Lezersvraag: Is het Zuiden van Thailand gevaarlijk?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
1 november 2013

Beste mensen,

Wij gaan op eigen houtje een rondreis maken door Thailand. We willen ook naar het Zuiden omdat volgens de reisgidsen daar de mooiste stranden en natuur zijn.

We horen ook dat het Zuiden gevaarlijk kan zijn met bomaanslagen en zo. Onze vraag is tot hoever kunnen wij doorreizen naar het Zuiden? Is het daar echt gevaarlijk voor toeristen of valt dat best mee? Wij zijn op zich niet zo bang aangelegd.

Wie geeft ons antwoorden?

Heel veel groetjes,

Brenda


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Is het Zuiden van Thailand gevaarlijk?”

 1. Lex K. zegt op

  Het officiële reisadvies van ministerie buitenlandse zaken `Citaat .Vanwege de slechte veiligheidssituatie worden niet-essentiële reizen naar bepaalde gebieden ontraden, te weten in de vier zuidelijke provincies Yale, Narathiwat, Pattani en Songkhla. Einde citaat.

  Mijn antwoord, ja het kan gevaarlijk zijn, de aanslagen zijn zonder aanziens des persoon, over ontvoeringen van toeristen is nog nooit iets gehoord, maar het is zeker niet veilig.
  Dat is heel jammer want het is een prachtig gebied om te bereizen, tot voor 10 geleden reisde ik daar regelmatig rond, ook om mijn visum bij de Maleische grens te verlengen, tegenwoordig kom ik niet zuidelijk dan Trang en Had Yai, de eilanden in het zuiden schijnen wel veilig te zijn, maar daar steek ik mijn hand niet voor in het vuur en je zal toch over land moeten reizen om er te komen, nogmaals heel jammer van en voor het zuiden want het is een prachtig gebied met hele vriendelijke mensen.

  Met groet,

  Lex K.

 2. RonnyLadPhrao zegt op

  Ik heb de Belgische reisadviezen er eens op nagelezen :
  (http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen/azie/thailand/ra_thailand.jsp)

  Af te raden gebieden

  “Niet-essentiële reizen naar de provincies Narathiwat, Yala, Pattani alsook naar de provincie Songkhla worden afgeraden. Voor de drie meest zuidelijke provincies (Narathiwat, Pattani en Yala) gelden bijzondere voorzorgsmaatregelen. Sinds januari 2004 tot heden worden in deze provincies bijna dagelijks aanslagen gepleegd. Deze aanslagen zijn gericht tegen Thaise gezagsdragers, maar sporadisch vallen ook buitenlandse slachtoffers. Zo hadden eind maart 2012 ernstige bomaanslagen plaats in Yala. Personen die toch in deze provincies dienen te reizen worden aangeraden hun verplaatsingen bij daglicht te maken en extra waakzaam te zijn in de nabijheid van openbare gebouwen. ”

  Het zou natuurlijk raar zijn als dit advies zou afwijken van het Nederlandse.
  Ik zou het toch maar meenemen.
  Vergeet ook niet dat mensen die regelmatig door deze gebieden reizen, of er verblijven, vertrouwd zijn met deze streek. Voor jullie is het nieuw en onbekend.

  “Wij zijn op zich niet zo bang aangelegd.”
  Goed voor jullie, maar het lijkt me toch beter om met gezond verstand te reizen.

 3. jaennee zegt op

  DE plekken die zo mooi, vol met toeristen en eilanden etc zijn-zijn NIET in deze, nogal muslim georienteerde, provincies. Gewoon even op de kaart kijken en gelijk leren hoe Thailand is ingedeeld.
  Dit is een zeer vaak voorkomende grof misverstand onder vele 1e keer toeristen.
  Overigens__ al enkele dagen is de toegang tot dit gebied, over de weg, door het hele smalle stukje Thailand, geblokkeerd door rubbertapperprotesteerders.

 4. Fritz zegt op

  Tijdens onze laatste rondreis bewust ‘boven’ deze provincies gebleven en vanuit oost afgeslagen naar de westkant van Thailand, Krabi, Ao Nang en omgeving. De vele negatieve berichten, tot aan bermbommen aan toe, tsja, dat zoek ik dan even niet op tijdens een vakantie.

 5. Lung zegt op

  Hallo,

  Als jij de mooiste stranden wil zien dan kun je naar de phi phi eilanden, dat zijn één van de moosite stranden. Maar neem geen RISICO om naar het uiterste zuiden te trekken. Heel gevaarlijk. Aan jou de keuze !!

