Beste lezer(s),

Hopelijk kunnen jullie me helpen met mijn volgende vraag: mijn partner en ik vertrekken over een dikke maand voor 3 weken naar Thailand. Nu zijn we van plan 8 april de nachttrein te nemen in Ayutthaya naar Chiang Mai.

Graag ontvang ik van jullie iets meer informatie hoe deze treinreis te boeken? Kan hier moeilijk via internet iets over vinden. Het lijkt of het vol zit (is dit überhaupt al mogelijk en hoe anders ons te vervoeren) of ik zoek verkeerd.

Kunnen jullie me op weg helpen?

Alvast bedankt voor jullie reactie.

Met vriendelijke groet,

Irma

No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Lezersvraag: Hoe boek ik een treinreis van Ayutthaya naar Chiang Mai?”

 1. guy zegt op

  Hoi,

  Je gaat gewoon naar het treinstation in Ayuttaya en koopt daar een ticket voor de nachttrein. Liefst doe je dit een dag of een paar dagen op voorhand. Je kan ook boeken via een reisagent, bijvoorbeeld greenwoodtravel. Deze laatste hebben een website. je boekt je ticket daar en laat het opsturen naar je hotel of via mal.

  Goede reis

  • Dydy zegt op

   Via Greenwood, is soms zelfs goedkoper dan een ticket op het treinstation!

   • Jeannet zegt op

    Greenwood verkoopt geen treintickets zonder dat je er verder bijvoorbeeld hotelovernachtingen o.i.d. hebt gekocht.

 2. Christina zegt op

  Ga naar de site waarop je ook via internet kunt boeken Bijvoorbeeld Bangkok Chiang Mai via deze site kun je ook vooruit betalen. Even zoeken maar het is niet moeilijk. Veel succes.

 3. Cornelis zegt op

  Helaas is de mogelijkheid om rechtstreeks online bij de Thaise spoorwemaatschappij tickets te bestellen in 2013 vervallen. Zie voor andere mogelijkheden o.a. http://www.seat61.com/Thailand.htm#How_to_buy_train_tickets,_from_outside_Thailand

 4. Bjorn zegt op

  Ik zou wel zorgen dat je op tijd een trein ticket hebt.
  Dit i.v.m. Songkran (Thai Nieuwjaar) rond die periode is het openbaar vervoer vaak geheel vol, zeker in de richting naar Chiang Mai.

  Misschien een kennis/vriend die woonachtig is in Thailand tickets laten kopen bij Treinsstation, ik heb dit ook laatst voor kennissen gedaan.

 5. Jose zegt op

  Door met de trein te reizen wordt Sukhothai vaak over geslagen, jammer dit is zeker de moeite waard vooral de fietstocht naar het oude gedeelte van Sukothai is schitterend. Wij zijn met de bus van Ayutthaya naar Sukhothai – Chiang Mai gegaan. Je kan ook van Sukhothai naar Pitsanalok en daar de trein naar chiang Mai nemen. Dit was niet je vraag ik weet maar wilde je een tip meegeven.
  Succes met het plannen van jullie reis.

 6. tia zegt op

  http://www.thailandtrainticket.com/

  • Pascal zegt op

   ik heb 2 weken geleden via http://www.thailandtrainticket.com 2 tickets vastgelegd van Ayutthaya -> Chang Mai, vertrek op 7 april. Heb dit ook vooraf geboekt owv te verwachten drukte Songkran. Tickets worden geleverd in Guesthouse waar we verblijven in Ayutthaya. Prijs voor 2 tickets 2e klasse (=incl. slaapbedden en levering in Guesthouse) is THB.2196.

 7. Jeannet zegt op

  Je kan via de volgende link zelf treintickets boeken: http://www.thailandtrainticket.com/

 8. gerardvander zegt op

  Waarom de nachttrein? In die trein slaap je toch slecht en die trein stopt voor ieder hondsgezeik. Neem gewoon de VIP bus. Heel confortabele stoelen. Je word de hele dag van eten en drinken voorzien. Je ziet nog eens wat van het landschap en de reistijd is uren korter. Nadeel is dat je de hele tijd naar Thai boxing en Thai “comedies” moet kijken en dat je oordopjes nodig hebt.

 9. Marjoza zegt op

  Wij hebben dit ook gedaan, de tickets hebben wij vanuit Nederland geboekt via Viengtravel, een Nederlandse reisagent in Bangkok.
  Even google en je vindt ze vanzelf.
  Wens je een goede reis.

 10. Irma zegt op

  Heel erg bedankt voor jullie reacties! Ik lig op dit moment met griep plat vandaar late reactie. Nog dikke 3 weken en het is zover. Ik ga proberen via jullie tips de tickets op voorhand te boeken. Dit lijkt mij inderdaad het verstandigste ivm Songkran. Eerste keer Thailand. Wij hebben er zin in!!!!! Groetjes

  • Davis zegt op

   Leuk dat je bedankt voor de reacties!
   Misschien nog enkele tips.
   Laat je in eerste instantie niet verleiden om een bus -of viegtuigticket te kopen. Men zal je dat ongetwijfeld aanbieden, want daar is meer aan verdiend dan een treinticket. De trein is een belevenis, en je hebt als voordeel zeker leuke sight-seeing. En misschien leuke (Thaise) medepassagiers waar een praatje mee kan. De trein rijdt in het laatste gedeelte deels door ongerepte natuur en met wat geluk zie je bv. mahouts op olifanten langs een rivier. Ook enkele dorpjes. Als je die ziet ben je trouwens bijna ter bestemming.
   Tweede tip, neem gerust enkele flessen gebotteld water mee. De periode rond Songkran is best heet. Voorkom – ondanks fans etc. – uitdroging tijdens de rit, duurt gemakkelijk 14 uur. Deze tip vooral omdat het jullie eerste trip is, men vergeet dan al eens om voldoende te drinken. Eten kan je op voorhand of onderweg kopen. Op bepaalde stopplaatsen komen locals even de trein op om hun waren aan te bieden. Rijstwafeltjes, gebraden kippenbillen, …
   Verder, als je aankomt ter bestemming in Chiang Mai, staan er heelder meutes taxi’s. Ga daar in de buurt even iets drinken en neem je tijd, nadien zijn de meeste beunhazen weg.
   Beterschap met je griep en genieten van jullie reis zullen jullie vast en zeker! Chiang Mai wordt in de meeste reisgidsen ‘de roos van het Noorden’ genoemd. Waarom is me niet duidelijk, maar dat is zeker waar als het jullie eerste keer is.
   Succes!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website