Beste lezers,

Vandaag is mijn Thaise vriendin bij VFS geweest (let op: Nieuwe locatie Bangkok) voor het aanvragen van een Schengenvisum van 90 dagen. We hebben de info aangevuld met een document vrijstelling Covid-19, inclusief bewijzen dat we ruim 2 jaar een relatie hebben en elkaar in de tussentijd meermaals hebben bezocht, zowel in Thailand als in Nederland. So far, so good. Alle documentatie was in orde, aldus VFS.

Nu komt mijn vraag: Wat moet zij nog meer in orde maken als zij probleemloos naar Nederland wil vliegen? Heeft zij nog een extra covid-vrije verklaring nodig bijvoorbeeld? De vlucht zal zijn op 5 oktober en ik heb al diverse vluchten gezien (inclusief retour) die worden aangeboden. Om extra problemen te voorkomen bij tussenlandingen, ga ik gewoon voor de lucht met KLM om 23:55uur lokale tijd Bangkok.

Kan zij zonder verdere belemmeringen instappen?

Alvast dank voor de reacties,

Sawadee kap!!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Hoe kan mijn Thaise vriendin probleemloos naar Nederland vliegen?”

 1. ron321 zegt op

  Mijn vrouw hoefde 15 augustus alleen bij het inchecken een aantal vragen te beantwoorden.
  Voor de rest ging alles normaal.
  Is VFS verhuisd in Bangkok?

  • Bo Meekers zegt op

   Beste Ron ,, dit is het adres voor Belgie ,, hoe het zit met de Nederlandse weet ik niet.

   Unit 404, The Plaza 4th Floor, Chamchuri Square Building
   Phayathai Road, Wang Mai, Pathumwan, Bangkok 10330

   • S.a a. zegt op

    Ja, dat is nu ook het adres voor Nederland

 2. Peter Albronda zegt op

  Mijn vriendin is 14 dagen geleden aangekomen.
  Het enige waar ze geen kopie van bij zich had was de borgstelling die ik uiteraard verzorgd had.
  Ze ging er van uit dat ze die alleen voor de aanvraag van het visum nodig had maar de douane op Schiphol stond er op die ook te zien. Een foto via Whatsapp bleek voldoende overtuigend.
  Verder alles vrij normaal behalve moet ze waarschijnlijk na haar 90 dagen bezoek
  in Thailand in quarantaine.
  .

 3. Wil zegt op

  Geen enkel probleem mijn vriendin is 9 augustus met de KLM aangekomen en heeft alleen een gezondheidsverklaring moeten invullen. Ze moet wel een Garantstelling en /of logiesverstrekking van jou hebben ( te verkrijgen bij uw gemeente ) en een bewijs van ziekte ongevallen verzekering op haar naam.
  Ik heb de Garantstelling per aangetekende post verstuurd en dat duurde toch nog 5 weken alvorens het in haar bezit was.
  Succes.

  • Scannen en e-mailen gaat sneller.

   • TheoB zegt op

    Peter,

    Weet je zeker dat ze (VFS en visumbeoordelaars) bij de visumaanvraag niet het originele gelegaliseerde (gemeentestempel) formulier Garantstelling en/of Logiesverstrekking ten minste willen kunnen zien? Dat ze genoegen nemen met ‘n kopietje? Lijkt mij van niet.

    • Bij de eerste aanvraag wel het origineel natuurlijk. Maar de vriendin van de vragensteller heeft al een visum, dan kan je op reis gaan met kopietjes. Mijn vriendin heeft een MEV voor 5 jaar en zij reist altijd met kopietjes (garantstelling/logiesverstrekking en medische reisverzekering).

  • S.a a. zegt op

   Bedankt voor de reacties allmaal.

   Ja, die bewijs garantstelling wordt wel een ding. Ik heb daar geen kopie van en de stukken zijn in bezit van VFS. verzekering is geen probleem, die heb ik in PDF per mail. In de vorige keren (4x) is er nooit om bewijs van de garantstelling gevraagd. Dan moet ik maar een nieuwe aanvragen en die inscannen en opsturen, denk ik?

   • Rob V. zegt op

    Heb je echt geen kopie of scan achter de hand? In het Schengendossier hier op het blog adviseer ik meermaals een kopie (beter nog: scans) te maken van de diverse stukken. Dit zodat als het origineel zoek raakt je tenminste nog een kopie hebt waar de ambtenaar mogelijk genoegen mee wil nemen.

    Zie het menu links: https://www.thailandblog.nl/dossier/schengendossier-mei-2020/

    En dan ook de downloadbare PDF:
    https://www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/Schengenvisum-dossier-mei-2020.pdf

    Tegenwoordig scant VFS alles in (ambtenaren van BuZa beoordelen de aanvraag op afstand). Als die het originel hebben ingenomen in plaats van een kopie: Mogelijk ligt het originele logies/garant formulier nog bij VFS. Laat je vriendin bellen of mail VFS of ze het origineel of een kopie terug kan krijgen.

    Mocht je echt geen origineel of kopie/scan hebben, dan zou ik gewoon een garant/logies formulier invullen en daar een foto of scan van maken. Bespaart je extra kosten bij de gemeente. Stuur die scan of foto naar je vriendin. Mocht de grenswacht haar bewijsstuk willen zien dan toont ze die kopie maar met de opmerking dat het origineel door VFS ingenomen is. Als dat niet okay is kan de KMar jou als referent aan de grens nog een nieuw logies/garant formulier laten invullen.

    Laat je ons weten hoe alles afgelopen is zodra je lief hier bij jou is? Ben eigenlijk ook wel benieuwd hoe de reis terug gaat met alle beperkingen/regeltjes (quarantaine voor wie terug naar Thailand gaat)

    Anyway: voor inreizen van BKK naar Amsterdam zou moeten volstaan:
    – je lief zelf plus haar paspoort en bagage
    – (kopie) van alle papieren ingeleverd bij VFS op zak in de handbagage
    – mondkapje voor op de luchthaven enzo in Thailand en Nederland
    – als het goed is krijgt ze een vragenlijst (gezondheidsverklaring van Buitenlandse Zaken) van 1 kantje uitgereikt door de luchtvaartmaatschappij. Alles naar waarheid hopelijk met Nee beantwoorden, naam invullen, handtekening, klaar.
    – jij wacht haar op de luchthaven op, wees bereikbaar per 06. Kan de KMar je altijd nog er bij halen als er iets aan de hand is.

    Succes

 4. peter zegt op

  De reiziger uit Thailand moet kunnen aantonen waar hij/zij verblijft, zoals een hotelreservering of bewijs van verblijf (logies) bij een particulier. Wanneer een Thai bij de uitnodigende partij logeert moet men een origineel formulier ‘bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking’ overleggen. Dit formulier moet bij de gemeente gelegaliseerd worden.

  Een officieel papier geen kopie of scanning items.

  https://schengenvisum.info/schengenvisa-aanvragen/bijzonderheden-land/schengenvisum-thailand-nederland/#:~:text=De%20reiziger%20uit%20Thailand%20moet,%2Fof%20particuliere%20logiesverstrekking'%20overleggen.

 5. peter zegt op

  Oh en vergeet dat mondkapje niet


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website