Dengue opgelopen in Hua Hin, heeft iemand ervaring met “Dengvacia”?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
13 februari 2019

Beste lezers,

Ik ben een vrouw van 65 jaar en verblijf ieder jaar, samen met mijn man van 63, drie maanden in Hua Hin. Wij hebben een paar weken geleden beiden Dengue opgelopen en een week in het ziekenhuis gelegen.

De arts adviseerde ons een vaccinatie “Dengvacia” omdat een volgende keer gestoken worden door een ander type wel eens slechter zou kunnen verlopen. Hij had echter geen ervaringen met vaccinaties bij ouderen want in de richtlijn staat een maximum leeftijd van 60 jaar.

Is er iemand die hier ervaring mee heeft? In Nederland schijnt het nog niet op de markt te zijn en is de maximum leeftijd 45 jaar.

Groet,

Wil


» Laat een reactie achter


12 reacties op “Dengue opgelopen in Hua Hin, heeft iemand ervaring met “Dengvacia”?”

  1. erik zegt op

    Ik heb 16 jaar permanent in Thailand achter de rug en heb geen prikken gehad, niet van de arts, niet van een mug. Ik ben van mening dat een vaccin, als het al werkt, je doet vergeten dat er meer ziektes zijn die muggen kunnen overbrengen. Malaria, hersenvliesontsteking en nog een paar onaangename verrassingen.

    Mijn mening is dat je je beter actief kunt beschermen tegen muggen en daarvoor bestaan smeermiddelen en kleren, horren en milieuonvriendelijk spul als spuitbussen. Vaccinatie is zinloos want het beschermt, als het al werkt, alleen tegen dengue. De andere gevaren blijven om je heen zoemen en kunnen je ziek maken.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  2. l.lagemaat zegt op

    Een paar maanden geleden heb ik ook een dengue virus opgelopen en een week in het Bangkok Hospital Pattaya gelegen.
    Hier is niet gesproken over een vaccinatie voor het geval dat….
    Een beetje opletten en met deet insmeren indien nodig.
    Ik ben 10 jaar ouder dan uw man, maar maak mij verder geen zorgen en woon hier.

    Nog veel vakantie plezier in Hua Hin

    Groet.
    Lodewijk

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  3. Peter zegt op

    Mijn vrouw en ik hebben in Thailand Dengue opgelopen zijn ook 1 week opgenomen geweest. Voor zover bekend is er geen geneesmiddel voor. Uitzieken en veel drinken. In een ziekenhuis heb je uiteraard wel een goede verzorging zoals een infuus en bloedcontrole. Meer kunnen ze niet voor je doen, dus ook daar is het uitzieken. De meeste Thai doen dat trouwens thuis.
    Er zijn diverse vormen van Dengue. Als je kennis hebt gemaakt met de 1e vorm dan ben je daar je hele leven immuun voor zo ver ik weet.
    Heb je pech en loopt je de ziekte (2e) weer op dan is herstel een stuk lastiger en volgens onze informatie is er tot nu toe geen effectieve vaccinatie voor.
    In Thailand schijnt echter wél een vaccinatie te bestaan maar of die werkt is niet bewezen.

    Flink smeren en vooral overdag.

    Gr Peter.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
    • Marc Thirifays zegt op

      Ik heb er twee variaties van gehad. De eerste maal een week uitzieken in lokaal hosptiaal in Buriram, open zaal … de tweede maal idem dito maar dan wel twee weken … gewoon uitzieken, niet klagen en rusten … zwaarste symptoom : waanzinnige migraine !!!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +1 (obv 1 stem)
      • Lung addie zegt op

        Ben je wel zeker dat het ‘Dengue” was? Dengue wordt in het Nederlands ‘Knokkelkoorts’ genoemd en is volgens de artsen het best te vergelijke met een heel zware acute opstoot van Reuma. De symptomen zijn dan ook duidelijk: vooral hevige pijnen in ALLE gewrichten met eventueel braakneigingen, hoofdpijn en zware diarree. Deze laatst genoemde symptomen doen denken aan griep. Er bestaat geen echt medicijn tegen deze dengue, enkel de symptomen kunnen verzacht worden en vochttoediening, in geval van zware diarree, tegen uitdroging. Indien de diarree of het braken zich niet voordoen is een opname in het ziekenhuis niet nodig en is het enkele dagen de pijn verbijten.
        Een vaccin bestaat wel degelijk maar de effectieve werking is twijfelachtig.
        De Denguemug steekt meestal overdag en niet, zoals de meeste andere muggen, ‘s avonds. Zich er tegen beschermen is dus minder voor de hand liggend. Je kan moeilijk een ganse dag onder een muskietennet doorbrengen en die muggensprays zijn ook maar goed voor wat ze waard zijn. De kans om gestoken te worden is relatief klein maar kan gebeuren.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
        • l.lagemaat zegt op

          Laten deze Nederlandse artsen zich eens verdiepen in de 4 soorten denque virus alvorens een uitspraak te doen.
          Voor een griep wordt je niet opgenomen in het ziekenhuis, wel na bloedonderzoek waar duidelijk sprake is van een denquevirus.

          VA:F [1.9.22_1171]
          Waardering: +1 (obv 1 stem)
        • Marc Thirifays zegt op

          Ja, want later bevestigd in het tropisch instituut Antwerpen.

          VA:F [1.9.22_1171]
          Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  4. Kees Onderwater zegt op

    Hallo Will, ik heb 3 jaar geleden Dengue opgelopen in Pattaya via een steek van een mug. Gewoon in m’n hotelkamer. Ik ben naar de huisarts gegaan toen ik terug was in Nederland. Een week later. Die stuurde me door naar en specialist. Deze adviseerde me om er niets aan te doen. Na drie maanden schijnt het “gif” gewoon weer uit je lichaam te zijn verdwenen.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  5. van bellinghen zegt op

    Geachte.
    Ik vroeg een paar wekenngeleden aan Dr. CHATREE In het Pattaya Memorial Hospital hoe het zat met Dengue vaccin. Hij bevestigde dat ze het hebben maar dat het alleen maar werkt tot 50 jaar niet daar boven.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  6. Willem zegt op

    Zelfs in thailand verstrekken de meeste ziekenhuizen het vaccin niet aan mensen boven de 45. Er is ook een ondergrens van 9 jaar maar die staat sterk ter discussie vanwege het grote gevaar dat juist kleine kinderen lopen op heftige uitwerkingen van dengue met soms zelfs dodelijke afloop. De WHO heeft de adviesleeftijd vastgesteld.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  7. C. G. M van Osch zegt op

    Ben 64 jaar en woon sinds 3 jaar in Thailand en heb me laten inenten voor het dengue virus het afgelopen jaar.
    Dit is recisiestand tegen 3 van de 4 varianten.
    De inenting bestaat uit 3x een injectie met daarbij tussenpoos van iedere injectie een half jaar tussen.
    De kosten waren 10.000 bath in totaal.
    Het ziekenhuis waar ik kom is het Thonburi Hospital in Roi- Et.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  8. eduard zegt op

    Valt me zeer op dat het al snel dengue is. In Holland heb je bepaalde maanden een griepvirus, lijkt veel op dengue.Het griepvirus is het hele jaar aanwezig in thailand.Op de Filipijnen kan je je in laten enten.Thailand heeft het nog niet.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website