Beste lezers,

Ik wil graag weten hoe ik en waar ik mij moet laten inschrijven op mijn woonadres. Bijvoorbeeld omdat ik moet kunnen aantonen waar ik woon voor het halen van mijn rijbewijs.

Laatst had ik een enkele reis vanuit Nederland naar Thailand en op mijn opmerking dat ik in Thailand woon, kreeg ik de vraag of ik dat kon bewijzen.

Ik ben getrouwd en woon met mijn vrouw samen. Ik heb wel wat gehoord over een blauw en geel boekje.

Graag een uitsluitsel hierover.

Groet,

Henk

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

4 reacties op “Thailand vraag: Hoe ik mij laten inschrijven op het Thaise woonadres?”

 1. timker zegt op

  De vereiste om jete laten inschrijven in een amphur (gemeente) zijn voor iedere gemeente verschillend. Ga (met je vrouw) naar de desbetreffend gemernte en vraag naar hun vereisten.

 2. Chris zegt op

  Ja, het gele huisboekje is voor buitenlanders het bewijs dat je in Thailand woont.
  Dat boekje is te verkrijgen bij de Burgerlijke Stand.
  Vraag daar na wat je precies nodig hebt want het is niet overal hetzelfde.
  In Udonthani moest mijn vrouw meekomen, haar blauwe huisboekje meenemen, copietjes van paspoort, visa ed (de standaard copietjes) en daarnaast moest er een getuige zijn (bv. familielid, dorpshoofd) die bevestigt dat je inderdaad op dat adres woont.

 3. haki zegt op

  Omdat ik ook al meerdere keren (aanvraag rijbewijs, aankoop motorfiets , e.d.) geconfronteerd werd met de noodzaak om aan te tonen dat ik een Thais adres heb (naast mijn NL adres, waar ik ook officieel sta ingeschreven), en de website van BuZa (Nederland Wereldwijd;www.nederlandwereldwijd.nl) geen antwoord had op mijn vraag of en hoe ik bij de ambassade in BKK een “certificate of residence” kon krijgen, is mijn Thaise vrouw naar haar amphur (Bang Khun Thian) in BKK gegaan. Dit met de vraag hoe ik het gele huisboekje, waarmee kan worden aangetoond dat ik ook in BKK een adres heb, kon bemachtigen. Antwoord: Dan moeten we samen naar de amphur en daar een door de NL ambassade geratificeerde kopie van mijn paspoort afgeven, tesamen met een ingevulde vragenlijst, die je ter plekke krijgt. Mijn vrouw moet dan tevens haar id en huisboekje tonen. Enige tijd later krijg je dan uitnodiging van de amphur om je boekje af te halen.
  Wellicht kan dit per amphur verschillen, zoals “gebruikelijk” met overheidsregels in Thailand!

 4. William-Korat zegt op

  Nou haki dat ‘wellicht’ kon je hier in Korat wel weg laten zonder je weet wel wat voor handelingen.
  Heb het ooit eens netjes aangevraagd en het was een groot theater vanaf het opperhoofd van de regio [pujabaan] tot de amphur uiteraard was het laatste bezoek [derde keer] op de vrijdag middag.
  Heb toen de hele papierwinkel middendoor gescheurd en in het aangezicht van de ondertekenaar in de vuilnis bak gerot.
  Hoefde niet meer terug te komen.

  IMM verstrekt ze tegen een kleine vergoeding, negentig dagen geldig dacht ik.
  Voldoende tijd om je ding te doen.
  Dus Henk zou die route nemen als ik jou was.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website