Lezersvraag: Hoe kan ik als kok werk vinden in Thailand?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
9 augustus 2013

Beste lezers,

Mijn naam is Daniel en ben 22 jaar oud. Heb laatst een reis gemaakt door Thailand, Laos en Cambodja en het beviel me uitstekend!

Ik houdt van reizen en koken, Ik werk in Nederland als kok en heb mijn diploma daarvoor. De meeste restaurants waarin ik heb gewerkt waren de Franse keuken. Ik concentreer me vooral op de Franse keuken omdat ik dat op school heb gehad en het zelf een mooie keuken vindt om het te leren en te beheersen.

Ik zou graag in Thailand willen werken en wonen voor een tijdje en wie weet voor de rest van me leven. Ik probeer zoveel mogelijk informatie te verzamelen en daarmee aan de slag te gaan.

Vandaar deze mail misschien kunt u me een beetje op weg helpen en tips te geven hoe ik dit kan aanpakken?

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Daniel

5 reacties op “Lezersvraag: Hoe kan ik als kok werk vinden in Thailand?”

 1. Cees zegt op

  Hallo Daniël,

  Werken in loondienst is in Thailand niet mogelijk voor een buitenlander. Tenzij het bedrijf ook buitenlands is en je naar Thailand uitgezonden word.
  Wel is het mogelijk dat je een eigen bedrijfje/restaurantje opricht met verplicht Thais personeel. Dat je dan zelf als kok werkt is prima.

  Succes

  • Renévan zegt op

   Bijna alle grote hotels en resorts hebben een kok in dienst voor de Westerse keuken. Dit dan wel op management niveau. Voor beroepen die Thaien zelf kunnen kom je niet in aanmerking, dus niet Thais koken. De chef kok zal doorgaans het management voeren over de hele keuken, dus ook het Thaise gedeelte daar management en planning nu niet direct sterke punten zijn van de Thaien. Dus informeren bij een aantal hotels en resorts wat de vereisten zijn om in aanmerking te komen voor een werkvergunning. Ik neem aan dat alleen een koks diploma niet voldoende is.

  • chris zegt op

   Naar mijn weten is het niet waar dat je niet in loondienst kunt werken. Ikzelf werk in loondienst en met mij vele andere buitenlanders. Het is soms niet eenvoudig om een werkvergunning te krijgen zodat je niet MAG werken. Maar als een gerenommeerd hotel of restaurant je aanneemt maken zij ook je werkvergunning in orde. Mijd de hotels en restaurants die zeggen dat je dat zelf moet regelen. Dat lukt niet.
   Maak je niet te veel gedachten over het salaris….

 2. Cees zegt op

  Beste Daniel,

  Ik hoorde dat SAVELBERG in Bangkok een Frans restaurant aan het opzetten is. Maar of je voldoende ervaring hebt?

  Al met al succes Cees voormalig restaurateur / Chefkok

 3. Chris Bleeker zegt op

  Moderator: graag een reactie op de lezersvraag.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website