Ik zoek tijdelijk werk in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
19 juni 2019

Beste lezers,

Ik zoek tijdelijk werk in Thailand. Maakt me niet zoveel uit wat. Iemand een suggestie? Weet dat in Thailand een vergunning nodig is, wil niets illegaal doen en me volkomen aan de Thaise wet houden. Bovendien respecteer ik de Thai.

Groet,

Henny

15 reacties op “Ik zoek tijdelijk werk in Thailand”

 1. Co zegt op

  Wel Henny het antwoord zit in je vraag.
  Geen werk zonder werkvergunning.
  Succes verder

 2. karel zegt op

  Tja,

  Kijk op Glasdoor.com een grote website, met (soms) ook een job voor buitenlanders.

 3. Dirk zegt op

  Beste Henny, als je je aan de Thaise wet wilt houden, heb je een workpermit nodig. Je informatie is dermate summier dat , ik geen zinnig woord kan zeggen of je die ooit krijgt. Ik snap niet dat je met deze vraag ooit toegang tot dit blog hebt verkregen. Maar goed wens je succes met je verwachtingen op werk, maar denk dat het er nooit niet van komt op legale wijze.

 4. Frank Kramer zegt op

  Beste Henny, uit jouw vraag blijkt dat je werkelijk helemaal niets van Thailand weet, in relatie tot werken daar.
  Daarmee lijkt het me al een advies om je eerst eens te oriënteren, anders nog dan jouw vraag nu op dit blog.

  Wat denk je dat er gebeurt wanneer er een man of vrouw uit Thailand komt naar Europa, naar Nederland en hier denkt legaal te blijven en te gaan werken? Je zult op je Nederlandse klompen aanvoelen dat dat niet zo makkelijk gaat. Wel, op Thaise slippers is dat ongeveer even lastig.

  Werken in Thailand zonder werkvergunning is onwettig en strafbaar. En als je al een werkvergunning kan krijgen, dan moet die heel specifiek zijn, want stel (voorbeeldje) jij vraagt en krijgt een werkvergunning aan om kozijnen te gaan schilderen, maar je maait er ook even het gras, dan ben je even onwettig en strafbaar bezig. Stel dat je een leuke Thaise relatie opdoet en hij of zij heeft een winkeltje en jij denkt haar zonder werkvergunning even te helpen, immers jouw partner, door een paar dozen uit de auto in het magazijn te dragen, ben je al onwettig bezig en strafbaar.

  En zelfs in een stil dorpje, ver van een stad, kan een boze buurman of teleurgestelde neef zo jaloers zijn dat ze je aangeven bij de politie omdat je illegaal werkt. Overigens dat alles geldt ook voor vrijwilligers werk.

  Succes

 5. janbeute zegt op

  Ik kan nog wel een tuinman gebruiken.
  De hele dag zwaar werk doen in de brandende zon bij tegen de 40 graden.
  Salaris 300 bath per dag en dat bij een zevendaagse werkweek.
  Bij niet werken of ziek zijn uiteraard geen salaris.
  Vakantie of snipperdagen , nooit van gehoord.
  Toeslag bij overwerk , alleen in overleg.
  Werkkleding en benodigt gereedschap om je werk naar behoren te kunnen uitoefenen daar zorg je zelf voor.
  Misschien iets voor jou, je bent jong en je wilt wat.

  Jan Beute.

  • tom bang zegt op

   Meen dat het minimumloon opgetrokken is naar baht330.

   • RuudB zegt op

    Neen, het minimumloon is in enkele provincies opgetrokken naar 330 baht per dag. Elders zelfs lager dan 300 baht daags. Alhoewel te BKK meer wordt betaald, her en der.
    Lees: https://www.thailandblog.nl/nieuws-uit-thailand/akkoord-verhoging-minimumloon-thailand-per-1-april/ Het artikel is van begin verleden jaar.

  • Johnny BG zegt op

   Het is leuk beschreven en geldt voor de zzp’ers. Die zitten in een andere positie dan een werknemer waar wel degelijk regels voor gelden en je zou eens kunnen kijken op https://www.labour.go.th/en/index.php/2011-04-07-10-49-49 om te zien dat er weinig vrijblijvends aan is om werkgever te zijn.

