Fasttailwind / Shutterstock.com

Door de Corona toestanden zijn wij vorig jaar april, na onze gebruikelijke jaarlijkse overwinteringsperiode, niet naar Nederland teruggekeerd.

Met schriftelijke toestemming van mijn DSW-ziektekostenverzekeraar mochten wij tot begin 2021 blijven. Dus de normale 6-maandelijkse periode werd nu anderhalf jaar. Hoewel de medicijnen die ik gebruik opraakten en uitsluitend op doktersrecept vergoed worden heeft DSW ze allemaal keurig betaald tegen de in Thailand geldende prijzen. Zelf schrok ik van de prijzen die hier berekend worden. Om alles toch redelijk te houden ging ik naar een staatsziekenhuis die de helft goedkoper is. Een paar uur wachten vind ik niet erg ik heb toch niets te doen.

We hebben weer zin om naar Nederland terug te gaan. Voor ons is de ideale combinatie 6 maanden in Nederland en 6 in Thailand. Uiteraard ook voor de ziektekostenverzekering. Minimaal moet je 4 maanden in Nederland wonen. Het is nog steeds erg rustig in Jomtien. De vaste overwinteraars hebben massaal verstek laten gaan waardoor de gezellige sfeer weg is. Normaal is het zwembad met de grote terrassen ook een fijne ontmoetingsplaats maar nu eenzaam en alleen baantjes trekken.

Onze retourtickets van EVA Air heb ik in oktober 2019 geboekt via Gate 1. In april 2020 heb ik een waardebon ontvangen. Deze heb ik nu met succes gebruikt voor twee enkele reis per KLM. Netjes de toeslag betaald voor tweemaal 23 kilo kofferbagage én zonder de in overvloed van extra verzekeringen vliegen we nu gratis retour. Hoewel ik de voorkeur geef aan EVA Air in verband met ruimere zitplaatsen en vooral de gunstige vertrektijden. Maar het is zelfs nog onzeker of EVA Air in mei weer gaat vliegen van Bangkok naar Amsterdam en ook niet onder welke voorwaarden.

Omdat Thailand door Nederland terecht als een veilig land wordt beschouwd en tot mijn vreugde de KLM ons alleen maar verplicht een mondkapje te dragen zijn er dus geen extra kosten voor allerlei testen.

Ik hoop tenminste dat ze voor 6 april niet van gedachten veranderen.

Ingezonden door Jan S

7 reacties op “Lezersinzending: Na overwintering in Thailand weer terug naar Nederland”

 1. Hans van Mourik zegt op

  Keurig gedaan, om bij jou Z.K.V. eerst om schriftelijke toestemming aan te vragen. Ik kent de regels niet, als men ingeschreven is in Nederland, wat betreft de ZKV. Ook goed van jou om naar een staatsziekenhuis te gaan. Hans van Mourik

 2. fred zegt op

  Ik vind het in Jomtien de meest leuke periode die ik al ooit heb mogen meemaken. Lekker rustig overal een normale verkeersdrukte en geen heksenketel zoals in ‘vorige’ tijden. Geen stinkbussen geen hordes Chinezen .

  Aan het zwembad nog genoeg zielen om een praatje te maken en het water voor ons alleen. Overal plaats in bars en restaurants overal vlug en vlot bediend en je kan overal je tafel en stoel kiezen.
  Het rijk behoort toe aan paar gelukkigen. Wat moet een mens nog meer ? Alleszins niet de stomdronken twee weken toeristen miljonairs

 3. Hans van Mourik zegt op

  Jan. S. Zie mijn vorige reactie.
  Maar is het niet een beetje riskant wat je doet?’
  Want ZKV, SVB, GBA en de belastingdienst, hebben hun eigen regels.
  Dat je door hun gepakt wordt?.
  Begrijp je wat ik bedoelt.
  Hans van Mourik

  • Erik zegt op

   Hans van Mourik, overmacht breekt wet. Je hebt vast wel gelezen dat overmacht door dat corona een soepele regeling of benadering geeft van alle instanties die je noemt. Je hebt natuurlijk ook de berichtgeving gevolgd, neem ik aan? Bij juiste communicatie door Jan S met de instanties hoeft hij niets te vrezen .

   • Ger-Korat zegt op

    Wat overmacht, je kon vorig jaar ook al rustig heen en weer pendelen met diverse luchtvaartmaatschappijen (Lufthansa, KLM, Swiss, Air France, Quatar etc.) Er is geen enkele reden om je maximale verblijf te verlengen, tenzij je ziek wordt. Bijvoorbeeld dien je je uit te schrijven door de gemeente een melding te doen off de SVB op de hoogte stellen dat je niet wil terug te keren zodat ze de heffingskorting kunnen laten vervallen. Houdt je gewoon aan de regels en overmacht is iets uitzonderlijks en dat is voor het heen en weer reizen van Thailand naar Nederland niet van toepassing.

  • Jan S zegt op

   Ik heb een eigenhuis in Nederland en alles is keurig geregeld door mijn schoonzoon. Het woord
   Corona is een toverwoord.

 4. PEER zegt op

  Beste Jan,
  Om te blijven, daar heb je heel verstandig aan gedaan!
  Ikzelf ben wél april ‘20 teruggegaan, maar kon dus niet in sept m’n gebruikelijke winterbeurt nemen in Th.
  Wél kon ik pas begin dít jaar hier binnengeraken!
  Tot volle tevredenheid.
  Maar gezien de restricties in Ned, ik heb besloten om tóch maar wat langer hier te blijven!
  Dus wacht ook maar even tot ook Nederland je weer verwelkomt met ‘n ‘normaal’ leven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website