Beste lezers,

Ik hoorde van de week dat de militairen een nieuwe regel hebben ingesteld voor de Songthaew of “Baht-bus” in Pattaya. Ze mogen niet zomaar overal meer stoppen. Er zijn bepaalde vakken aangewezen, zie foto , met plekken waar klanten kunnen in- en uitstappen. Dit zou de verkeersdoorstroming moeten bevorderen.

Weet iemand hier meer van of is het een broodje aap verhaal?

Groet,

Alex

11 reacties op “Lezersvraag: Mag de Songthaew of “Baht-bus” in Pattaya niet meer overal stoppen?”

 1. Henk zegt op

  Heb het ook gehoord en gezien. Heb ook gezien dat een songthaew op beachroad voor het Basaya hotel een bekeuring kreeg omdat hij niet op de juiste plaats stopte. Dus geen broodje aap verhaal!

 2. ton zegt op

  “Keloel “zou de destijdse oostenrijkse trainer van Feyenoord gezegd hebben,de kanjer hij ruste in vrede.
  – vooral in minder drukke tijden stopt de bahtbus nog steeds op iedere plek voor in- en uitstappen
  -op de bushalte wordt volop geparkeerd,zodat deze soms onzichtbaar en niet funktioneel is
  -ergernis bij wachtenden bij de halte als een bijna volle bahtbus niet allen kan meenemen
  -er wordt door de politie bijna niet op toegezien
  Conclusie
  Zoals zoveel maatregelen in thailand het klinkt best aardig maar in de praktijk komt er door wanorde niets van terecht.Overeind blijft dat ik de bahtbus zeker in pattaya graag gebruik.

 3. Ben zegt op

  Het terecht dat er vaste opstapplaatsen komenvoor de bahtbus nu is het ratjetoe men stopt maar waar men wil midden op de straat . Hierdoor worden er onveilige situaties geschapen .
  Op de grote routes : beach/ second/ naklua/ pattaya nua/ klang/ sai en in jomtien een goede zaak.
  Maar wel zorgen dat er de hand aan gehouden wordt.
  Verder zou men het aantal bahtbussen dagelijks met 10% moeten verminderen (van d blauwe hebben we er ongeveer 1000. En de tarieven zichtbaar in de bahtbus en geen dubbel prijssysteem.
  Ben

  • Christina zegt op

   Het bus station Pattaya waar de bussen van onder andere Bangkok aankomen vraagt 50 baht pp was 6 maanden daarvoor 40 baht naar de Dolphins 5 meter op de openbare weg 10 baht naar Beach Road. Chinees en Rus 100 baht of meer.
   Spreken geen woord over de grens dus dat is het probleem van die mensen.

 4. bob zegt op

  Het was reeds sedert vorig jaar bekend dat na de herinrichting van Pattaya beachroad deze vaste stopplaatsen voor de baht bussen zouden komen. Handhaven is als zoveelz aken in Thailand een andere zaak. Maar wellicht gaat het onder de vandaag nieuw benoemde burgervader, een politie generaal?, nu beter.

 5. Nico zegt op

  Tja,

  Z’n busstop hebben we ik Bangkok ook heel veel, alleen staan er altijd taxi’s en staat de bus op de tweede en soms zelfs op derde baan zijn passagiers in en uit te laten stappen.

  Misschien wordt Pattaya nu ook als “grote” plaats aangerekend.

  Groetjes Nico. maar nu “even” vanuit Ubon Ratchathani

 6. Jos zegt op

  Ja het zal even wennen worden, juist begin niet te roepen als sommige taxi tuc tuc niet stoppen. Je zal even moeten kijken naar de markering op de grond en naar daar te stappen. Maar heb gezien het wert momenteel nog niet goed omdat er geen goede info is naar de toeristen. Als men eens begint met een folder met opstap plaatsen. Heb gisteren gezien dat weer zebrastrepen aan maken met alles omkaderd in een rode kader voor de overstekende mensen. Gisteren avond even blijven kijken of dit verbeterd was. Nee geen respect tegen over stekende mensen. Alles blijft al vooreen . Als je een agent op attent maakt,ja wij hebben daar geen opdracht voor. Dus de agent heeft ieder zijn opdracht ,meestal brommertjes controleren. Allen begrijp ik niet als de taximoter bike met toerist zonder helm of thai (maar meestal ) niet moet stoppen. Daar sluit de thaise politie de ogen nog te veel. Voor mij geen taximoterbike je krijgt toch maar een Calimero helm. En de taximan heeft meestal een betere.

 7. Fransamsterdam zegt op

  Sinds eind december schijnen er vier vaste routes te zijn, waar niet van mag worden afgeweken, en halteplaatsen waar mag worden gestopt. Het charteren van een busje mag ook niet meer, evenmin als het zich opstellen in een rij tot het busje aan de beurt is.
  Soi Buakhao zit in geen enkele route, dus is helemaal verboden gebied.
  Niet praktisch en niet te handhaven lijkt mij.
  .
  https://goo.gl/photos/j3EwwFohTkZ4rmCc9
  .
  https://goo.gl/photos/tJNfMtQo9oL3nXTb9

 8. koosski zegt op

  Dit geld alleen voor de Pattaya Beachroad.Staat ook aangekondigt in vele,ik denk niet alle,bath bussen in het engels en russies.

 9. Eric zegt op

  zolang ze geen bekeuring gekregen hebben zullen ze stoppen eender waar , maar heb er toch één bekeurt zien geworden van de week , ikzelf wilde ook zomaar afstappen na een klein belsignaal te geven maar kreeg toch commentaar dat dit niet meer kan ! Dus ze zullen er toch wat orde in krijgen hoor !

 10. l.lagemaat zegt op

  Vanaf september zouden nieuwe regels gelden wat opstapplaatsen voor bahtbussen betreft.
  Niemand heeft zich daar aan gehouden!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website