Beste,

Ik wil graag de volgende lezersvraag stellen:

Wie heeft er dit jaar de “België” route bewandeld?

Ik (65+) wil graag mijn vriendin uit Thailand over laten komen naar NL en vraag mij af wie mij kan helpen door zijn ervaringen (valkuilen) met mij te delen. Hoe moeilijk is het, waar moet ik op letten, formulieren etc. etc.

Risu

Bij voorbaat dank, ondertekend met Risu, want ik wil mijn echte naam niet vermeld zien.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

22 reacties op “Lezersvraag: Vriendin uit Thailand laten overkomen via België route”

 1. Rob V. zegt op

  Heb je al op de site Stichting Buitenlandse Partner gekeken? Het meest essentiële is de stappen is een goede voorbereiding en de stappen die je volgt gedurende de België(of andere EU) route. De ervaring van mensen met een partner uit een ander land die hun BP via de BE/DE/… route laten overkomen heb je dan ook zeer veel aan.
  http://www.buitenlandsepartner.nl/forumdisplay.php?32-De-Belgi%EB-route

  Concrete informatie over Nederlanders met een Thai BP met de EU route kan natuurlijk exra duidelijk zijn (stap voor stap dezelfde documenten etc. regelen) dus ik begrijp dat het fijn is als er hier iemand op dit blog zijn/haar ervaring kan delen.

  Een goede voorbereiding is het halve werk en bij de relatief ingewikkelde EU route (waar ik zelf geen ervaring mee heb) zelfs essentieel. Zorg dus dat je alle stappen kunt dromen (niet wakker van liggen). Succes!

 2. David555 zegt op

  https://dofi.ibz.be/sites/dvzoe/nl/documents/informatiebrochure_garanten.pdf

  Begin dan maar al eerst de Belgische vereisten te lezen (link Gov.be hierboven), en verhuizen naar Belgie is het volgende stapje….

 3. Rori zegt op

  Wat ik van een Thaise kennis en haar vriend weet is dat en dat is na te gaan via de site van de belgische ambassade de vereisten in Belgie praktisch het zelfde zijn als die van in Nederland op dit moment.
  De zogenaamde belgieroute is verleden tijd.
  Sorry maar dat is wat ik weet van iemand die naar Turnhout probeert te geraken. en hier al ruim anderhalf jaar mee bezig is. Hij is een belg al zijn hele leven

  • Rob V. zegt op

   @ Rori @David555 :
   De EU (België, Duitsland, … ) route bestaat nog steeds en zal blijven bestaan zolang er geen verandering komt in Europese verdragen omtrent het EU verkeer van personen. Via de EU route val je onder deze EU verdragen en heb je niets te maken met nationale wetgeving. Zo kan een Duitse of Belg de Nederland route doen ook al heeft Nederland een van de of meest strenge migratie wetgeving. Je valt onder EU recht en hoeft slechts aan die eisen te voldoen. Wel proberen de autoriteiten het alsnog moeilijk te maken door pootje te haken (dus niet je mond voorbij praten als jet met ambtenaren contact hebt).

   Vroeger was dit EU recht strenger dan de nationale wetgeving omtrent immigratie, het was als eigen inwoner in eigen land makkelijker je partner te laten overkomen dan een andere EU-er (bijvoorbeeld Belg in Nederland of Nederlander in België). Inmiddels zijn de eisen aan eigen volk in eigen land zo ver aangescherpt dat de eisen voor eigen inwoners in eigen land strenger/nadeliger zijn dan EU inwoners. Zo discrimineert Nederland haar eigen inwoners in feiten aangezien een Belg die in Nederland woont makkelijker zijn buitenlandse partner kan laten overkomen dan een Belg in België, en een Nederlander in België makkelijker zijn buitenlandse partner kan laten overkomen dan een Belg in eigen land.

   Is bijvoorbeeld het Nederlands kabinet hier blij mee? Nee, die wenst ook 1 lijn te trekken maar in plaats de nationale wetgeving the synchroniseren met de EU verdragen eist Nederland dat de EU zijn verdragen aan de Nederlands migratie wetgeving gaat aanpassen. Dat is op de korte termijn zeker een kansloze zaak maar ondertussen gaat de discriminatie van eigen volk gewoon door.

