Beste mensen,

Mijn naam is Monique en ik zou graag advies/tips willen van de mensen die al een tijd in Thailand zitten over het volgende…

Ik wil volgende maand, in september, een maand naar Thailand komen naar Hua Hin of Cha am. Ik wil in deze maand een Thaise bankrekening openen en op zoek gaan naar een huisje waar ik kan gaan wonen (met hond) per februari 2016. Ik wil dus emigreren.

Ik heb veel gereisd in mijn leven, 10 jaar op de Nederlandse Antillen gewoond en vele keren naar Thailand geweest en weet dus enigszins waar ik aan ga beginnen..;-)

Ik ben 50 jaar, alleenstaand, volledig afgekeurd en heb voldoende inkomen per maand op de bank (>65.000 bth/m). en een beetje spaargeld. Nu heb ik de afgelopen dagen heel veel informatie gelezen op internet; op deze en andere forums,sites, etc. en mijn hoofd zit vol met allerlei info.
ik wil graag weten wat wijsheid is en ik hoop dat ik duidelijk genoeg ben in mijn schrijven.

Klopt het dat wanneer ik als toerist in Thailand ben (in september) ik een bankrekening kan openen bij een Thaise bank? Dus alvast een rekening openen voor als ik in februari definitief blijf. Of beter pas doen wanneer ik in februari kom. Is het oké als pas per februari elke maand geld gestort wordt?

Moet ik dan ook meteen een spaarrekening opnemen en elke maand geld op mijn spaarrekening zetten. Of juist nog even wachten of gewoon voorlopig geen spaarrekening? Hoeveel baht moet ik daar dan minimaal opzetten? Welke bank is het handigst?. Er zijn banken waar je makkelijk een rekening kunt openen en waar ze moeilijker doen? Banken waar het slim is om bijvoorbeeld een Thai persoon of iemand mee te nemen.

Kasikornbank? Banken waar je elke jaar een kopie van je paspoort en retirement visa moet overleggen (ATM) maar ook banken waar dit niet hoeft (Krungsri / de bank of Ayuthaya). Moet ik tenminste 3 maanden voor de aanvraag van mijn visum geld (en hoeveel) op een Thaise bankrekening hebben staan? Er zijn banken waar je voor weinig geld kan opnemen/ exchange rate. Welke bank geeft een goeie rente? Mijn bank is ABN-AMRO Mijn creditcard is gekoppeld aan mijn bankrekening en ik heb een doorlopende reisverzekering.

Klopt het dat ik mijn maandelijkse geld beter op mijn ABN-AMRO rekening kan laten storten (UWV) en dan zelf geld van ABN-AMRO naar een Thaise bankrekening overmaken. Dan zoek ik een bank waar ik ook kan internet bankieren (Kasikorn?) UWV zegt in euro te betalen en dat het in baht op mijn rekening komt als ik het op een Thaise doe.

Ik wil ik wil mijn kind(eren) machtigen/pinpas voor de Thaise rekening wanneer zij hier zijn. Kan ik een scooter huren of kopen en WA verzekerd zijn via dezelfde bank?

Hartelijke groet,

Monique


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Lezersvraag: Emigreren naar Thailand hoe regel ik mijn bankzaken?”

 1. wilco zegt op

  Wil ik ook weten

 2. ko zegt op

  toen ik hier – met dezelfde redenen – voor een maand naar toe kwam, was het niet mogelijk een thaise bankrekening te openen. Ik moest minimaal 3 maanden verblijven. Dus heb gewoon gewoon gewacht tot na de emigratie, geen enkel probleem. Probeer anders een jaarvisum te krijgen, als je toch enkele maanden later weer terugkeerd. Ben je daar vast vanaf en moet een bankrekening zeker lukken. Bij het vinden van een bank ben ik gewoon gaan googlen en kwam uit bij de Bangkok bank, als meest betrouwbaar , klantvriendelijk en niet te vergeten binnen loopafstand van mijn nieuwe huis. Het ligt er maar net aan wat je van een bank verlangt. Succes.
  Als je info wilt: ik woon nu bijna 5 jaar in Hua Hin. Je kunt altijd om advies vragen.

