Beste lezers,

Ik heb in december een toeristen visum voor 2 maanden via een koerier, wat 7000 bath koste, geregeld in Cambodja. Maar wil in februari weer een nieuw toeristenvisum.

Moet ik weer naar Cambodja of kan ik nu gewoon naar de Thaise immigratiedienst hier in Sisaket?

Bij voorbaat dank,

Geert

6 reacties op “Lezersvraag: Kan ik voor een toeristenvisum ook naar de Thaise immigratiedienst?”

 1. thaithai zegt op

  Je kan een toeristenvisum voor 1900 baht met 30 dagen verlengen bij elk immigratie kantoor in Thailand.
  Voor een nieuw toeristen visum zul naar een ambassade of consulaat moeten en die bevinden zich alleen buiten Thailand, dus ja je zult naat cambodja, laos (waar ze ook double entries uitgeven), maleisie ofzo moeten.

 2. RonnyLadPhrao zegt op

  Het hangt er van af hoe lang je nog wil blijven na afloop van je huidige visum en of je aan bepaalde voorwaarden kan voldoen anders zijn dit mogelijkheden. (Zie ook Dossier Visum)

  1. Indien je nog een korte termijn wil blijven kan je een verlenging vragen van 30 dagen op je TR Visum eventueel aangevuld met een visarun van 15 dagen naar de grens, of 30 dagen via een goedkope vlucht die je buiten Thailand brengt en eventueel dezelfde dag terugbrengt. Kost je misschien minder dan die 7000 Bath.

  2. Indien je langer wil blijven kan je, indien je aan de voorwaarden voldoet, je TR visum laten omzetten in een O visum (Multiple entry mogelijk?) bij immigratie.
  Ik ken je leeftijd en gegevens niet maar misschien is nadien ook een jaarverlenging mogelijk na het verkrijgen van het O visum
  Vraag hier informatie bij het immigratiebureau.
  Ga eventueel naar immigratie Pattaya waar ze meer vertrouwd zijn met aanvragen zoals omzetten van visum.

  3. Een nieuw TR visum buiten Thailand halen.

 3. Ad zegt op

  Een visa laten verlengen met een koerier via Cambodja!! Het ruikt wel heel erg naar foute boel.
  Het paspoort is een persoonsgebonden reisdocument, het paspoort op deze wijze gebruiken is niet verstandig naar mijn mening.
  Als die koerier gesnapt wordt ben jij ook het haasje en je paspoort kwijt. Dan heb je wat uit te leggen op de Ned Ambassade en bij de Thaise immigratie.
  Mijn gevoel zegt nooit meer doen.

 4. Gerrie Q8 zegt op

  Geert, ik hoop voor je dat het stempel dat je koerier bij binnenkomst in Thailand heeft gekregen een echt stempel is. De kans is aanwezig dat dit stempel is nagemaakt. Als de immigratie dit ziet, dan ben je de sigaar om het zomaar te zeggen. Doe dit nooit meer!

 5. Robert zegt op

  Hallo thailand liefhebbers.

  Erg intersant artikel over het TV en daar had ik nu ook een vraag over.

  Mijn tweede double entree loopt ook af in maar en het TV is ook maar geldig tot 5 maart.
  Is het nu zo dat ik dan weer speciaal terug noet naar nederland om het bij het consulaat opnieuw aan te vragen, of kan dat ook bij een van de buurlanden cambodja/ laos.
  En betaat er ook een mogelijkheid voor een jaar visum, of zitten daar weer andere voorwaarden aan.
  Stel het visum loopt af in maart, en ik zou niet naar een ander land gaan, kan het dan ook weer gewoon met een maand verlengd worden bij de immigratiedienst.

  Groetjes Robert

  • RonnyLadPhrao zegt op

   1.In de buurlanden die je noemt kan je normaal voor je TR visum terecht.
   Hou er wel rekening mee dat wanneer je herhaaldelijk en aaneensluitende TR visums gaat halen, men wel eens de vraag gaat stellen of je op die manier niet langdurig in Thailand wil blijven en je doel anders is dan toerisme. Weigering kan een gevolg zijn.

   2. Indien je met een jaarvisum, een Non-Immigrant “O” Multiple Entry bedoelt dan is het ja.
   Volgens hun website kan het. Je moet natuurlijk aan de voorwaarden voldoen en de nodige bewijsstukken voorleggen.
   Hierbij de link van de Ambassade in Vientiane. Je vindt er tevens de te leveren bewijsstukken, prijs en andere info

   http://vientiane.thaiembassy.org/vientiane/en/consular/consular_check/

   Niettegenstaande het wel op de website staat is het misschien wel verstandig om voorafgaand contact op te nemen met de betreffende ambassade/consulaat.
   Kan je ook informeren welke financiële bewijsstukken ze aanvaarden.

   Indien je met een jaarvisum een zogenaamd “retirement” visum bedoelt zal je eerst een Non-Immigrant “O” moeten hebben. Kan je in de ambassade van een buurland krijgen maar je kan ook je “TR” omruilen voor een “O” bij immigratie in Thailand. Neem hiervoor contact met het immigratiekantoor.
   Voor zulke aanvragen ga je best naar een immigratiekantoor dat vertrouwd is met zulke aanvragen. Vb Pattaya. Het zal daar waarschijnlijk gemakkelijker zijn dan in immigratiekantoren die hier minder vertrouwd mee zijn.
   Natuurlijk moet je ook weer aan voorwaarden voldoen voor een “retirement” visum maar die zijn op het blog al -tig keer genoemd en anders kan je ze lezen in Dossier Visum Thailand.

   3. Wat betreft het aflopen van je visum.
   De geldigheidsduur van het visum is alleen belangrijk voor de binnenkomst.
   Voor die datum moet je Thailand dus binnen komen d.w.z. je visum of binnenkomsten activeren (1,2 of 3).
   Dat de geldigheidsduur van het visum tijdens je verblijf verloopt maakt niets uit want je bent dan al in Thailand. Je kan daar dus een verlenging op bekomen.
   Wel Thailand niet meer verlaten natuurlijk want je visum is verbruikt.

   Lees ook het Dossier Visum Thailand


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website