden . Ik geef een voorbeeld: sinds augustus 2018 heb ik een supra pubic catheter, die elke maand vernieuwd dient te worden wegens risico voor obstructrie , welnu de ziekenhuis catheter kost 1095 Baht, ik koop dat zelf voor 50 Baht, de urine bag , kost in ziekenhuis 495 Baht, ik koop dat, als arts, in de wholesale van Fascino pharmacy voor 22 bath . En breng dat mee en verplicht hen om dat te gebruiken. Dat lukte in July maar gister saboteerde ze mijn catherer : ” de ballon cannot be filled “. Nou ik heb 100 van deze catheters in mijn office, en thuis heb ik 10 ml water uitgeprobeerd, ze vullen die ballon prima. Aangezien dit een maandelijke affaire is , wil ik me die 1500 Bath besparen, breng trouwens ook mijn eigen Betadine mee en pleisters , verband enzo. Ook weiger ik de onnodige bloeddruk en temp meting. Er is inderdaad een hoop mis met de te hoge kosten, vraag , voor je betaald , ALTIJD om een gespecifieerde faktuur , en contrleer dat . En die 220 Baht “special Medical service”, zijn de overhead kosten voor de reception desk en parkeer wachters . Ik was 3 jaar Chef de Clinique van een welness Clinic in Pattaya, en ben goed op de hoogte van de inside affaires, en de Thai willen zo graag een Medical Hub in Asia zijn, maar qua pricing zijn ze niet zo goed bezig.

  • Ger-Korat zegt op

   Als u zo prijsbewust bent waarom gaat u dan niet naar een government hospitaal; dan wordt u geholpen tegen een kostprijs of zelfs lager dankzij de bijdrage van de Thaise overheid. Het is een keuze net zoals de aankoop van koffie in 7Eleven winkel voor 14 baht en dat dan voor de winkel op een stenen bankje op te drinken of naar Starbucks te gaan en daar dan een koffie te bestellen voor 175 baht welke u kunt nuttigen in een airco-ruime met sofa’s en achtergrondmuziek en gratis wifi. Uiteindelijk zijn de verpkeegsters en artsen hetzelfde opgeleid en vaak zowel in staats- en partikuliere ziekenhuizen werkzaam.

 6. Bert zegt op

  Twee jaar geleden in Saenphaet Ziekenhuis gelegen voor 1 nacht.
  1 persoonskamer, Thb 3500.
  Totale kosten Thb 5.000

  Dus er zijn er ook die een normaal tarief hanteren

 7. theoS zegt op

  Ik wou dat men eens het Sirikit Naval Medical Center aanpakte. Een farang betaald dubbel voor alles. Wordt je ronduit in je gezicht gezegd en vooruit betalen.

 8. Andre zegt op

  Het rama thibodi in BKK, 2 prijslijsten, aliens alles 2X.
  Dit is een ziekenhuis van de koningklukke famillie en zelfs door dit bedrijf wordt je genaait.
  BKK hospitaals rekenen prijzen die in Nederland ook worden gerekend, alleen zie je daar de rekening niet.

 9. Hans Pronk zegt op

  In de reacties wordt er melding gemaakt dat in sommige ziekenhuizen de farang meer moet betalen dan de Thai. In de voorbeelden gaat het echter om militaire ziekenhuizen en universiteitsziekenhuizen. Daar gaat dus zeer waarschijnlijk overheidsgeld naar toe. Dat maakt het logisch dat de farang meer moet betalen.
  In het mij bekende particuliere ziekenhuis in Ubon hoeft de farrang niet meer te betalen en kan hij vooraf een kamer uitzoeken want de tarieven voor die kamers zijn voor iedereen bij de receptie te lezen. En keus genoeg: dik meer dan tien verschillende kamers en voor een paar duizend baht heb je al een voortreffelijke kamer met een uitstekende verzorging.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website