  • han zegt op

   Je kunt ook op basis van inkomen een OA jaarvisum aanvragen in den haag, hoe dat in zijn werk gaat kun je in het dossier op dit forum lezen of op de website van de thaise ambasade. Dan kom je met je jaar visum hier naar toe en hebt ook geen enkel probleem om een thaise bankrekening te openen. Als je een jaarvisum hebt en een huis gehuurd zul je bij elke bank een rekening kunnen openen.
   Verder zou ik mijn geld in nederland op een bank laten storten, dan kun je zelf de momenten uitzoeken wanneer je het naar je thaise bankrekening stort ivm de wisselkoersen. Daar valt nog wel wat te verdienen als je het juiste moment uit kiest.
   Succes

 3. bob zegt op

  Stel al u vragen via email en ik zal ze stuk voor stuk beantwoorden want zo is het teveel. Bob116@outlook.com
  Vragen m.b.t. emigratie zelf kunt u achterwege laten want daar geeft het dossier al alle antwoorden.

 4. Hans Bos zegt op

  Veel vrage, dus ook veel antwoorden. Mail naar hansjbos@gmail.com secretaris en vicevoorzitter van de NL-vereniging in Hua Hin en Cha Am, met 10 jaar Thailand-ervaring.

  • Walter Schrijn zegt op

   Beste Hans, hartelijk dank voor de nuttige info en is er ook een zgn ontmoetingsplaats voor Nederlanders in Hua Hin?
   Is er een website van deze Nederlandse Vereniging in Hua Hin?
   Waar kan ik in Hua Hin de Nederlandse vereniging ontmoeten.

   • Hans Bos zegt op

    Elke laatste vrijdag van de maand komen de leden van de NVTHC bij elkaar op de borrelavond. Dat doen we bij Say Cheese, in de buurt van de Night Market. De vereniging heeft ook een website en je kunt je op de verzendlijst van emails laten zetten. De website kun je vinden via http://www.NVTHC.com

    • Ceesdesnor zegt op

     Beste Hans, adres van Say Cheese is Soi 74.

 5. tonymarony zegt op

  Het makkelijkste is internet bankieren en je geld van de uwv op de abnamro rekening storten naar de abnamro bank gaan en internet bankieren aanvragen en b.v hier bangkok of scb bank zelf je geld op je bank in hua hin of waar ook te storten ,heb zelf een abnamro rekn in holland en smiddags voor 4 uur internetten en de volgende morgen op de rekn in thailand kosten abnamro 5.50 euro.
  Doe dat al 10 jaar en naar zeer tevredenheid geen enkel probleem , woon in pranburi en is niet zo duur als die andere toeristen plaatsen.
  Ik heb ook in hua hin gewoont maar is me nu te druk om te leven vind ik peroonlijk , als je nog meer wilt weten vraag maar.
  e,mail antoon-kooij@outlook.co.th

 6. l.lagemaat zegt op

  Persoonlijk zou ik wachten tot je concreet een woonadres hebt.
  Dan in de buurt van dat adres een bank zoeken. Met een paspoort,huurkontrakt en certificate of Residence kon ik bij de Bangkokbank en TMB bank in Pattaya snel een bankrekening openen.
  Er kan via internet gebankierd worden.Altijd handig om iemand die Thais spreekt mee te nemen.
  Ik zou zelf van Nederland geld overmaken naar mijn Thaise bankrekening.
  Als je echt in Thailand gaat wonen, moet er tenminste 65.000 B per maand op de rekening gestort worden.
  Begin met een scooter (brommer) te huren , bevalt dat, dan kan altijd nog gekocht worden.
  Mijn extra brommer verzekering heb ik bij APG CO<ltd Consulting Company.
  Vergeet niet een eigen goede ziektekostenverzekering af te sluiten bij definitief verblijf in Thailand.
  In Hua Hin kan de Nederlander Matthieu van de AA verzekeringen dat verzorgen.
  vriendelijke groet,
  Lodewijk

  • David D. zegt op

   Mooi en duidelijk antwoord!
   Ziektekostenverzekering is zeker een belangrijk punt voor Monique,
   daar zij zelf aangeeft volledig afgekeurd te zijn.
   Op te merken hierbij dat een reisverzekering niet het zelfde is als een ziektekostenverzekering.

