In een bij wandelaars populaire regio in het noorden van Myanmar is een Nederlandse toerist om het leven gekomen toen hij op een landmijn stapte. Zijn Argentijnse reisgezellin raakte gewond. De wandelaars werden aangetroffen buiten het stadje Hsipaw in de noordelijke staat Shan, nabij een gebied waar het vaak tot gewapende confrontaties komt tussen regeringstroepen en etnische rebellen die strijden voor meer autonomie.

“Een van hen stierf door op een landmijn te stappen en de andere raakte gewond”, verklaarde Ko Myo van de lokale hulpverleningsorganisatie Charity Without Borders tegenover persbureau Reuters. Hulpverleners brachten de slachtoffers naar een lokaal ziekenhuis. Het dodelijke slachtoffer is volgens Ko Myo een 40-jarige man. “De vrouwelijke overlevende was schijnbaar in shock, we konden haar nog geen vragen stellen.”

Reisadvies

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt in haar reisadvies voor ‘onontplofte explosieven en landmijnen’ in de grensgebieden van Myanmar. Ze raadt reizen naar het noorden van de staat Shan af, met uitzondering van het stadscentrum van Lashio en Hsipaw. In het noorden van de staat Shan vinden volgens het ministerie regelmatig gevechten plaats tussen gewapende etnische groepen en het leger. ,,Deze gevechten komen soms dichtbij populaire toeristische bestemmingen zoals Hsipaw.”

Landkaart Myanmar

Als u van plan bent een (wandel)trip naar de buitengebieden van Myanmar te maken, lees dan vooral dit reisadvies. In dat reisadvies wordt niet alleen de staat Shan genoemd, maar ook andere delen van dit land. Een mooi overzicht biedt de in dit reisadvies opgenomen landkaart van Myanmar: www.nederlandwereldwijd.nl/landen/myanmar/reizen/

Bron: o.a. Algemeen Dagblad

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website