Je zult tot nu toe al vele malen gehoord hebben over internetbanken zoals Wise (voorheen Transferwise), N26 of Revolut. Sinds vorig jaar is er in Duitsland de zoveelste internetbank gestart genaamd: Vivid Bank. Hier in het kort samengevat mijn bevindingen over Vivid Bank.

Voor het overmaken van geld uit NL of BE naar Thailand in Thaise baht is Wise nog steeds de beste. Azimo is ook oke, maar is niet beter/goedkoper dan Wise. Met N26 kan je helaas nog steeds niet in Thaise baht geld overmaken, wel bijvoorbeeld in Filipijnse of Vietnamese munt. Vivid Bank kan alleen euro transacties aan.

Voor het betalen online of in de winkel in Thailand met een gratis debetkaart, heeft zowel Wise als N26 de voordeligste wisselkoersen. Vivid Bank biedt ook een gratis debetkaart [Visa] aan, doch de koers inclusief opslag is slechter dan Wise of N26.

Wil je een gratis Eurorekening aanhouden voor het betalen van vaste lasten of het kunnen ontvangen van gelden dan zijn N26 of Vivid Bank geschikt. Voor beide banken geldt het Duitse depositogarantiestelsel. N26 heeft het voordeel dat als je geld overmaakt vanuit een NL bankrekening, het tegoed direct aankomt. Bij Vivid Bank duurt het 1 dag.

Tenslotte, voor Wise hoef je geen woonplaats te hebben in NL of BE. Dit is wel noodzakelijk voor N26 en Vivid Bank.

Op dit moment gebruik ik Wise en N26 naar volle tevredenheid. Met de komst van Vivid Bank zie ik dus geen aanleiding om van N26 naar Vivid Bank over te schakelen.

Ingezonden door Eddy

Referenties:

hefintechmag.com/vivid-money-review/

www.solarisbank.com/content/partner/20201116_entgeltinformation_vivid_standardkonto_v1.1_englisch.pdf

www.solarisbank.com/en/support/vivid-money/

1 reactie op “Lezersinzending: Weer een nieuwe internet bank erbij ‘Vivid Bank’”

  1. Frans zegt op

    Hallo Eddy, dank je voor de duidelijke uiteenzetting van de verschillende voor- en nadelen! Ik heb toevallig vanavond nog Wise gebruikt, bevalt inderdaad prima.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website