Foto: ING Groep

ING heeft gisteren bekend gemaakt dat Tanate Phutrakul de vertrokken Koos Timmermans zal opvolgen als CFO van ING. Timmermans moest het veld ruimen na een witwasschandaal.

Tanate is momenteel werkzaam als Group Controller en staat bekend als een echte teamplayer. Hij werkt sinds 1998 voor ING en zal op 7 februari 2019 beginnen als financieel eindverantwoordelijke. Als CFO moet Phutrakul ook toetreden tot de raad van bestuur van de bank. Daarover beslissen de aandeelhouders in april. Europese toezichthouders zijn al akkoord met zijn promotie.

Tanate Phutrakul werd in 1965 geboren in Bangkok en kwam bij ING in 1998 als managing director van ING Barings Securities Thailand. Van 2003 tot 2008 was hij hoofd van Wholesale Banking en chief financial officer van TMB Bank in Thailand. In 2008 werd hij CFO van de Operations and IT-unit en later van Retail Banking International. In 2015 werd hij CFO van ING in België, een functie die hij tot 1 oktober 2018 bekleedde.

Tanate Phutrakul heeft een masterdiploma in Chemical Engineering van het Imperial College, University of London en een MBA van de Harvard Business School.

Meer achtergrond over Tanate Phutrakul lees je hier: Tanate Phutrakul – a team player

Bron: ING Groep


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website