Lezersvraag: Mijn Thaise vriendin wil een neusoperatie

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
19 augustus 2013

Hallo bloggers,

Mijn vriendin is ontevreden over haar neus. Ze vind deze te plat en wil een meer westerse neus. Nu ben ik wat gaan zoeken op internet en las ik dat veel Thaise vrouwen een dergelijke operatie laten doen uit schoonheidsoverwegingen.

Ik ben er op tegen om je te laten opereren als je niet ziek bent. Toch wil zij doorzetten. Ik heb haar bang gemaakt door haar te wijzen op complicaties. Ook ben ik bang voor beunhazen.

Mijn vraag is. Wie heeft hetzelfde bij de hand gehad met zijn vrouw/vriendin? Is dat goed verlopen?

Mocht zij toch doorzetten dan wil ik dat ze naar een goede kliniek gaat. Wie weet die in Pattaya?

Groeten en Chok Dee,

Marco


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Lezersvraag: Mijn Thaise vriendin wil een neusoperatie”

 1. jm zegt op

  Ja Marco dit is een mode verschijnsel een westerse neus en een lichtere huid. De tv is er vol van en niet alleen in die prachtige en boeiende thaise soap series waar de Hoofdrol spelers er allemaal bijna Zwitsers uitzien maar ook in commercials waar een donkere huid als lelijk wordt afgespiegeld. Op het moment is het thaise schoonheids beeld een thaise vrouw met een hele lichte huid een verbouwde neus en een mond vol met ijzer. Het wordt ze allemaal aangepraat en als het maar vaak genoeg op tv is en ze er ook nog over praten met vriendinnen wordt het al znel gerechtvaardigd. Ik persoonlijk vindt het lelijk en het is een beetje verlies van haar identiteit en zou het niet goedkeuren je kunt vast wel wat fotos op het internet vinden van mislukte operaties laat die ook maar eens zien. Plus waar ben jij verliefd opgeworden .. op dat vrouwtje met dat lieve kleine neusje of ga je zeggen doe maar een grotere gok maw jij moet er elke dag tegen aan kijken.
  veel succes ermee

 2. Jos zegt op

  Hi,

  Die neusoperatie is al ruim 15 jaar in de mode. Vooral de neusbrug willen ze ophogen.
  Veel Thaise dames doen het, volgens mij kom het vaker voor dan een siliconen borsten.

  Als je het niet kan voorkomen, kies dan een goed ziekenhuis uit. ga niet naar de kliniek op de hoek.

  http://www.bangkokpattayahospital.com/en/ is een goed en groot ziekenhuis.

  • Marc Otten zegt op

   Mijn vriendin heeft het ook laten doen. Ik dacht in het ziekenhuis in Bangkok Sukhumvit Soi 1 (maar weet dit niet 100% zeker) Ik moet zeggen dat het goed gelukt is, ze heeft nu een lief neusje waar ik maar al te graag naar kijk. Maar eerlijk gezegt had het voor mij niet gehoeven, ik was ook zonder die operatie, stapel op haar geweest. wat de operatie kostte weet ik niet, want ze heeft het zelf betaald.

 3. harry zegt op

  Een zakenvriendin van mij heeft ca 10 jaar geleden zo’n operatie ondergaan.
  Ik heb het haar niet uit het hoofd kunnen praten.

  M A T I G resultaat: erg gevoelig ( geweest), doch.. ZIJ voelde zich als herboren zonder schoonheidsfout.
  Stuur je e-mail naar mij en ik geef je door.

 4. Gerard zegt op

  Is inderdaad mode, vooral als het door buitenlandse partners wordt betaald. Ik heb een vriendin die als arts werkt in het ziekenhuis en ze kan er hele avonden verhalen over vertellen. Het zijn niet alleen de vrouwen, maar ook de mannen die zich op elke plek laten verbouwen. Bij vrouwen inderdaad de neus, borsten, wegnemen overtollig vet, oor- en oogcorrecties, vollere lippen en zelfs vergroting van het vrouwelijke geslachtsdeel. Bij mannen? Ben toch bezig… de neus natuurlijk, ook hier oor- en oogcorrecties, huidverkleuring, inplantaat voor een (jawel….) een sixpack zodat je er zonder een sportschool al erg gespierd uitziet en natuurlijk niet te vergeten… ook hier het geslachtsdeel.

  Let wel… ze steken zich er aardig voor in de schuld of “leasen” dit weer, want daar zijn ze ook gek op in Thailand of… en ja, daar zal wel eens een woordenwisseling van komen, als de buitenlandse partner betaald of juist niet wil betalen.

  Mijn (arts) vriendin zegt wel eens, het lijkt wel of een Thai niet blij is met hetgeen waarmee ze geboren worden… inderdaad, goede vraag.

 5. m.mali zegt op

  De blanke wil een bruine huid.
  De Oosterse getinte wil een witte huid.

  De blanke vrouw wil kleine borsten
  De Oosterse vrouw wil grote borsten.

  De blanke vrouw wil (ach ik kan wel zo door blijven gaan…)
  De Oosterse vrouw wil (ach ik kan wel zo door blijven gaan….)

  Nooit is het genoeg, nooit is het goed, men heeft totaal geen vertrouwen in zichzelf..

  Waarom hoor ik dat nou nooit van mannen?

  Misschien de blanke mannen willen een kleine neus?
  Een lange penis?
  Geen bierbuik?

  Misschien de Oosterse mannen willen een grote neus?
  Een kleine penis omdat ze een lange hebben?
  Een bierbuik omdat ze altijd zo mager zijn?

