Het Nederlandse kabinet wil begin juni een besluit nemen over de invoering van een vaccinatiebewijs, zo schrijft demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid in een Kamerbrief.

Het vaccinatiebewijs kan dan nog voor de zomervakantie aansluiten op de Europese verordening die aan het vaccinatiebewijs ten grondslag zal liggen.

Het vaccinatiebewijs moet er voor zorgen dat Nederlanders weer kunnen gaan reizen. Het bewijs zal beschikbaar komen in een app en er komt een papieren versie voor mensen zonder smartphone. Met een QR-code – het zogenoemde Digitaal Groen Certificaat – kunnen mensen aantonen dat het veilig is dat zij gaan reizen. Dat kan zijn omdat ze óf zijn gevaccineerd, óf een negatieve PCR-test hebben gedaan óf genoeg antistoffen hebben na een eerdere besmetting. Met een vaccinatiebewijs kunnen mensen straks ook evenementen in Nederland bezoeken. Ze hoeven zich dan niet meer te laten testen. Ook hoeft men met zo’n bewijs mogelijk niet meer in quarantaine als ze in een hoogrisicogebied zijn geweest.

Het is de bedoeling dat een negatief testbewijs en een vaccinatiebewijs straks op dezelfde app komen te staan. Aan het groene vinkje mag niet af te lezen zijn om welke van de twee het gaat, omwille van de privacy van de app-gebruiker en om een indirecte vaccinatiedwang te vermijden. Dat geldt niet voor internationale reizen.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.00/5. From 4 votes.
Please wait...

6 reacties op “NL-regering wil nog voor de zomer een vaccinatiebewijs invoeren”

 1. Dries zegt op

  Datgene wat Hugo de Jonge voorbereidt is bedoeld voor Nederland. In Europa is de Europese Commissie bezig met eenzelfde soort initiatief ook in app-vorm. Meerdere landen hebben al soortgelijke oplossingen, was gisteravond in Nieuwsuur te zien. Die van de EC is voor Europa bedoeld. Ik voorspel dat vele vragen nu gesteld gaan worden of betreffende app’s ook recht geven op inreismogelijkheden voor Thailand. Nee dus. Tenzij Thailand de oplossing/app van de EC erkent, of dat bij voorbeeld de WHO/VN ook nog met een idee komt/komen. Thailand inreizen zal trouwens nog wel maanden en maanden duren nu her en der besmettingen de kop opsteken en de Thaise overheden er zeer panisch op reageren. In de afgelopen weken hebben regio-bestuurders allerlei plannen geopperd om toeristen opnieuw warm te maken voor een vakantie aan Thaise stranden. Zij hebben ontkend dat ook Thailand niet ontkomt aan corona-wanorde.

 2. Antonius zegt op

  Ja ik lees over genoeg antistoffen hebben opgebouwd. Maar hoe toon je dat aan. Ik was van 8 januari tot 7 maart 2020 in Dipolog Phillippijnen . Ben een paar weken goed ziek geweest en had zeker de covid-19 symptomen. Ik heb geen arts geraadpleegd wel parecetemol in combinatie met voltaren geslikt. Daarna geen last meer.
  Maar hoe kom ik nu aan een bewijs van voldoende antistoffen.
  Heeft iemand hier ervaring mee?
  Groet Antonius

  • TH.NL zegt op

   Dat kan men middels bloedonderzoek.

 3. John Chiang Rai zegt op

  Gisterenavond toevallig een bericht op de Duitse TV gezien waar criminelen het gele vaccinatie boekje reeds afgestempeld met de twee vaccinatie’s,handtekening en stempel aanbieden.
  Daarom geloof ik persoonlijk dat het geen enkele zin heeft, dat ieder land voorzich begint zijn eigen soepje te koken,maar dat de WHO zich zou moeten inzetten voor een eigen internationaal bewijs,dat niet makkelijk te vervalsen is,en ook wereldwijd geaccepteerd gaat worden.
  Het internationale gele vaccinatie boekje van de WHO,dat nu de meesten van ons nog kennen,is voor een crimineel die snel geld verdienen wil,niet meer als een kinderspel om deze te vervalsen.

 4. Henri Hurkmans zegt op

  Ik heb nog een ouderwetse mobiel een Nokia en dat wil ik zo houden. Dus helaas heb ik geen app en wat nu.

  Groejes Henri

  • Goed lezen helpt je te voorkomen om onnodige vragen te stellen, dit staat in de tekst: Het bewijs zal beschikbaar komen in een app en er komt een papieren versie voor mensen zonder smartphone.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website