  Een welbewogen reis toegewenst

 6. F. Van Deun zegt op

  31 maart 2012: bomaanslag (eigenlijk 3 bommen met 20 minuten tussenpauze) in Yala. 11 doden en meer dan 100 gewonden. Dezelfde dag in Hat Yai, t.h.v. Lee Garden Plaza, de enige straat met “westerse” restaurants zoals Mc Donalds, een autobom met minstens 3 doden en 418 ( VIER HONDERD ACHTTIEN!) gewonden.
  Vooral de laatste bom heeft op mij nogal indruk gemaakt omdat ik daar nogal eens kom, mijn (thaise) schoonmoeder woont in Hat Yai.
  Conclusie: ik kom daar omdat ik niet anders kan i.v.m. de familie, maar reizen in het uiterste zuiden is gewoon gevaarlijk. Niet doen.

 7. Monique zegt op

  Reizen in de zuidelijke provincies Nakhon Si Thammaratt en Surat Thani zijn zeker aan te raden, worden ook niet genoemd als gevaarlijk en inderdaad de natuurlijke stranden zijn er fantastisch. Ook het rondreizen op eigen houtje is goed te doen! Geen massatoerisme. Heel veel plezier.

 8. janbeute zegt op

  Als je echt maar dan ook echt van avonduur houdt , en niet bang bent om je leven te verliezen tijdens je vakantie is het een aanrader .
  Denk je er anders over , ga daar niet naar toe .
  Bijna elke dag zie ik de beelden op Thaise TV , van terrorisme , moord en geweld in dit gebied .
  Er komt nog steeds geen einde aan .
  Ook door de jaren heen goede bedoelingen van de Thaise overheid halen niets .
  Laatst was er nog een gratis fietsen project , uitgedeeld aan moslimkinderen .
  Niks veranderd volgende dag weer BOEM , en enkele dodelike en zwaar gewonde slachtoffers .
  Niet heen gaan dus .
  Thailand is een groot land en er is veel te zien , ga dan hier ergens anders heen .

  Jantje .

 9. Roswita zegt op

  Mijn Thaise vrienden krijg je niet naar de provincies Narathiwat, Yala, Pattani en Songkhla .
  Ik wilde hun, een paar jaar geleden, uitnodigen om met mij naar Pattani te reizen. Ik zat toen met hun in Krabi en wilde verder naar het zuiden. Maar ze vroegen of ik wel goed bij mijn hoofd was, er waren toen wekelijks aanslagen in de zuidelijke provincies. Uiteindelijk hebben ze me overtuigd (was niet moeilijk) en zijn we afgezakt tot Koh Lanta in de provincie Trang. Lager wilden ze echt niet afzakken.Dus om antwoord op jouw vraag te geven; Wees verstandig en ga lekker naar Koh Lanta, waar je prachtige stranden en natuur hebt en mijdt de zuidelijkste provincies. Ik ben ook niet bang aangelegd maar ben niet levensmoe.

 10. Caro zegt op

  Het uiterste zuiden, lees vier provincies grenzend aan Malesie, zijn zeer gevaarlijk.
  Ik woon zelf in Sichon, Nakhon si Thammarat wat geheel veilig en zeer mooi is, ook Suratthani en Koh Samui zijn geheel veilig.

 11. Rob zegt op

  Hoi Brenda,

  Ook wij zijn van plan om in januari naar het zuiden af te reizen. De Andamanzee, en dan de kuststrook onder Krabi t/m Koh Lipe heeft onze voorkeur. De tickets Amsterdam – Krabi via Bangkok zijn net gekocht. We hebben deze week nog contact met onze NL reisagent over de accomodaties. 5 weken, wij kijken er naar uit.

  Gr. Rob & Caroline.

 12. Wim zegt op

  Beste Brenda,
  Wij wonen in Nakhon si Thammarat en ik ga meestal met de auto -met vrouw en kindertjes-naar Sadao (prov. Songkhla) en vervolgens per brommertaxi de grens over voor de 3 maandelijkse visumrun. Mijn schoonzus en haar gezin wonen in Songkhla stad.
  Het is niet zo dat ik er nu reclame voor ga maken, maar -afgezien van extra controles /spiegels onder de auto ed – bij de grensovergangen en bijv grotere shoppingmalls , er is niet veel aan de hand. Om naar Yala, Pattani of Nirathawat af te reizen hebben we geen behoefte, omdat we daar weinig te zoeken hebben.
  Tja, maar is het daarmee “veilig” … ? Wij hebben wel besloten dat we ons er niet met ons gezinnetje willen vestigen. Niet omdat het niet mooi is, want dat is het wel en ook relatief welvarend, maar we vinden het niet nodig nu er in de Rest van Thailand nog genoeg geschikte plek is. Wat mij betreft, wil je naar Maleisie over land, dan is Sadao proma route.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website