Met de belofte dat de consulaire dienstverlening met een one stop shop wordt uitgebouwd heeft minister Halbe Zijlstra van Buitenlandse Zaken de Vakantiebeurs voor 2018 geopend. Hij deed dit samen met Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht.

De Vakantiebeurs is tot en met zondag 14 januari te bezoeken in de Jaarbeurs in Utrecht. Gisteren was de beurs alleen toegankelijk voor vakbezoekers.

De minister benadrukte hoe belangrijk het is dat Nederlanders goed voorbereid op vakantie gaan, te meer daar de bestemmingen steeds exotischer worden.

“Nederlanders zijn een reislustig volkje. Tot in de verste uithoeken kom je ze tegen, het hele jaar door”, aldus Zijlstra. En dat is goed nieuws, hield hij de exposanten van de Vakantiebeurs voor. Met een economie die in de lift zit zal het aantal reisbewegingen alleen maar stijgen. Zijlstra deed er nog een schepje bovenop met zijn oproep aan iedereen ‘om er vooral lekker op uit te gaan.’

Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is volgens Zijlstra het halve werk. “Duizenden professionals werken zich een slag in de rondte, zodat de reiziger een mooie vakantie beleeft en daarna weer veilig thuiskomt. Ter voorbereiding heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken 220 reisadviezen in de aanbieding.

Mocht het toch mis gaan, komt het ministerie van Buitenlandse Zaken vaak in actie. Vorig jaar heeft het ministerie 2300 mensen in nood geholpen. Zelfs de bemoeienis van BuZa kent zo zijn grenzen, vertelt Zijlstra. “Bijvoorbeeld toen een reiziger vanuit Tanzania het ministerie belde met de noodkreet dat er een leeuw naast haar tent liep.”

1 reactie op “Minister Halbe Zijlstra van BuZA opent Vakantiebeurs 2018”

  1. Fransamsterdam zegt op

    ‘O wat zijn we reislustig, en het gaat alleen nog maar stijgen, en dat is goed nieuws, trek er maar op uit, reis er maar op los, u kunt bij de overheid terecht voor voorbereidend advies, en als er iets misgaat bel je even met het Ministerie van Buitenlandse Zaken, wij helpen u uit de nood en dan komt alles vet dik in orde. Behalve als er een leeuw in je tent zit. Whahahahaha.’,
    aldus de Minister, samengevat.
    Niks over de grootte van de voetafdruk of een slottekort op Schiphol, de toekomst fluitend tegemoet zien, zijn eigen Ministerie de hemel in prijzen en dat afsluiten met de lachers op je hand, waardoor de ambiance om eens iets kritisch te berde te brengen totaal ontbreekt. Goed geschreven speech, voor een politicus.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website