   Woon je vlak bij de grens dan het dus voordelig zijn om even een paar maanden over de grens te gaan wonen. Of als je buiten de EU woont en terug wil naar je geboorteland, eerst even een paar maandjes in een ander EU land wonen. Je partner laten overkomen en de verblijfsstatus vaststellen en dan samen door/terug naar je eigen EU land. Wel goed letten op de diverse valkuilen (zoals beide gelijktijdig overschrijven als je van de ene gemeente naar de andere gaat en je dus aantoonbaar constant samen op een zelfde adres heb gewoond, 1 dag verschil bij de officiële verhuizing en men roept al ” u heeft niet onafgebroken samengewoond” en dan kan oa partte spelen bij naturalisatie).

   Kijk op forum SBP voor meer details over de EU route, er zijn sub forums voor de België, Duitsland, …. routes.

  • Dave zegt op

   Je mist het punt de België route is voor eu onderdanen ,dus niet voor iemand die de Belgische nationaliteit heeft. Die kan zich beter in Nederland vestigen. ( Nederland Route)

 4. Adrie Broek zegt op

  Hoi,

  Het ligt eraan waar je in Nederland woont, anders kan Duitsland een beter alternatief zijn.
  Wij hebben in 2007 zelf ongeveer 9 maanden bij Hardenberg over de grens gewoond en mijn Thaise vrouw is nu inmiddels Nederlandse.
  Ik weet niet of er in die 7 jaar iets is veranderd in de EU route, maar ik denk het niet.
  Je kunt ons benaderen op onze email: a3broek@gmail.com
  Groet,
  Adrie

 5. Rori zegt op

  Mijn situatie is in woon in Nedreland, Mijn werkgever is Belgisch en ik werk door heel Duitsland.Mijn vrouw is nu iets meer dan 2 jaar in Nederland. Heb zelf beide routes in 2010/2011 bekeken en uitgezocht.
  Voor Duitsland moet je de taal ook eerste leren in Belgie of vlaams of frans en voor nederland het nederlands in basis kennen.
  Deze regels zijn de grootste hindernis. De rest stelt echt niets voor. Minimaal 1 jaar een vast inkomen boven een bepaald minimum. (ook een WW uitkering is een inkomen, net als WAO etc). Je moet garant staan. Je kunt hiervoor (garnatie en salaris) zelf een derde gebruiken (familie) alhoewel de loongrens dan hoger ligt. Verder heb je woonruimte nodig.

  Wat gelijk ligt volgens mij is de taaleis en alleen al daarom zou ik zeggen probeer het eerst eens via Nederland.
  Ik ken ondertussen vele thaisen die of samen met mijn vrouw de inburgering hebben gedaan allemaal hier ongeveer maximaal 3 jaar.
  Als je de formulieren netjes invult en alles goed aanlevert zijn er weinig problemen. Alleen goed bijhouden waar de dokumenten heen gaan en zijn.
  Gaan via of rechtstreeks of via Zoetermeer naar ‘s-Hertogenbosch dan naar Zwolle, dan weer naar Zoetermeer en dan krijg je toestemming ja of nee.

  Mijn vrouw is als vriendin 2 keer in Nederland geweest. Alles geregeld via het info centrum in Eindhoven, Daarna voor de MVV in het begin iedere week naar het IND info centrum in Eindhoven gegaan om te vragen waar de papieren waren en wat de status is.
  Heft heel veel geholpen. MVV aanvraag binnen 6 weken erdoor.
  .

 6. kees1 zegt op

  ik heb wel meer gehoord over die Belgie route.
  en dacht laat ik eens kijken wat daar zo goed aan is. Nu lees ik dat je dan naar belgie moet verhuizen. Dan kan je dat toch moeilijk intresant noemen. Niet dat ik iets op de Belg tegen heb. Maar dan zou ik zegen maak van dat stapje maar een stap en verhuis dan maar lekker naar Thailand. Heb je die helle route ook niet meer nodig
  Groet Kees

 7. BA zegt op

  Ik heb er ook eens vlug naar gekeken maar ik begrijp het voordeel ook niet zo goed.

  Is dit puur om de inkomenseis te omzeilen? Of geeft dit ook voordelen tav de inburgeringscursus?

