Beste lezers,

Welke Fit to Fly verklaring wordt nu geaccepteerd door CoE of Immigration?

Ik heb een Non Immigrant O visum gisteren gekregen maar ik zie allerlei Fit to Fly certificates maar welke wordt nu geaccepteerd, eventueel samen met de non-covid verklaring?

Groet,

Sjaak


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

20 reacties op “Lezersvraag: Welke Fit to Fly verklaring wordt nu geaccepteerd door CoE of Immigration?”

 1. Gerard zegt op

  Heel simpel.. jouw huisarts in het Engels laten verklaren ( binnen 72 uur voor vertrek) dat je dus gezond bent om te vliegen..
  Neem de tekst over van voorbeelden en laat jouw huisarts eben tekenen met z’n stempel en tel. nr..
  Zo deed ik het en het was prima..

  • Caspar zegt op

   Dan zal je toch eerst een corona test moeten overleggen voor je een fit to fly docoment krijgt.
   Zo niet dat is de Huisarts in gebreke want als je test en je hebt corona en je hebt al je fit ot fly dat gaat je huisarts in de FOUT.

   • john zegt op

    weet niet of je gelijk hebt. Je dient wel een coronatestuitslag te hebben als je thailand binnenkomt
    EN een “fit to fly ” verklaring..Let op, heb begrepen uit verschillende verslagen dat ze twee afzonderlijke verklaringen willen hebben . Niet zo’n probleem want de coronaverklaring krijg je niet van je huisarts maar op speciaal ingerichte testlocaties.

    • Caspar zegt op

     Ik denk dat ik wel degelijk gelijk hebt een huisarts gaat geen fit to fly geven voor je een corona test hebt gehad, doet ze dat wel en je bent positief getest gaat ze flink in de Fout.
     Daar gaat geen enkele huisarts zich de vingers aan verbranden voor jou een fit to fly ondertekenen met stempel en telefoon nummer!!!!! voor je getest BENT.
     Waarom moeilijk doen en op verschillende plaatsen een fit to fly halen en een test doen waarom niet bij een instantie die alles doet tegelijk!!!! En test en fit to fly der zijn er genoeg die testen en fit to fly tegelijk geven.

     • Cornelis zegt op

      Ik krijg een fit to fly verklaring van mijn huisarts, dat staat vast. Dat staat los van een Covid-test.

      • Cornelis zegt op

       Ter aanvulling: bij een test/keuringsinstantie als Medimare krijg je de fit to fly verklaring direct mee, terwijl er nog geen testresultaat is.

  • PEER zegt op

   Nee Gerard,
   Je huisarts mag dat niet!!

   • Huisarts zegt op

    Klopt! Als huisarts mag ik die verklaring officieel namelijk niet afgeven voor mijn patiënten. Een keurend arts mag dat wel, maar het zou fijn zijn als de vliegmaatschappij patiënten dan ook naar een keurende instantie kan verwijzen. Ik zal mijn patiënt naar medimare verwijzen obv bovenstaande info. (waarvoor dank!)
    https://www.knmg.nl/advies-richtlijnen/dossiers/geneeskundige-verklaring.htm

 2. Sjoerd zegt op

  Medimare. Zit in o.a. Amsterdam en Den Haag.
  Je krijgt FtF direct mee en de Covid PCR test dezelfde avond per email, mits je ‘s ochtends voor 11u komt.

 3. Robert JG zegt op

  Er is geen standaard Fit to Fly verklaring. Dat is dus afhankelijk van degene die de verklaring afgeeft. Het is wel zo fijn als er duidelijk op staat dat het een Fit to Fly verklaring is, wat niet altijd het geval is. Ik had de indruk op Suvarnabhumi AirPort, dat het duidelijk moet zijn welke verklaring het betreft en voor wie. Het viel mij niet mee om een verklaring te bekomen in Nederland. De huisartsen die heb benaderd weigerden.Ik heb een Fit to Fly verklaring gekregen tegelijkertijd bij de COVID-test. Dat was bij Medimare in Amsterdam en ook nog eens ‘gratis’ maar de test was wat duurder dan elders. Zij testen trouwens ook op zondag wat ons goed uit kwam. Maar er zijn er ongetwijfeld meerdere opties. Overig deed men bij het inchecken op Schiphol moeilijker over de documenten dan op Suvarnabhumi.

 4. fred zegt op

  De Thaise ambassade in Brussel stuurde me dit attest zelf op in PDF toen ik stappen zetten om een COE te verkrijgen. Het stelde niks voor
  Gewoon een voorgedrukt standaard documentje in te vullen en te tekenen door je huisarts 72 uren voor je vertrek. Er komt je naam op te staan en de vermelding dat je op die datum fit to fly bent bevonden.
  Geen probleem mee gehad en al zeker niet in Brussel waar men mijn documenten zeker niet heel aandachtig heeft bekeken. De dame aan de incheck vroeg me zelfs nadat ze me mijn documenten al had teruggegeven of men PCR test toch ook in het Engels was ..

