De premie van de basisverzekering (Zorg-op-Maatpolis) van CZ stijgt met € 8,55 per maand en komt daarmee uit op € 124,80. Dit is een stijging van 7,4% ten opzichte van de premie van vorig jaar. Een premie op basis van de werkelijke zorgkosten zou hoger zijn. Maar door de inzet van € 97 miljoen uit de reserves, kan CZ een premie aanbieden die € 2,75 per maand onder de kostprijs ligt.

CZ is de derde grootste zorgverzekeraar van Nederland en landelijk actief. Door inzet van reserves heeft CZ de afgelopen jaren een premie onder de kostprijs aangeboden. Ook dit jaar is een deel van de reserves ingezet om de stijging van de premie te dempen. De mogelijkheid om reserves in te zetten, neemt af. Het moment dat CZ een kostendekkende premie moet aanbieden komt dichterbij.

Wim van der Meeren, bestuursvoorzitter van CZ, verwacht een grote stijging van de premie in de komende jaren: “Het betaalbaar houden van de zorg wordt een lastige klus”.

Bron: Website CZ.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Premie zorgpolis van CZ stijgt met 7,4% (€ 8,55 per maand)”

 1. Jan zegt op

  Zou geen probleem zijn als mijn inkomen ook met 7.6% zou stijgen, hoezo we gaan er met z’n allen op vooruit???

  • tom bang zegt op

   Jawel we gaan er op vooruit en daarom moeten we overal weer meer voor betalen, want alles word duurder zoals de salarissen en afkoopsommen voor de directeuren van de inmiddels 49 zorgverzekeraars.
   Vroeger ik was al geboren was er maar 1 en die voldeed prima, er was maar 1 directeur en toen speelde dat nog niet zo met afkoopsommen en salarissen van meer als 2 ton.
   Maar ja de VVD vind marktwerking belangrijk want dan kunnen meer mensen goed geld aan ons verdienen en aangezien we zelf voor deze mensen gekozen hebben mogen we daar nu niet over klagen.
   Gelukkig is er nog zorgtoeslag en woontoeslag en kindergebonden budget en ik zou niet weten wat nog meer maar in ieder geval kunnen we dus nu weer van voren af aan beginnen en om meer loon gaan vragen zodat we de gestegen kosten kunnen betalen.
   Probleem is alleen dat er dan weer meer betaald moet worden voor alles en degene die er het meest van profiteren zijn dan toch weer …….

 2. l.lagemaat zegt op

  Mijn ziektekostenverzekering Ambassador April gaat van € 393,= omhoog naar € 410,16 per maand.

  Vanaf 2016 wordt dat een stijging van bijna 50 % in 2019 (alleen indoor verzekering)
  Maar voor dat geld mag je wel in Thailand wonen!

  Een inkomensgerelateerde verzekeringspremie zou een eerlijker verdeling geven.

  Koning Alexander zou dan met een stijging van €95.000 volgend jaar op zijn uitkering een andere premie betalen dan een AOW-er , die 10 jaar geen indexering heeft gehad, wel lasten verhogingen!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website