Volgens het Duitse onderzoeksbureau Ifo heeft Nederland de eerlijkste inkomensverdeling in Europa. Er is gekeken of men gelijke kansen heeft en of iedereen genoeg geld heeft om van rond te komen. Is die balans goed, dan is er sprake van eerlijke inkomensverdeling.

Naast Nederland doen ook Finland en Noorwegen het goed. De inkomensongelijkheid is het grootst in Litouwen, Italië en Roemenië.

Bron: NU.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “‘In Nederland is er sprake van eerlijke inkomensverdeling’”

 1. erik zegt op

  Zie je nou wel! Dat gezeur allemaal over ongelijkheid! Eindelijk mensen die er verstand van hebben, deze Duitsers. Meer verstand van geldzaken dan van voetbal, dat blijkt maar weer.

  Ik zal een andere bril gaan kopen want zie hier en daar toch echt ‘voedselbank’ staan maar dat zal aan mij liggen, aan mijn lodderige ogen en aan mijn oren die naar de verkeerde politieke partij luisteren.

  Nee, nu ben ik er helemaal gerust op dat in Nederland iedereen gelijke kansen heeft. Wat een zalig gevoel op deze mooie dag. Ga zo door, Rutte II.

  • erik zegt op

   Excuseer, Rutte III natuurlijk.

   • John Chiang rai zegt op

    Beste Erik,Bij dit onderzoek is het Duitse onderzoekbureau tot de conclusie gekomen dat men in Nederland de(eerlijkste)inkomensverdeling van Europa heeft,dat het misschien nog eerlijker kon,en of alleen RutteIII hiervoor verantwoordelijk is,speelde helemaal geen rol bij dit onderzoek.
    Noem is een paar landen in Europa,of voor mij part in de wereld waar na jou mening de inkomensverdeling dan zoveel beter is dan in Nederland?
    Ik ben benieuwd na de lijst van landen die er nu komen gaat…..

  • thea zegt op

   Tja als we allemaal kopen wat onze ogen zien zullen we nooit genoeg hebben .
   Misschien moeten ze op scholen maar eens gaan beginnen hoe om te gaan met geld.
   Genoeg programma’s op tv gezien hoe een groot deel van Nederland gewoon financieel analfabeet genoemd kan worden.
   De toeslagen die men krijgt zijn bijna net zo hoog als het salaris dat men thuis brengt.

  • Johnny BG zegt op

   Voor wat betreft die bril is het een goed plan aangezien er in die 4 regels echt nergens het woord “voedselbank ” voorkomt.

   Met zo’n grote middenklasse zit er natuurlijk wel een kern van waarheid in. Sommige zitten er boven en anderen zitten er onder en zo werkt het nu eenmaal in de boze wereld.

  • Harry Romijn zegt op

   Eerlijkste verdeling is niet gelijk aan: geen uitschieters naar beneden noch naar boven.
   Gelijke kansen in NL: grotendeels ja, maar je moet er wel wat voor doen. Die Apple-jongens zijn ook thuis in de garage begonnen, en Adyen op de studentenkamer. John de Mol als kabelsleper, met wat hulp van zijn schoonvader.
   Oh, U hebt zitten wachten tot Rutte c.s. vermomd als Sinterklaas, Kerstman of Paashaas geld kwamen strooien ? Jammer.

  • Sir Charles zegt op

   Mijn ogen zien dat zeurders en klagers dikwijls niet willen beseffen dat ze het zo goed hebben…

 2. Geert zegt op

  Prachtig die “onderzoek bureaus”.
  Onder het motto,u vraagt wij draaien kan er elk gewenst resultaat uitkomen.
  Mijn werkgever maakt ook graag gebruik van deze bureaus, als je het moet geloven dan werk ik bij het meest sociale bedrijf op deze aardkloot.

  • Harry Romijn zegt op

   Begint u toch een eigen bedrijf… Legio, die ergens vlak bij het strand of een ander plezierig onderkomen hun marketing concepten schrijven, hun technische tekeningen uitwerken, hun offertes rondsturen enz. Kijk maar eens rond in Thailand.