  Mijn vriendin is op dit moment in Nederland. Waar ik heel erg van stond te kijken is dat ze de eerste keer een 3 maanden visum single entry kreeg. Maar bij de 2e aanvraag werden er eigenlijk geen vragen meer gesteld, alleen of ze bij dezelfde partner bleef. En vervolgens werd er ook zonder vragen een Multi entry visum voor 1 jaar afgegeven. Ze kan het komende jaar dus gewoon in en uit vliegen zolang ze maar niet langer als 90 dagen binnen 180 blijft. En op schiphol kon ze ook gewoon direct doorlopen, werd alleen even gevraagd naar haar terugreis en that’s it.

  Stap naar MVV lijkt me opeens een stuk minder moeilijk in elk geval, mochten we van gedachten veranderen en we in NL willen blijven.

 8. Rob V. zegt op

  Er zitten enkel voordelen aan, maar de details weet ik ook niet gezien ik geen ervaringsdeskundige ben. Voordelen zijn oa:

  – geen Nederlandse of Belgische inkomenseis (duurzaam en voldoende inkomen zoals deze geld voor de MVV/TEV procedure) maar slechts dat je je eigen broek op kunt houden (in eigen onderhoud kunt voorzien).
  – Geen inburgeringsplicht buitenland (examen op de ambassade) en geen inburgeringsplicht binnenland. Voor naturalisatie moet men uiteraard wel ingeburgerd zijn.
  – Gunstigere voorwaarde/rechten mbt de verblijfsvergunning (welke precies durf ik niet te zeggen, op SBP staat een stukje over EU route migranten die in eerste instantie een verkeerde, minder gunstig verblijfspasje kregen en deze omruilen voor het juiste pasje/verblijfstitel. Deze fout maakt de IND nog steeds zo nu en dan lees ik op het SBP forum).
  – Veel lagere leges (normaal betaal je iets van 250 euro, Turken 60 euro, EU gangers meen ik ook en Isreali’s betalen helemaal niets.. door allerlei soorten verdragen zijn er dus verschillende leges/eisen/rechten voor diverse ‘categorieën’ mensen)
  – … ??? (raadpleeg een ervaringsdeskundige en/of EU route handboek voor meer ins en outs.

  Grootste nadeel van de EU route is dat je heel nauwkeurig de stappen moet doorlopen want de overheid ziet de EU route als misbruik van EU rechten… lachwekkend als je je realiseert dan men in de EU (Schengen) vrij verkeer van personen e.d. hebt en dus ook van immigranten. Migratiebeleid zou dus eigenlijk ook gewoon universeel EU/Schengen breed opgesteld moeten worden… dan valt er ook niets te ” omzeilen” binnen de open grenzen. Tweede nadeel: je moet natuurlijk wel zomaar even kunnen verhuizen naar een ander EU land voor minimaal 3 maanden.

 9. Jan Hoekstra zegt op

  De makkelijkste weg is om het inburgeringsexamen af te leggen in Bangkok en gewoon in Nederland te blijven, ook met een AOW is het mogelijk om een MVV aan te vragen voor uw vriendin. Mijn vriendin heeft bij Richard van der Kieft gestudeerd, dat is haar en mij goed bevallen, misschien kun je hem benaderen als je vragen hebt. Website http://www.nederlandslerenbangkok.com

  Veel succes.