 5. Joan zegt op

  Dat is inderdaad 1 van de moeilijkste dingen in het hele proces. Er is geen standaard formulier voorzover ik kon nagaan, en het hangt ook af van de dokter die je een verklaring afgeeft. Het is ook niet duidelijk welke factoren belangrijk gevonden worden om te vliegen. Deze stonden op het formulier van mijn dokter: Recent infection: (Yes/No); Recent fever: (Yes/No); Signs of respiratory symptoms: (Yes/No);
  Being treated for any conditions: (Yes/No) [and if yes, please give details).

  Dan een regel dat de Covid test negatief was “volgens bijgevoegd test resultaat”, en als conclusie dat de passagier fit to fly is zonder hulp van wie dan ook, en dat er geen Covid is geconstateerd.

  Let wel: het moet allemaal in het Engels!

  Dat werd geaccepteerd op het vliegveld van vertrek bij de controle (Zurich in mijn geval) en ook op Suvarnabhumi. Het kan natuurlijk altijd dat een zelfde formulier door een andere official niet wordt geaccepteerd (en dat er iets in moet staan over andere zaken dan infecties), hoewel daar misschien minder kans op is als het bij vertrek goed is bevonden; en ikzelf denk dat de term “Fit to Fly” het belangrijkste is wat er echt perse in moet staan.

  Trouwens, een FtF certificaat is niet nodig voor de aanvraag van de COE; het zou gemakkelijker zijn als dat wel zo was want dan wist je zeker dat het goed zou zijn, en zou er ook wel een formulier voor worden gegeven).

  Succes!

  • Cornelis zegt op

   Het is een ‘Fit to fly’ verklaring en er hoeft niks meer in te staan dan dat je inderdaad fit to fly bent. Niks meer dan dat. Zie het simpele formuliertje in mijn recente artikel: dat is afkomstig van de Thaise Ambassade in Londen. Die verklaring zal een huisarts ook gemakkelijker ondertekenen dan een verklaring waarin expliciet is opgenomen dat je allerlei kwalen NIET hebt.

 6. Rob zegt op

  Ik heb het laatste voorbeeld van https://thaiest.com/blog/fit-to-fly-health-certificate-for-travelers-to-thailand gebruikt. Werd door de airline en immigraion geaccepteerd.

 7. Cornelis zegt op

  Sjaak, die ‘fit to fly’ verklaring heb je nog niet nodig voor het CoE, maar moet wel binnen 72u voor vertrek zijn afgegeven.
  Ik heb er gisteren nog over geschreven en daarbij ook een geaccepteerd simpel model – dat op het afgeven door een huisarts is gericht – bijgevoegd. Zie:
  https://www.thailandblog.nl/coronacrisis/de-laatste-loodjes/

 8. rudi colla zegt op

  Fit to fly kun je vinden in Google bij THAI EST. Hier vind je ook de quarantine hotels terug. Covid test kun je van het labo in Engels krijgen door aanvraag van uw arts.

 9. Peter zegt op

  Ik heb goede ervaringen met ‘Fit 4 Travel’. Zij regelen, uiteraard tegen betaling, het benodigde certificaat. Indien nodig kunnen ze het certificaat combineren met een PCR-test. Het telefoonnummer is: 020-2101431. Het e-mailadres: info@fitfortravel.nl

  Succes ermee.

  • Cornelis zegt op

   Tip: laat de covid-test en de ‘fit to fly’ verklaring niet in één document opnemen, sta op twee afzonderlijke verklaringen. Verschillende mensen rapporteren problemen daarmee bij binnenkomst in Thailand.

   • fred zegt op

    Lijkt me in Nederland toch een pak complexer te zijn dan in België. De ambassade in Brussel stuurde me een voorgedrukt documentje in PDF formaat van 4 regeltjes dat ik moest laten invullen door een arts.

    I Dr in medicine …..declare that my patient….is fit to fly on date….en dat was het ongeveer.

    Ik drukte het af ging er twee dagen voor mijn vertrek bij mijn huisarts…die vulde mijn naam in de dateerde het documentje en zette zijn stempel en handtekening.

    Ik heb daar totaal geen opmerkingen over gekregen niet bij het vertrek in Brussel noch bij de overstap in Dubai noch bij binnenkomst in Thailand.

    Begrijp gans die commotie niet.

    • Huisarts zegt op

     Dag Fred,

     Ik wil dat voor de levendige discussie op dit forum best even toelichten.
     Als arts ben je aansprakelijk voor je verklaringen. Het is allemaal makkelijk praten als je de gevolgen niet hoeft te dragen. Als behandelend arts mág je niet tekenen in Nederland. Je vraagt je huisarts dus om de regels te overtreden. Daarbij komt dat we vaak niet verzekerd zijn voor de gevolgen van dergelijke verklaringen. Stel het vliegtuig vertraagd of moet een tussenstop maken omdat je iets achteraf onterecht verklaard hebt/ er iets onvoorziens gebeurd. Dan mag je dat dus privé ophoesten en ik verdien niet slecht, maar dat gaat dus op 2 fronten te ver. Dus ga gewoon naar een keurend arts en zet je huisarts niet onder druk om iets te tekenen, dat heeft die man/vrouw niet verdiend.

     Vriendelijke groeten, Fabian


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website