België onderzoekt of het, net zoals in Nederland, anonieme ambtenaren naar Oosterse massagesalons in Antwerpen kan sturen. Die moeten dan nagaan of er ook seksuele hand- en spandiensten worden aangeboden en of er Thaise vrouwen werken die het slachtoffer zijn van mensenhandel of uitbuiting, zo schrijft Het Nieuwsblad.

De stad wordt overspoeld door Thaise en Chinese massagesalons en ook in andere Belgische steden zijn dit soort bedrijfjes in opkomst. Naar Nederlands voorbeeld onderzoekt het Antwerpse stadsbestuur of het anonieme ambtenaren naar die massagesalons kan sturen om na te gaan of er naast nek- en rugmassages of ook seksuele diensten worden aangeboden. Maar ook om te controleren of de meisjes niet worden uitgebuit en in goede hygiënische omstandigheden werken.

Bij eerdere controles constateerde de autoriteiten meerdere misstanden. Oosterse dames werden in verschillende massagesalons in België ingezet maar moesten ook voor ‘happy endings’ zorgen. Mensenhandelaren ronselden vrouwen in Thailand. Ze beloofden hen een beter leven in Europa door hen werk als masseuse aan te bieden, maar de dames moesten wel 10 tot 20.000 euro ophoesten voor de reis en papieren. Omdat de meesten dat niet konden betalen, werkten ze op krediet. Ze moesten lange dagen werken en ook seksuele handelingen verrichten om extra te verdienen. Maar het grootste deel van die opbrengsten, moesten ze afgeven zodat ze helemaal afhankelijk waren van de uitbaters van de massagesalons, die in feite hun pooiers waren.

Bron: Het Nieuwsblad

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “België wil actie tegen prostitutie in Thaise massagesalons”

 1. Marcel zegt op

  Terechte actie. Ik heb zelf een salon van mijn vrouw. Deze is natuurlijk netjes en zonder erotiek. De salons met happy endings geven ons een slechte naam. Er word ook zo vaak naar gevraagd en sommige klanten worden dus boos als blijkt dat hier geen erotiek mogelijk is

 2. Pat zegt op

  Lachwekkende beslissing (als het door zou gaan) die het Stadsbestuur van mijn stad maakt.

  Vooral de motivatie om dit te doen slaat nergens op, namelijk dat men die arme uitgebuite Thaise dames wil beschermen tegen mensenhandelaars…!

  Er zijn redenen om als overheid toe te zien op het goede (wettelijke en fiscale) verloop van de inderdaad talrijke (Thaise) massagesalons, maar dat dit gebeurt onder het mom van ” we gaan die arme dames uit te prostitutie halen” vind ik echt hypocriet en te simpel.

  Alsof dat in die sector de grote verdoken en illegale en ongewenste prostitutie moet gezocht worden.
  Neen dus!

  Ik geloof niet dat er 1 Thaise dame werkt in een massagesalon die onderdrukt wordt, waarom dan dit voorstel?

 3. René zegt op

  Oh Antwerpse ambtenaren… wetende dat een aantal Antwerpse politie-agenten = ambtenaren mogelijk (volgens de pers en andere berichten) ook illegalen afpersten, blackmailden, mishandelden en dit allemaal voor het goede geld en/of andere diensten… vraag ik me af of dit een goed idee is. Natuurlijk moeten die meisjes beschermd worden, natuurlijk moet dit soort handel een beetje onder de normale reglementeringen vallen. Maar er is een dienst genaamd PAYOKE die zich bezig houdt met de bescherming van deze uitgebuite meisjes. Laat het buiten de handjes, soms te losse handjes van “de” ambtenaren.

 4. Jacques zegt op

  Als net gepensioneerde politieambtenaar, (40 dienstjaren) waarbij ik tien jaar in de zware criminaliteit heb gewerkt en de laatste 15 jaren bij de vreemdelingenpolitie en in die hoedanigheid al veel controles heb toegepast en meegemaakt, denk ik wel iets van deze materie te weten. Ik zou de mensen voordat ze iets schrijven willen aanraden eens wat informatie hierover te gaan lezen en dan hun mening geven. Human trafficking (mensenhandel, smokkel, uitbuiting) is voor miljoenen mensen op deze aardkloot een alledaags gegeven. Je zult maar slachtoffer zijn hiervan en geloof mij er zijn er velen ook in de west europese landen die hier lotgenoot van zijn. Ik heb de nodige slachtoffers bij vele pandonderzoeken en dus ook bij massagesalons of wat daar voor doorgaat kunnen helpen om hieruit te komen en dit soort akties is hardnodig zeker in dit wereldje. De meeste mensen werken daar niet uit liefde voor het vak kan ik u mededelenen, om over het gedrag van de klant nog maar te zwijgen. Natuurlijk zijn er ook dames die al in de prostitutie werkten in Thailand en dachten meer te kunnen verdienen in Nederland of België, maar velen kwamen van een koude Kermis thuis. Dus mijn motto is aanpakken die criminele handel en die pooiers of uitbuiters lange gevangenisstraffen toebedelen.

  • Pat zegt op

   Beste Jacques, met uw motto (aanpakken van de criminele handel) zal iedereen het 100% eens zijn, maar ik lees niets waaruit blijkt dat Thaise dames in massagesalons in het centrum van Antwerpen worden uitgebuit, en volgens mij vergist u zich hier dus grondig!

   Ik werk een beetje in een aanverwante sector, al doet dit niet ter zake, maar ik durf mij een niet-professionele ervaringsdeskundige noemen (bezoeker van massagesalons dus, de echte wetenschappelijke salons en de stoute salons diegene die nu geviseerd worden)…

   Ik zeg u dat je geen enkele Thaise dame vindt ‘in een massagesalon’ in de grote steden die daar verplicht (in welke vorm dan ook) werkt.

   Misschien op andere plaatsen en in andere vormen van ‘amusement’ (clubs, salons in kleine dorpen, privé-huizen, enz.), maar niet in massagesalons die je vindt in het straatbeeld in Antwerpen!!!

   Niet alles op een hoop gooien!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website