Beste lezers,

Vervangen, verlengen van een Thais paspoort? Wie kan mij de huidige gang van zaken uitleggen voor het vernieuwen of verlengen van het paspoort? Welke documenten zijn nodig? Worden er nog ter plaatse pasfoto’s gemaakt? Wordt het paspoort nog aangetekend thuis gestuurd? En alle info omtrent het bezoek aan de Thais ambassade in Den Haag.

Alvast bedankt!

Groet,

Marco

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Vervangen, verlengen van een Thais paspoort bij Thaise ambassade in Den Haag?”

 1. martin zegt op

  Als je een Thai paspoort wilt verlengen ( ik denk dat je een nieuw paspoort krijgt), moet je natuurlijk je oude paspoort meenemen, je Thaise ID-kaart en 30 euro. Ter plaatse maken ze een forto. En je kunt je nieuwe paspoort aangetekend (8,50 euro) naar huis laten sturen.

 2. Leo Th. zegt op

  Kan alleen na een telefonische afspraak. Vorig jaar was de wachttijd ongeveer 3 weken. Het te vervangen paspoort meenemen, foto’s worden ter plaatse gemaakt, formulier op ambassade invullen en op verzoek wordt het paspoort na 2 weken aangetekend naar je adres gestuurd. (Op een door de ambassade verstrekte envelop je naam en adres schrijven). Eventueel kan je ook een nieuwe ID-card bekomen, wordt op de ambassade zelf vervaardigd en krijg je direct (een tien minuutjes) mee. Op de ambassade kan enkel met contant geld betaald worden! Paspoort was rond de 40 euro en aangetekend versturen zo’n 10 euro. Het ‘oude’ paspoort krijg je weer mee, per slot van rekening duurt het 2 weken voordat je het nieuwe toegestuurd krijgt, en werd niet ongeldig gemaakt door hoekjes af te knippen of gaten erin te maken. De medewerkers waren erg vriendelijk. Na melden bij de balie in het souterrain ga je naar een aparte (kleine) wachtruimte. Bij ons was vorig jaar alles (paspoort en ID-Card) in een halfuurtje geregeld. Succes.

 3. Henk zegt op

  Beste Marco,

  Mijn vriendin heeft onlangs haar paspoort vernieuwd en gaat vrij eenvoudig.
  Soms verandert er wel eens wat maar in haar geval heeft ze telefonisch een afspraak gemaakt (in Thai maar kan ook in engels)Hier wordt ook uitgelegd wat te doen en mee te nemen.
  2 week later konden we er terecht. ze heeft haar oude paspoort, haar Thaise ID en € 40,00 in CONTANT geld moeten meenemen.
  Er worden ter plaatse foto’s en vingerafdrukken gemaakt en er kan dan een afspraak gemaakt worden om het nieuw paspoort later af te halen.
  In ons geval is deze naar ons thuisadres verzonden met de (tot mijn verbazing) reguliere post.
  Succes. MVG Henk

  • RuudB zegt op

   Thuis gestuurd per aangeteknde brief kan ook, maar even vermelden aan betr medewerker en Eur 8,45 contant afrekenen.

 4. John Chiang rai zegt op

  Kijk gewoon even op de volgende site van de Thai Ambassade in Den Haag.
  Hier staat precies beschreven welke documenten je nodig hebt.
  http://www.thaiembassy.org/hague/th/services/42927-Thai-Passport.html

 5. Peter zegt op

  Wij wonen zelf in Duitsland, even over de grens.

  Een paar maanden zouden ambtenaren van de ambassade in Den Haag naar de tempel in Musselkanaal komen om het de mensen in de nabijheid van Musselkanaal de mogelijkheid te bieden daar de paspoorten te vernieuwen. Wij hebben daar een nieuw paspoort voor onze zoon aangevraagd. Voor zover ik mij kan herinneren hebben wij een kopie van onze huwelijksakte in Thailand meegenomen, een kopie van de paspoorten van mijn vrouw en mijzelf en de geboorteakte van onze zoon in Thailand. Wij hadden een afspraak gemaakt en waren binnen een half uur klaar. € 8,50 voor het toezenden.

  Alles prima geregeld. Voor zover ik begrepen heb gaan ze van de ambassade ook bij andere tempels langs.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website