 3. l.lagemaat zegt op

  Blij te lezen dat in Nederland de eerlijkste inkomensverdeling heeft.

  Ik maakte mij al bezorgd dat mijn pensioen dit jaar wel geïndexeerd, zou worden na 10 jaar!
  Het eerlijkste inkomensverdeling plaatje zou daarmee gelijk scheefgetrokken en onjuist zijn.

  • Ger-Korat zegt op

   Het gaat in het artikel over inkomensverdeling, hierin loopt Nederland voorop. Idem wat pensioenstelsel betreft is er geen land die een beter systeem heeft. Daarom blijf maar klagen en besef dat Nederland tot de gelukkigste volken in de wereld behoort, blijkt ook uit onderzoek. En lees het advies van Thea en ik sluit me aan bij de vraag van John Chiang Rai : welk land doet het beter …?

   • ruud zegt op

    Dat onderzoek over gelukkig zijn zegt niet zoveel.
    Ik heb het ooit proberen te begrijpen.
    Het grootste deel van dat onderzoek gaat over dingen waardoor mensen zich gelukkig zouden moeten voelen.
    Het zegt maar bitter weinig, over hoe gelukkig mensen zich werkelijk voelen.

    Geluk wordt bijvoorbeeld niet alleen bepaald door hoe oud je wordt, maar in veel sterkere mate, hoe je oud wordt.
    Je kunt beter met 80 in de armen van een liefhebbende familie overlijden, dan met 100 alleen achter de uitgedroogde geraniums.

 4. Harry Romijn zegt op

  Waarom zou ik nog een spat uitvoeren, als ik toch evenveel krijg als mijn buurman, die de bank enkel verlaat om te p.ss.n of naar de koelkast te gaan als een zwager van mij?
  Of.. 4 jaar HTS in dagopleiding en 8 jaar Uni in avondopleiding naast een zware baan en een gezin, als ik toch maar iets boven het gemiddelde aan inkomen uitkom ?
  Of waarom zal ik welk financieel risico als ondernemer lopen, als uiteindelijk toch alles weer afgemaaid wordt op SP-GL-PvdA gemiddelde.

 5. Henri zegt op

  Als Nederland hoog scoort op een eerlijke inkomensverdeling, wat moet het dan een zootje zijn in de rest van de wereld.

  • John Chiang rai zegt op

   Beste Henri,Nederland en nog een paar meer landen in Europa scoort zeker veel hoger dan de meeste andere landen in deze wereld.
   Ik denk dat de meeste Thailandblog.nl. lezers erg geintresseerd zijn,in jou mening in welke andere landen de inkomensverdelingen dan zoveel beter zijn?
   Het fenomeen is echter,dat juist in die landen waar de inkomensverdelingen het beste functioneren,en men in vergelijk tot veel andere landen sociaal verzorgt is,van de wieg tot het graf,dat juist hier veel mensen chronisch zeuren en klagen.

 6. Jacques zegt op

  Eerlijke inkomensverdeling zal er nooit zijn. Dat is een illusie. Het geld moet ergens vandaan komen en er zullen altijd mensen onder lijden. Het eigen ik prevaleert bij velen, zeker in de diverse politieke partijen. Eigen inzet en kennis en kunde zijn van belang. Ambitie is geen smerig woord, maar je moet daarbij weer niet gaan doorslaan. De wereld is keihard en in Nederland is het zo slecht nog niet, maar het kan beter en daar wordt te weinig aan gedaan. Overal op de wereld zijn er grote verschillen waar te nemen en dat zal mijn tijd wel uitduren.
  Zelf vind ik de salaris verschillen nog te groot in Nederland. Bij de politie heb je vanaf schaal 2 t/m schaal 18 en daar zit een flink verschil in. Waarom die hoofdcommissaris die vaak naast dit basis inkomen nog extra geld heeft bedongen bij een korpsbeheerder zoveel waard is, ik kan dit niet bedenken. Zo is dit terug te vinden bij vele bedrijven en ja wat is een mens waard op dat gebied. Het blijft onrechtvaardig aanvoelen hoe je het ook went of keert.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website