Hallo,

Met lof aan de redactie over jullie blog, even een vraagje:

Ik heb een Thais rijbewijs dat eind mei afloopt. moet ik dat per se op de vervaldag verlengen of kan dat ook bijvoorbeeld een week of meer eerder?

Met groet,

Sake


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Wanneer moet ik mijn Thaise rijbewijs verlengen?”

 1. richard walter zegt op

  Myn vrouw was enkele weken overtyd met haar rybewys. ze moest noordelijk van chiang naar een soort provinciaal buro.
  buiten de vastgestelde vastgestelde vergoeding betaalde ze 300 baht, waarschynlyk is vroeger verlengen ook mogelijk.

 2. henkw zegt op

  Je kunt het wel eerder verlengen, maar allebei de rijbewijzen bij je houden tot de oude is afgelopen. Dan hoef je de oude niet meer bij je te dragen. Je hebt nodig je gele boekje, je pastpoort met geldige stempels, een gezondheidsverklaring met ogentest van een arts en de nodige kopieen. (kun je ter plekke doen) Motor en rijbewijs apart. Op het bureau kun je een aanvraagformulier invullen. Wellicht noch een reactie test maar dat stelt niet veel voor. Aldaar worden foto’s genomen. Na afgifte en controle van de formulieren krijg je een nummertje en wacht je op je beurt. Kosten voor 2 rijbewijzen ca. 1000 baht.
  Bij de info balie zitten twee dames die helpen je door het hele proces heen als je je vriendelijke glimlach laat zien. Succes

 3. Frank zegt op

  Als je je Thaise rijbewijs moet verlengen kan dit voor de vervaldatum. Als je het na de vervaldatum doet, rij je in proncipe zonder rijbewijs, dus daarom van te voren. Is geen probleem, je nieuwe rijbewijs gaat in op de vervaldatum van je oude rijbewijs.
  Als je in Chiang Mai woont houd er dan rekening mee dat immigration geen proof of residence meer verstrekt en dat je deze dus met aanvragen bij de NL ambassade, of bij het consulaat, die in Chiang Mai helaas gesloten is.

 4. wimol zegt op

  Heb laatst mijn rijbewijs verlengd,was een maand te laat,maar geen probleem.
  Doktersbewijs hier in korat recht tegenover het kantoor in 10 min en voor de prijs van 80 bath.
  Geel boekje heb ik niet,dus een bewijs van verblijf bij immigration en dan naar het rijbewijs centrum.Even remmen,kleuren erkennen en ogentest? en klaar was kees,ben gerust voor vijf jaar.

 5. teun zegt op

  Zoals met de meeste documenten (visum, rijbewijs etc.) kan het verlengen vanaf 1 maand voor afloopdatum.

  Gewoon je paspoort (met daarin je 1-jaarvisum) meenemen. Is voldoende. Daarnaast natuurlijk je oude rijbewijs en een doktersverklaring.

 6. Paul zegt op

  Je rijbewijs vervalt op je verjaardag. Je kunt je rijbewijs al voor de vervaldatum vervangen, maar het is ook mogelijk om 1 of 2 dagen na de vervaldatum te gaan. Je rijbewijs wordt dan verlengd tot je eerste verjaardag volgend op 5 jaar geldigheid. Dus is je rijbewijs dan 6 jaar geldig i.p.v. 5. Of eigenlijk 6 jaar min 1 dag.
  Het nadeel is dat je 1 of 2 dagen zonder geldig rijbewijs rijdt.

 7. Freddy zegt op

  Mijn rijbewijs vervalt op 25 juli aanstaande (Was 5 jaar geldig). maar ik ga terug naar Belgie de 15e juni aanstaande, en kom slechts terug in Sept, wat staat mij te doen? kan iemand mij raad geven die hetzelfde probleem heeft gehad.
  Dank

  • conimex zegt op

   Geen probleem ! Je zou een internationaal rijbewijs kunnen aanvragen in Belgie en dit tzt meenemen bij het verlengen van je Thaise rijbewijs.

   Een gezondheidsverklaring was ik niet nodig bij het verlengen van mijn rijbewijs, wel nodig is een bewijs van woonplaats afgegeven door de ambassade of immigratie dienst. .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website