  Mensen ik wordt er moe van.
  Vrouwen en mannen wees toch te vrede met wat je hebt en wie je bent, want je bent uniek in de wereld.

  Zorg liever dat je een goed karakter hebt zodat je met iedereen om kunt gaan.
  Geloof in je eigen schoonheid van je hart, want schoonheid komt vanuit het hart……

  Moderator: een mooi betoog, maar u geeft geen antwoord op de lezersvraag. Dan is het chatten.

 6. HansNL zegt op

  Wegens een “ongeval”, zal ik maar zeggen, heb ik in het verleden vier keer een neusoperatie moeten ondergaan, allemaal in het Academisch ziekenhuis te Leiden.

  Een operatie aan de neus, tegenwoordig als een klusje van niks gepresenteerd, is redelijk ingrijpend, en ik spreek helaas uit ervaring.

  Een ieder die zijn neus laat verbouwen speelt met risico’s, een constante loopneus, een aan een kant of beide kanten verstopte neus, makkelijk optredende bloedneuzen, en ga zo maar door.
  Tel daarbij op dat in het algemeen een verbouwde neus niet past bij het gezicht, en het plaatje is compleet.

  Laat ik het zo zeggen, iemand die denkt zijn of haar uiterlijke “schoonheid” met een neuscorrectie, septumcorrectie of zelf een in-en uitwendige neuscorrecite, komt eigenlijk van een foute neuskermis thuis.

  Ik krijg in Thailand steeds meer het idee dat vooral meiden en vrouwen zich helemaal gek laten maken met de maat en de vorm van neus, tieten en tanden.
  Kost heel veel geld, en de resultaten zijn vaak niet het geld waard.

 7. Edmee van Tongeren zegt op

  Elke operatie houdt een risico in. Om medische redenen heb ik een neusoperatie ondergaan. Resultaat een rechte neus, maar geen reuk meer en verminderd smaakvermogen.

 8. pascal zegt op

  Mijn vriendin vraagt ook om grotere borsten, en als ik dan vraag of ze dat voor haar zelf wil of voor mij is het antwoord voor mij natuurlijk. Wel ik ben er tegen gekant. Ik zeg tegen haar als ik iemand met grote borsten wou was ik wel naar Afrika gegaan voor een vrouw te zoeken. Ik zeg ook tegen haar dat ze er fantastisch uitziet zonder grote borsten, met bruine huid, ik ben tenslotte zo op haar verliefd geworden en geef haar dan ineens ook het gekend verhaal door van al die lekkende borsten van de laatste jaren in ons eigen land en omgeving.

  Redactie: Hoofdletters geplaatst en tekst gefatsoeneerd, anders had de moderator uw reactie geweigerd.

  • KhunRudolf zegt op

   @pascal: Een kennis van ons heeft ooit lang geleden haar neusbrug laten verwesteren. Ging allemaal prima, totdat haar zoontje van 2 tijdens het optillen per ongeluk met zijn armpje zwaaiend haar neus raakte. Ze heeft een herstel’operatie’ moeten ondergaan en de neus maar weer in originele staat terug laten ‘zetten’! Als je kunt betalen doet de dokter wat je vraagt. Dat zal ook het geval zijn als jouw vriendin grotere borsten wil, van welke wens wij toch niet op de hoogte gebracht hoeven te worden, gezien ook het onderwerp van de vraag.

   • Dick van der Lugt zegt op

    @ KhunRudolf Ook mijn (eerste) vriendin had een stukje silicone in haar neus laten plaatsen, maar de neus aanraken was taboe, want dat deed pijn. Dat vereiste bij bepaalde handelingen veel stuurmanskunst van mij. Ook zij heeft het later laten weghalen. Was trouwens maar een klein stukje. Daarna was navigeren niet meer nodig.

 9. Daniel zegt op

  Moderator: graag een reactie geven op de lezersvraag.

 10. Khao Noi zegt op

  Marco de gemiddelde Nederlander is veel te nuchter om dit te begrijpen, moet je eigenlijk ook niet proberen. Het nieuwe neusje gaat jouw partner een nieuw zelfvertrouwen geven. En je mag proberen haar bang te maken, daar luistert ze toch niet naar. Wel naar haar vriendinnen die neus inmiddels hebben laten doen.

  Sluit me aan bij Jos, niet beknibbelen op kwaliteit en naar een goed ziekenhuis gaan zoals Bangkok Pattaya. Kans op complicaties is overigens zeer gering. Voor 12.000-15.000 bahtjes loopt jouw vriendin straks weer helemaal met de neus omhoog.

  • Rob V. zegt op

   Knap dat je een voorspellende gaven hebt. 😉

   Mijn vriendin wou ook haar neusbrug laten doen, maar was nog niet geheel zeker. Bij een vriendin zag het er mooi uit.Heb gezegt “als je hetwilt moet je het vooral doen maar weet dat er risco’s zijn qua eind resultaat en complicaties”. Heb haar toen op de risico’s gewezen (lidtekens, comlicaties, verlies van reuk etc.) en wat foto’s van ingrepen die zowel zeer geslaagd als compleet mislukt waren, toen hoefden het al niet meer. Ze zou best een grotere neusbrug willen maar een ingreep vind ze te eng. Het idee dat het wel eens mis zou kunnen gaan gaf haar rillingen. Die vriendin met de een mooise neus had heeft inmiddels al 2x een her-operatie ondergaan en het ziet er toch wat minder mooi uit. Daarmee was het helemaal definitief voor mijn vriendin: aan een neusoperatie begin ik echttt niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website