 7. Daniel VL zegt op

  Als je hier bent tracht een rekening te openen bij bangkokbank (eventueel met de hulp van een Thai(se)
  Mij is het destijds toch gelukt. Stort er 500 Bt op want je heb er 200 nodig voor je visakaart. Vraag meteen ook een I banking aan, dit is een internet kaart. Hetzelfde kan ja doen of trachten te doen bij alle banken.
  Wanner je later terug naar Thailand wil komen kan je van huis uit euro’s overschrijven naar hier, dan krijg je hier Thais geld op de rekening welke je later kan afhalen met de visakaart.
  Je kan ook later 10000 euro mebrengen en persoon lijk op je rekening hier plaatsen.

 8. Ron Bergkotte zegt op

  Een reisverzekering is zinloos, geeft geen dekking meer bij permanent verblijf in het buitenland.
  De naam zegt het al : REISverzekering.

 9. Sunny v/d Zijde zegt op

  Hoi Monique,
  Het beste is dat je daar in September aan de mensen die daar al geruime tijd wonen vragen, want je bent inderdaad nu veel informatie aan het verzamelen en dat kost energie…
  Maar de bankrekening openen is de beste als je een vaste verblijfplaats heeft dan is makkelijker en meer mogelijkheden om daar een bankrekening te opening..
  Als je persoonlijk info nodige heeft mag je me ook e-mail sturen dan leg ik je graag uit wat je nodig heeft om te starten.. en heb namelijk een huis in Cha-am en kwam daar al vanaf klein..
  mijn e-mail is sunnyvdzijde@live.nl
  Succes
  en misschien tot horen
  groetjes Sunny

 10. hansk zegt op

  Ik ben zeer tevreden over de karsikornbank in cha am, rekening openen met een 3 maandvisa en kopie huurcontract was geen enkel probleem, wel speciale pas aanvragen voor betalingen op webshops, goede service en altijd wel iemand van het personeel die engels spreekt, hebben een aantal atm bij de 7-11 staan waar je gratis kunt pinnen, internetbankieren geen probleem. De scb en bangkokbank wilden niet een rekening openen. Een jaarvisa in nederland aanvragen is een crime, niet doen.

  Kijk ook eens op Facebook hua hin & cha am expats, soms handige tips van daarwonenden en of aanbiedingen van 2e hands spullen en woonruimtes.

  Een kopie van je laatste 2 uitkeringspecificatie van de uwv is ook goed, je hoeft het niet te laten storten perse op je thaise bank. als je internationale rijbewijs meeneemt kun je je bestaande motor auto eenvoudig een thais rijbewijs krijgen, anders doe je examen is ook niet moeilijk.

  woon zelf in cha am bevalt prima, hua hin is mij te druk af

  • han zegt op

   De regels voor het rijbewijs zijn een jaar geleden veranderd, is niet zo simpel meer om dat zo maar om te ruilen.

 11. Ceesdesnor zegt op

  Ik kom al 10 jaar een maand naar Thailand waarvan de laatste 3 in Hua Hin.
  Ik heb vorig jaar december zonder problemen een rekening geopend bij de Kasikorn bank waarmee ik ook in Holland kan internet bankieren.
  Ik heb open kaart gespeeld en gezegd dat ik maar 1 maand per jaar verblijf maar in de toekomst over twee jaar definitief kom.
  Dit was geen probleem voor de bank en ik krijg ook nog 3% rente per jaar.
  Als je meer informatie wil : c.nolles@casema.nl
  Om te internet bankieren kan de rekening maar op 1 naam staan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website