  Groetjes,

  Jan Hoekstra

 10. Khun Chiang Moi zegt op

  Waarom zo ingewikkeld via Belgie de z.g.n. Belgie-route? Ik lees vaak dat de regels in Nederland streng zijn en Nederland doet moeilijk…….ja de regels zijn streng maar wel rechtvaardig. Kortom als je aan de regels voldoet is het geen enkel probleem. Het belangrijkste is de inkomens-eis 1478,– bruto inkomen dat is toch die de meesten wel hebben heb je dat niet dan moet je je afvragen of je wel iemand (je vriendin) iets te bieden hebt in Nederland tenslotte moet je wel (voorlopig) van 1 inkomen kunnen leven, woonruimte moet je ook hebben dat lijkt me geen onbillijke eis. Je moet aantonen dat de relatie duurzaam is dat wil zeggen dat je haar iets langer dan heel kort moet kennen. Aantonen doe je met foto’s waar je samen opstaat, vliegtickets, hotel-reserveringen. Het helpt ook veel als je vriendin al eens in Nederland is geweest voor vakantie.
  Ik heb mijn vriendin die ik 2 jaar ken en 2x 3 maanden in Nederland is geweest nu naar Nederland gehaald voor permanent wij wonen nu samen ( in Nederland dus) en zijn gelukkig. Ze heeft nu een verblijfsvergunning voor 5 jaar de feitelijke aanvraag duurde 6 weken en zonder problemen dus zo moeilijk is het niet. Natuurlijk moet je aan de eisen voldoen maar is dat onbillijk? Je moet het ook zien als een stukje bescherming van je vriendin en jezelf je wil toch een zo “normaal” mogelijk leven leiden in Nederland en al die z.g.n. sluiproutes hoe legaal ook bewijst dat men waarschijnlijk niet aan de eisen voldoet die toch heel logisch zijn, als men daar niet aan voldoet zou ik zeggen “niet aan beginnen” maar dat is mijn visie.

  • Adrie Broek zegt op

   @Khun Chiang Moi:
   De 1478 euro die je noemt in je reactie is echter niet bruto maar netto, als eis voor een MVV.
   Volgens mij is dat bedrag inmiddels al weer iets verhoogd.

   • Adrie Broek zegt op

    Sorry, ik heb te snel gereageerd.
    Vroeger (2007)was het netto, maar nu schijnt het inderdaad bruto te zijn.
    Dus dat is in positieve zin veranderd.
    In dat geval zou ik gewoon voor een MVV kiezen, de leges zijn hoog, maar een emigratie naar een ander EU land kost ook het nodige, om nog maar niet te spreken van alle ongemakken wat dat met zich meebrengt.

 11. Rob V. zegt op

  Mensen kunnen daar diverse redenen voor hebben:
  – Niet kunnen voldoen aan de inkomenseis omdat je 1) contract geen 365 dagen meer doorloopt op het moment dat de aanvraag bij de IND ontvangen wordt (één dag te laat en je krijgt negatef, een contract dat 364 dagen loopt is niet duurzaam genoeg) 2) werkt als uitzend/oproep kracht of andere dergelijke basis 3) om andere redenen niet aan de inkomenseis kan voldoen zoals net een eurootje te weinig, je als ondernemer niet aan de inkomenseisen die voor hen gelden kunt voldoen etc. en op papier dus geen “duurzaam en voldoende” inkomen heb maar in de praktijk wel degelijk genoeg verdient en/of genoeg geld achter de hand heb.
  – Problemen met de inburgering binnenland/buitenland: ja hier kunnen na vee pogingen vrijstellingen voor verkregen worden (in iedergeval de inburgering binnenland, ontheffing voor inburgering buitenland -WIB- valt nagenoeg niet te doen dat is pas 2 keer gebeurd sinds de invoering van de WIB).

  Vooral als starters op de arbeidsmarkt, jongeren dus, kan het lastig zijn aan de inkomenseis te voldoen. Dezer dagen krijg je niet zo snel een jaarcontract meer (of vast contract). Ben je net je baan kwijt geraakt dan kan het ook lastig worden ook al heb je net een nieuw baantje gevonden.

  Ook kan het simpelweg makkelijk uitkomen, als je zelf toch net verplan bent te verhuizen waarom dan niet (tijdelijk) in een naburig EU land als jij vanuit Nederland of een ander land je verhuiswagen aan het volstouwen bent?

  De inburgeringseisen lijken zo op het oog fair maar ze zijn toch ook behoorlijk betuttelend, onder het mom “de goede moeten dan maar onder de kwade lijden”. Ze gan er eigenlijk van uit dat de vreemdeling foute bedoelingen kan hebben en uit een achterlijk land komt (de vragen van oa de WIB zijn om te huilen vind ik en uiteindelijk heb je aan de meeste kennis weinig tot niets: “was de koning van Spanje katholiek of protestant?” ,”krijgt u een uitkering of moet uw partner voor u zorgen?”. Helaas lopen er dus mensen op vast die in de pratijk prima in orde zijn (eigen broek op houden, zullen normaal meedraaien in de maatschappij etc) maar op papier niet. Tja dan hang je maar mooi, en biedt de EU route een mooie escape.

