Lezersvraag: Pasfoto maken voor nieuw NL paspoort

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
8 oktober 2017

Beste lezers,

Ik moet volgende week woensdag naar de Nederlandse ambassade in Bangkok voor het vernieuwen van het paspoort, Het enige wat mij ontbreekt zijn de juiste pasfoto’s. Ik ben slecht ter been, dus ik heb een hotel geregeld met uitzicht op de ambassade. 8 jaar geleden kon je tegenover de Nederlandse ambassade de juiste pasfoto’s laten maken, maar ik zag op Google earth dat er veel is veranderd!

Kan iemand mij uit recente ervaring vertellen of er tegenover de ambassade op Soi Ton Son nog ergens pasfoto’ s worden gemaakt, of anders daar in de buurt?

Een spoedig antwoord wordt op prijs gesteld!

Groet,

Jasper

17 reacties op “Lezersvraag: Pasfoto maken voor nieuw NL paspoort”

 1. William zegt op

  Nou Jasper, aan de overkant kan nog steeds pasfoto’s worden gemaakt, een klein beetje meer naar rechts als je met je rug naar de ambassade staat, groet william.

 2. Bert zegt op

  Is er nog steedd.
  Kun je ook goedkoop parkeren.

 3. René zegt op

  Aan de overzijde net voor de ingang van de ambassade is een klein hokje waar je je pasfoto’s kan laten maken en eventueel een gefrankeerde envelop voor terug zending kunt kopen.

 4. Willen zegt op

  Hi Jasper,
  Mijn ervaring betreffend het vernieuwenvan het paspoort aan de overkant van de embassy staat een shop voor het maken van de nieuwste pasfoto?.
  Alles is daar geregeld als je alle documenten en betaald wordt het nieuwe paspoort binnen een dag of 14 naar je op gestuurd dus geen probleem tenminste zo was het vorig jaar ik weet niet of het veranderd is
  Anders bel je even en alles wordt je goed uitgelegd
  Sukses.
  Gr Willem

 5. Elly zegt op

  Jasper, wij zijn in augustus nog naar de ambassade geweest voor paspoort. Je kunt nog steeds tegenover de ambassade pasfoto’s laten maken. Echter de openingstijden zijn variabel. Ik vermoed, omdat je enkel ‘s ochtends voor paspoort een afspraak kunt maken, dat de winkel dan open is. Elly

 6. Ruud Trop zegt op

  Hoi Jasper,ben er 2 maanden geleden nog geweest,kan je ook een gefrankeerde retour envelop kopen zodat je paspoort thuis gestuurd wordt.Succes,Ruud

 7. teun zegt op

  Heb net mijn paspoort vernieuwd. Er zit als je vanuit NLambassade rechtsaf gaat na ca 80 meter aan de linkerkant een kantoortje dat documenten regelt EN pasfoto’s maakt.

  Succes.

 8. Marianne zegt op

  Hi Jasper,

  Aan de overkant is er nog steeds de mogelijkheid pasfoto’s te maken. Het is een meter of 5 meter van de oude plek vandaan en is nu een echte shop. Ze worden met een telefoontje gemaakt, en zien er niet uit, maar ze komen van de overkant (dependance, vriendin, van de ambassade) dus altijd goed!

 9. Ruudtrop zegt op

  Hoi Jasper,ben er 2 maanden geleden geweest,winkel is er nog,ook een gefrankeerde envelop gekocht zodat je paspoort opgestuurd wordt.succes Ruud

 10. Rob Tha Mai zegt op

  aanvulling: hier kan je ook een envelope met postzegels kopen om je paspoort naar je huis te sturen, hoef je niet terug te komen.

 11. Gerrit zegt op

  Ja het winkeltje is er nog steeds

 12. Rob Urbach zegt op

  Hoe heet het hotel met uitzicht op de ambassade dat je geregeld hebt Jasper. Ik heb daar op de 18e deze maand een afspraak en wil ook zo dicht mogelijk in de buurt logeren.

  • Jasper zegt op

   Urbana Langsuan Bangkok, 55 Langsuan Road, Lumpini. Mischien niet de goedkoopste (50 euro per nacht), maar ziet er op papier prima uit, en, belangrijkste: loopafstand!

 13. tooske zegt op

  Jasper, Ik heb de indruk dat je aan de verkeerde kant van de ambassade in een hotel zit, maar ik hoop voor je dat ik me vergis.
  Aan de voorkant van de ambassade (wireless road) was vroeger de ingang. Nu is dat in soi tonson aan de achterkant van de ambassade en das een aardig eindje wandelen. en ja daar kan je nog altijd pasfoto’s laten maken.

  • Jasper zegt op

   Ik ken alleen maar de ingang via soi Ton Son, zoals ik ook in mijn vraag vermelde – daar waar vroeger, en blijkbaar dus weer/nog steeds pasfoto’ s kunnen worden gemaakt. Ik wist niet dat de ambassade ook nog een andere ingang had?
   Ik heb een hotel aan Langsuan Road, volgens mij zo’n 150 meter lopen naar de ingang op Soi Ton Son.

 14. Gerard Van Heyste zegt op

  Belgen hebben het toch wel eenvoudiger gemaakt ! Ze maken zelf je foto voor je paspoort ,ben verleden week geweest en na 5 dagen werd ik verwittigd dat men paspoort af te halen was. Heb het niet laten opsturen daar ik toch in Bangkok moest zijn voor Vietnamees visa . Prima en vriendelijke service !

  • Jan Verduin zegt op

   Ja, wij lopen wat dit betreft achter, zelfs het Thaise bureau voor uitgifte van een Thais paspoort in Pattaya maakt zelf de foto’s.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website