Beste lezers,

Vakantiegangers naar Thailand krijgen sinds kort het nieuwe TM6 formulier in te vullen voor immigratie (meestal al tijdens vlucht overhandigd om alvast in te vullen). Is er iemand die een voorbeeld ingevuld kan delen? Wat me ook opvalt is de zeer beperkte ruimte om verblijf adres in te vullen, zeker als je daar ook nog de plaats moet invullen, want dat kom ik nergens anders tegen.

Het kopje over residende adres/city/state/country of residence gaat over thuis adres neem ik aan?  Verder mis ik datum van vertrek, dat wordt niet gevraagd op departure gedeelte.

Hoop dat iemand mij (en misschien ook andere) meer duidelijkheid kan geven en formulier in een keer goed invullen.

Allemaal prettige vlucht.

Groet,

Frznk


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Lezersvraag: TM6 formulier invullen in het vliegtuig”

 1. ruud zegt op

  Een voorbeeld heb ik niet, maar ik heb bij in te vullen formulieren nog nooit anders meegemaakt, dan dat je op plekken waar je een jaartal van 4 cijfers in moet vullen, je een roman kunt schrijven, en op plekken waar je een toelichting moet schrijven je 2 korte regeltjes tot je beschikking hebt.

 2. RonnyLatPhrao zegt op

  Kijk hier eens.
  Een ingevuld voorbeeld van een Britse reiziger.
  Moet toch voldoende zijn om hiermee jouw TM6 in te vullen.

  https://www.google.co.th/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiXgui-5evbAhXEMI8KHVufAf8QjRx6BAgBEAU&url=http%3A%2F%2Fwww.chanthaburiimmigration.com%2Findex.php%2Fen%2F2017-03-31-12-53-09%2F49-the-new-t-m-8&psig=AOvVaw0qey_RFn_u7bmtMQSLJgRn&ust=1529912270428082

  Wat de vertrekdatum betreft. Er staat toch “Length of stay”….

  • Frank zegt op

   thx, dat is perfect voorbeeld.

  • JohnThai zegt op

   Toch wel grappig had dit jaar gewoon nog het oude formuliertje om in te vullen,tewijl bij hetvoorbeeld toch echt 1 oktober 2017 staat.
   1 ding is zeker dat je altijd goed op moet letten, want ze doen moeilijk over de kleinste dingen als je een lastige douane beambte hebt.

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Het nieuwe is officieel ingevoerd op 1 oktober 2017 maar het oude werd niet meteen afgevoerd en bleef ook nog een tijdje in gebruik. Ik geloof niet dat ze nu nog gebruikt worden.

    In ieder geval zal een douane beambte daar nooit moeilijk over doen…. een immigratieofficier daarentegen….. 😉

   • Willem zegt op

    Het is niet de douane die het TM6 formulier afhandeld maar het is de immigration police. De douane kom je pas tegen bij de border nothing to declare bij de doorgang naar de ontvangst hal.

    • RonnyLatPhrao zegt op

     Bij “Goods to declare” kom je die ook tegen hoor 😉

 3. carlos zegt op

  Beste,

  Ik woon hier en ben juist terug van een kleine vakantie in Belgie. Vul daar gewoon ieder wat op.
  Denk je echt dat ze dit controleren? Dat zijn gewoon routine vragen.

  • henry zegt op

   U zou wel een raar kunnen opkijken. Want ook in Thailand bestaat er een database. En die van immigratie is heel up to date.

 4. Henk Hulst zegt op

  Hallo,

  TM6 is dus het nieuwe formulier ? Ik vind het altijd zo’n gedoe voordat je door de douane gaat, je ziet iedereen er druk mee zijn. Pennen zoeken en checken of alles goed is ingevuld. Ik hoop dat het nieuwe TM6 wat eenvoudiger is geworden om in te vullen . vriendelijke groet Henk

 5. R. Harkema zegt op

  Ik heb nog nooit problemen gehad gewoon hotel en plaats dat is genoeg. Geen haan die er naar kraait. Of jje er nou wel of niet bent.ik ben er de maand april geweest zelf rondreis uitgestippeld met vriendin.
  Bus trein vliegen scooter fietsen alles gedaan. Heb al veel gezien in de 9 keer dat ik er ben geweest.

  Succes en ik zou me er geen zorgen om. Maken dan zijn er wel andere dingen

 6. Erwin Fleur zegt op

  Beste,

  Ik heb net het formulier T.M.6 binnen.
  Ik had een goede vriend dit alvast gevraagt om voor ons mee te nemen om dit
  van te voren in te kunnen vullen als wij deze zomer naar Thailand gaan(gemak dient de mens).

  Ik moet eerlijk zegen dat het nieuwe formulier erg verbetert is.
  Dit formulier is zo makkelijk in te vullen en goed verbetert dat een kind de was kan doen.

  Er is genoeg ruimte om deze vragen in te vullen(de helft minder dan voorheen).
  Eindelijk heeft Thailand iets makelijker gemaakt.

  Met vriendelijke groet,

  Erwin

 7. Daniel VL zegt op

  wat je invult is afhankelijk van de goedwil van de beambte. Naam condo en plaats is soms onvoldoende. men wil soms het ganse adres. Dan is de ruimte onvoldoende en doorgaans als het moet ingevuld worden in het vliegtuig trekt het op niets. De laatste keer had ik thuis reeds een oud TM6 ingevuld en diende ik een nieuw in te vullen. Dinsdag weer een terugvlucht, heb nu mijn adres op een briefje getypt In Engels en Thai dan kan beambte zelf proberen het in de voorziene ruimte te schrijven.
  Voor mijzelf is de termijn welke men in het paspoort schrijft belangrijker.Na elke binnenkomst ga ik mij melden bij immigration CM en krijg ik bevestiging van 90 dagen melding.

  • Ronny L zegt op

   Ik ben 6 april thailand binnen gekomen met een oud model van de immigratiekaart…zonder problemen. Begrijp ik het goed dat de immigratiebeambte uw reeds ingevulde oude TM6 weigerde en dat u alles opnieuw diende in te vullen op het nieuwe model ?

 8. Bert zegt op

  Ik neem altijd een extra TM6 mee, dan kan ik die voor de vlucht al op mijn gemak invullen.
  Sta je niet de rij op te houden bij immigration en hoef je ook niet in het half donker op een klein tafeltje alle gegevens in te vullen.
  Is echter alleen mogelijk voor degenen die vaker op en neer reizen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website