  Voor de meeste mensen met een buitenlandse (Thaise) partner is de gewone route (MVV / TEV) wel te doen en het makkelijkst, maar de EU route heeft zo zijn nut. Waarschijnljk is dit laatste ook het geval voor de schrijver van deze lezersvraag?

  • Khun Chiang Moi zegt op

   Natuurlijk zijn er allerlei redenen om de buitenlandroute te doen maar ik refereer aan het ingezonden stukje van de schrijver, hij verklaard 65+ te zijn dus het hebben van een vaste baan of anderszins is in zijn geval hier niet van toepassing. Zij inkomen moet 1470,— bruto zijn AOW incl. eventueel pensioen niet meer en niet minder. Natuurlijk zijn er regels en die moeten er ook zijn in een samenleving dat die regels niet iedereen uitkomen dat is een feit. Regels zijn er ook om mensen te beschermen zodat ze niet in de problemen komen. Let wel in het geval iemand naar Nederland halen om hier te wonen brengt ook zeker risico’s met zich mee en in die gevallen dat het mis gaat kan men terecht geen beroep doen op de Nederlandse overheid de Thaise trouwens ook niet. Het is dus goed dat er regels zijn OOK voor mensen die geen vast arbeidscontract hebben of niet de vereiste termijn hebben gewerkt 1 dag tekort is natuurlijk wrang maar waar moet je de grens dan stellen er zullen altijd gevallen zijn die net niet aan de voorwaarden voldoen waar die grens ook ligt.

 12. Mr Bojangles zegt op

  Mijn vriendin kan niet lezen en schrijven. Dus die inburgeringscursus kunnen we vergeten.
  Logisch? rechtvaardig? dat ze volgens de normale regels never nooit hier mag wonen?
  Ik persoonlijk vind het belachelijk.

  En, nee, je hoeft niet te verhuizen naar Belgie. je moet er alleen even 7 maanden wonen, huren dus bijv.

  • David555 zegt op

   uw quote;
   “En, nee, je hoeft niet te verhuizen naar Belgie. je moet er alleen even 7 maanden wonen, huren dus bijv.”

   Dat is dus verhuizen .!!… kort of lang , tijdelijk of definitief … doet er niet toe ,maar “wonen ” is ingeschreven zijn bevolkingsdienst , begrijp niet wat jij anders onder verhuizen verstaat ?

   Of het nu “Vlaams Nederlands” is of “Hollands Nederlands” is …..

  • Rob V. zegt op

   @ Mr. Bojangles. Analfabetisme is voor zover weet niet genoeg voor een ontheffing voor de hele of zelfs maar een deel van de toets. Ze verlangen dat de vreemdeling het gewoon een aantal keer probeert (kassa €€€ !!) en dan kan ee beroep worden gedaan op schrijdendheid. Dat was tot eind 2012 slechts 2 keer gegeven en die toetst bestaat al sinds 2007. Te triest voor woorden. Ze zullen wel bang zijn voor oplichters ofzo (plus regels zijn regels… )

   Meer info kijk even op:
   http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/inburgering-en-integratie/vraag-en-antwoord/kan-ik-ontheffing-krijgen-voor-een-inburgeringsexamen.html
   – topics als http://www.buitenlandsepartner.nl/showthread.php?54564-Hoe-een-Cambodjaanse-analfabeet-Nederlands-te-leren

   @ Rhudolf, jij was toch ervaringsdeskundige meen ik me nu te herinneren? Wat je zo schrijf lijkt te kloppen met wat ik heb vernomen over de EU route. Je moet inderdaad erg op je woorden passen. Verhuis je snel terug dan gaan ze er bijna zeker naar vissen en er zijn ook (Belgische) gemeentes die soms vragen stellen. Dan moet je zo wijs zijn niet je mond voorbij te praten. Je ging als EU onderdaan officieel in de gemeente van een buurland wonen en komt na x maanden weer terug. Meer hoeven ze (naast een berg aan bewijslast) niet te weten.

