Lezersvraag: Student met een education visa

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
17 oktober 2017

Beste lezers,

Ik heb een visumvraag. Ik ben student in Bangkok 3/8 tot 22/12) met een education visum. Mijn visum is nu geldig tot 3/11 dus. Nu ga ik 24/10 voor 5 dagen naar China en in november voor 5 dagen naar Cambodja. Wanneer kan ik best verlengen? En hoe werkt het met re-entry’s?

Alvast bedankt.

Groet,

Nancy

15 reacties op “Lezersvraag: Student met een education visa”

 1. bob zegt op

  elke keer dat u het land verlaat levert u uw departure card in. En als u weer arriveert dan vult u een arrival card in en bekomt 30 dagen. In uw geval moet dat voldoende zijn 29-10 tot 27-11 en dan op 23-11 of een paar dagen later maar voor 28 -11 naar cambodia. als u terug komt uit cambodia krijgt u opnieuw 30 dagen genoeg dus tot 22-12. Het is even rekenen en uitkienen maar dan hoeft u dus geen re-entry aan te vragen en bespaart u baht 2.000

 2. Conimex zegt op

  Wanneer je 24/10 voor 5 dagen naar China vertrekt en per vliegtuig weer terug komt, krijg je een visumexemption van 30 dagen, wanneer je in november naar Cambodja gaat en per vliegtuig weer terug komt, krijg je dus weer 30 dagen, maar, wanneer je via een landgrens terug reist, krijg je geen 30 maar 15 dagen, je zou eventueel een visum kunnen verkrijgen in Cambodja.

  • lung addie zegt op

   Hoe is het mogelijk dat er nog steeds mensen de verkeerde en reeds bijna een jaar voorbijgestreefde info blijven verstrekken betreffende de 30 dagen visumexemption bij binnenkomst per vliegtuig en 15 dagen visumexemption via land. Conimex geef aub correcte info en geen foutieve. Het is zowel via lucht als over land 30 dagen bij visexemption.

  • Fransamsterdam zegt op

   Ik dacht al 26 keer op Thailandblog te hebben gelezen dat tegenwoordig ook per land 30 dagen VISAexemption wordt gegeven, zij het met een maximum van een paar keer per jaar. Een paar is minimaal twee, dus in dit geval geen probleem, maar misschien loop ik alweer achter…

  • Rob Huai Rat zegt op

   Wanneer stoppen we nu eens met verkeerde informatie te geven. Bij aankomst over land krijg nu ook gewoon 30 dagen. Die 15 dagen is iets uit het verleden. De enige beperking is dat je maar 2 over land binnenkomsten per jaar mag doen.

  • Willem zegt op

   Over land krijgt men nu ook 30 dagen alleen maar 2x per jaar.

 3. chris zegt op

  Als je een education visum hebt moet je ALTIJD een re-entry halen/kopen voordat je het land verlaat. Doe je dat niet, verloopt je visum automatisch. Je kunt op een toeristenvisum natuurlijk wel Thailand binnenkomen (zoals vorige schrijvers aangeven) maar je mag dan NIET meer studeren.
  In jouw geval dus TWEE keer een re-enrty van 1.000 Baht het stuk.
  Ik ben docent op een universiteit en zo gaat met onze buitenlandse studenten die ook wel eens Thailand verlaten.

  • Willem zegt op

   Haar visum verloopt op 3 November dus re-entry is niet van toepassing. Maar… haar vraag is wanneer ze het beste haar visum kan verlengen in dit geval in ieder geval voor 2 November en dan kan ze wel een re-entry aanvragen beter om een multy re-entry te kopen daar ze meerdere keren het land verlaat.

  • René Chiangmai zegt op

   Is dat zo?
   Ik weet dat je onder bepaalde voorwaarden een Education visum kunt krijgen als je in Thailand studeert.
   Maar geldt het omgekeerde ook? Als je met een ander visum of met visum exemption binnenkomt, dat je dan niet MAG studeren? Dat zou ik eerlijk gezegd een beetje vreemd vinden.

 4. Alex A. Witzier zegt op

  Ik wil graag Lung Addie, RonnyLatPhrao en Jasper heel hartelijk bedanken voor hun commentaar op mijn vraag, enige dagen terug.
  Omdat ik geen andere mogelijkheid weet en het beslist niet voor normaal houd , wil ik hen dat op deze manier laten weten. Nogmaals dank.
  Alex

 5. Peter V. zegt op

  Als je, zoals in de eerste reacties wordt voorgesteld, zonder re-entry het land verlaat, dan is daarmee ook je studie-visum niet meer geldig.
  Ik neem aan dat dat voor het verblijf op zich geen issue is, maar weet niet of er andere implicaties zijn. (Denk b.v. aan een verzekering, die evt nodig is, is die nog geldig? Of, krijg je een getuigschrift, dat alleen wordt afgegeven als je een studie-visum hebt?)

  Een re-entry is meen ik 1000THB en je zou die 2x nodig hebben: nu aanvragen, bij terugkomst een verlenging en daarna nog een re-entry.
  Vanwege de verlenging voor 3/11 heb je geen baat bij een multiple re-entry.

 6. Philippe zegt op

  Beste conimex, u krijgt bij binnenkomst zowel over land als via de lucht 30 dagen visum on arrival, het aantal binnenkomsten per land zijn beperkt tot 2 per jaar indien u geen geldig visum heeft.

 7. Nancy Franken zegt op

  Bedankt! Maar ik moet wel mijn education visum verlengen voor 3/11 en dat is dan weer voor 3 Maanden?

 8. Conimex zegt op

  Loop ik dus achter, zo zie je maar weer, goed dat er andere oplettende lezers zijn, maar zo als je ziet TIT alles kan met de dag weer veranderen, terugkomend op je vraag: zou ik in jou geval nu verlengen en tegelijk een re- entry nemen, scheelt je weer een keer een gang naar de immigratie dienst.

 9. chris zegt op

  plan dus:
  voor vertrek naar China: kopen re-entry permit (voor 24/10). LET OP: veel vrije dagen waarop Immigration gesloten is: 23 Oktober. Je moet dus gaan op 19 of 20 Oktober
  China: 24-29 Oktober
  na terugkomst in Bangkok: verlenging aanvragen education visa (voor 3/11)
  voor vertrek naar Cambodja: weer een re-entry kopen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website