   Aan de andere kant snap ik die zzp’ers wel die een klant met zo’n mentaliteit niet helemaal serieus nemen en daarna klagen als ze halverwege de klus niet terugkomen of dat het werk niet naar behoren is uitgevoerd.

 6. Frank zegt op

  de juiste work permit is een must, anders is alles onwettig, en ben je dus strafbaar.
  Ken een duitse “eigenaar” van een bar en die mag nog niet eens zijn eigen koffie pakken.
  Er zou maar eens iemand het zien en het aangeven. (camera mobieltjes doen het werk op afstand)

 7. Luc zegt op

  Wat een hoop onzin weer,als je er niets van afweet kan je beter je mond houden.
  Er is een lijst van bepaalde beroepen die je als buitenlander kan en mag doen,ik werk hier al 7 jaar als leraar Engels met een werkvergunning en aangesloten bij de sociale zekerheid.
  Er zijn natuurlijk de nodige vereisten en papieren voor nodig,die zowel door jou als je werkgever moeten verstrekt worden.
  Het is ook onzin da je zelf geen kop koffie mag nemen in de bar van je vrouw,of de boodschappen niet mag uitladen en in de winkel of magazijn zetten,
  Zoals je ook reparaties of onderhoud mag doen in en rond je woning,
  Ik zou zeggen,schoenmaker blijf bij je leest,niemand is hier gebaat met domme en onzinnige antwoorden of commentaren,

  • Mattheus zegt op

   Jij zult het allemaal wel heel erg goed weten, althans je laat niet na dat te benadrukken, maar toch heb ik verschillende mensen zien oppakken nadat ze het “werk” dat door jou als onschuldig wordt beschreven hadden gedaan.

  • johannes h zegt op

   Luc, Je hebt geen idee wat de knapen zich allemaal laten invallen als ze jou moeten hebben omdat (bv)
   jou vrouw niet bijcraagt aan de goede gang van zaken bij de “overheid cq lokale politie “……….

 8. Ruud zegt op

  er zijn wel mogelijkheden om een job te vinden en daar ook een workpermit voor te krijgen er zijn 1000den die dit hebben, maar je moet natuurlijk opzoek gaan naar een job bij meestal internationaal bedrijf…vergeet het van ergens een maand of paar maand te werken ze gaan de papierwinkel daar niet voor opstarten…

 9. Jacques zegt op

  Ik denk dat het verstandig is om van te voren te informeren bij de juiste instanties omtrent het vinden van werk in Thailand. Als je op een toeristenbasis Thailand binnen komt en dan naar werk gaat zoeken zou je waarschijnlijk wel in de problemen kunnen komen. Het is van belang op welke basis je Thailand binnenkomt. Als je vanuit het buitenland al contact heb met een werkgever en die heeft al het e.e.a., geregeld, zodat je de werkvergunning krijgt vooraf of bij binnenkomst, dan heb je dit probleem niet natuurlijk. Je komt dan met het juiste visum Thailand in. In Nederland is dit ook van kracht. Daar werd bij melding bij de vreemdelingenpolitie ook gekeken naar de reden van binnenkomst en als je dan als toerist aangaf naar een baan te zoeken, terwijl je dus op toeristische grond binnen komt, dan kan je al gelijk als onrechtmatig verblijvende uitgezet worden. Misschien zijn er wel al ter zake deskundige die dit zelf hebben meegemaakt en die dit verhaal van mij kunnen ontkrachten of bevestigen. Op die manier bent u dan wel een stapje verder in uw zoektocht stel ik mij zo voor. Succes met uw plannen, maar bezint eer ge begint.

 10. Eric zegt op

  Volgens de immigratie in Buriram zou ik zonder werkvergunning mijn vrouw mogen helpen in haar winkel. Heb dit bij mijn laatste jaarverlenging nog gevraagd en de officier van dienst bevestige dit.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website