   @ iedereen: zet alles waar je tegen aanloopt qua unfair of zelf als onmenselijk ervaart oo papier en stuur een mail naar de politiek. Heb ik ook gedaan. SP en GL reageren positief, D66 tot op zekere hoogte ook al weten ze geen alternatief voor de inkomenseis die even zoveel zekerheid biedt. De rest van de politiek, PcdA, VVD, CDA, PVV, SGP, CU is het een rotzorg. Op zijn best een reactie met “begrip voor de nadelen van het systeem maar u komt er uiteindelijk wel en we moeten toch echt de rotte appels tegenhouden”. Verwacht geen wonderen maar niet geschoten is altijd mis. Een brief sturen kan nooit kwaad, wellicht dat partijen uiteindelijk tot ietsjes of geheel buigen… Zo heeft de PvdA etc. de mond vol over menselijk en sociaal beleid, over het asielbeleid en illegalen maar als Nederlander met een buitenlandse partner kun je vooralsnog verrekken. Er is trouwens ook veen proffesio ele kritiek op het inburgeringsexamen (TGN spraakcomputer), ook daar nog weinig schot in de zak want tot nu toe wuiven de ministers de zware kritiek weg. Tot zover dit dtukje achtergrond info.

 13. KhunRudolf zegt op

  Veelal wordt de Belgie-route overwogen als er obstakels worden verwacht in de gewone procedure richting Nederland. Bv. tekort aan inkomen. Maar het huren van een huis in Belgie en je vriendin aldaar onderhouden, gaat ook geld kosten. Verder moet je zelf ook in Belgie gaan wonen, en na dat jaar kun je samen naar Nederland. In dat jaar heb je dus allerlei dubbele kosten, buiten de huur om. De EU regelgeving heeft het over een termijn van 7 mnd wonen in bv. Belgie. Als je precies na 7 maanden naar Ned komt, worden er vervelende vragen gesteld, want iedereen gaat dan snappen dat je in Belgie gewoond hebt om regelgeving te omzeilen.
  Wordt de route ingezet omdat bv de Thaise vriendin niet kan lezen en schrijven, besef dan dat zij in Nederland (eerst in Belgie) geen prettige tijd tegemoet gaat, wegens tekort aan basisvaardigheden. Als zij deze technieken in de eigen taal al niet machtig is, gaat het niet makkelijk worden voor haar. Dat is op te lossen door je vriendin in Thailand eerst lezen en schrijven te doen leren, daar is niets mis mee en goedkoper dan een extra huis huren. Er zijn in Thailand genoeg mensen te vinden die kunnen onderwijzen. Met deze basisvaardigheden kan ze nadien beter en gunstiger uit de voeten in Nederland. Bedenk wel dat vroeg of laat elke buitenlander die aangegeven heeft zich in Nederland te willen vestigen, na verloop toch wordt opgeroepen om taalcursussen e.d. te volgen.
  Als de route wordt gebruikt om ambtenarij en procedures te ontlopen dan kom je voor verrassingen te staan, omdat op deze route net zo goed ambtenarij en dokumentatie nodig is. Geen enkele buurland van Nederland zit te wachten op mensen die ‘sluip’-routes gebruiken. Pas op voor lezers die vanuit hun Haagse salon vanuit een fauteuille reageren alsof deze route zomaar gedaan kan worden zonder zelf een enkele stap te hebben hoeven doen. De Belgie-route is er een die je goed moet overdenken omdat de organisatie eromheen veel praktisch handelen vergt.
  Tot slot: na een jaar in Belgie moet je partner opnieuw omschakelen omdat het ‘echte’ leven begint in Nederland. Ben je ook nog lang niet af van ambtenarij en regelgeving.

 14. mulder zegt op

  Kijk eens op de site van buitenlandse partner, staat alles wat je moet weten of bijna

 15. frits Bosveld zegt op

  Ik heb vorig jaar de Belgie-route gedaan met mijn Thaise vrouw. Is mij goed bevallen. Ook zij kon niet lezen en schrijven. Dat was een van de redenen om voor deze route te kiezen. In Belgie is mijn vrouw naar de basiseducatie gegaan en heeft daar Nederlands geleerd, kost ook bijna niets. Dit is op vrijwillige basis. Er zijn natuurlijk diverse valkuilen, maar deze zijn te overwinnen. Mocht je iets willen weten dan stuur mij maar een mail op bosveld.frits@gmail.com.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website