10 jaar Thailandblog: Lezers aan het woord

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
20 november 2019

Zoals jullie weten bestaat Thailandblog 10 jaar. Daar hebben wij aandacht aan geschonken door o.a. de bloggers aan het woord te laten. Nu zijn de lezers aan de beurt. Als eerste Theiweert uit Den Haag die nu in Pattaya woont.


Vragenlijst voor lezers van Thailandblog

Wat is je naam/nickname op Thailandblog?

Theiweert

Wat is je leeftijd?

70 jaar

Wat is je geboorteplaats en land?

Den Haag – Nederland

In welke plaats heb je het langst gewoond?

Weert

Wat is/was je beroep?

Na een 4 jaar als werkzaam geweest te zijn in o.a. Restaurant Hoornwijk te Rijswijk, Hotel des Indes en ’t Hout in Den Haag ben ik als beroepsmilitair als kok bij de landmacht gegaan.
Daar diverse functies uitgeoefend van instructeur Mobiele Veldkeuken op de koksschool, Commandant Keukengroep bij 11e Tkbat, chef-kok officiers keuken, Hoofdkeuken en Hoofdrestaurant in Weert. Op uitzending geweest in Bosnië en mijn diensttijd afgesloten op het bedrijfsbureau te Weert

Woon je in Thailand of in Belgie/Nederland (waar ongeveer)?

Een gehuurde eenvoudige kamer in Pattaya Klang en verblijf regelmatig in het huis van mijn vriendin bij Kantharalak in een klein dorpje.

Wat is jouw binding met Thailand?

Buiten dat ik er graag ben om te wandelen, en een Thaise vriendin.

Heb je een Thaise partner?

Niet getrouwd, maar wel een open relatie met mijn Thaise vriendin. Die trouwens wel in een bar heeft gewerkt. Ben niet jaloers aangelegd en heb altijd een aantal Nederlandse, Belgische vriendinnen gehad en nu nog steeds een goede verstandhouding met mijn ex-partners.

Wat zijn je hobby’s?

Wandelen nu vooral het wandelen van de vele IML (Internationale Marching Leguae) wandelingen over de hele wereld en daarbij groepen begeleiden. Jaarlijks ben ik met groepen aan het wandelen in de USA (Texas en Arlington), China, Nieuw-Zeeland, Australië, Korea, Japan, Taiwan, Indonesië en enkele Europese landen.

Een uit de hand gelopen hobby, maak een aantrekkelijk wandel excursieprogramma, zorg voor de hotels of een gehuurd huis, transport, vliegtickets, kok, chauffeur en wandelbegeleider. Hierdoor was ik vaak niet meer dan een paar dagen per jaar in Nederland en ook niet lang in Thailand. De vele hotels zijn ondertussen mijn huis kan je bijna zeggen.

Vroeger heb ik een aantal jaren in verschillende teams in Eindhoven aan wedstrijd bowlen gedaan.

Heb je andere hobby’s sinds je in Thailand woont?

Nee eigenlijk niet want voor vrouwen heb ik altijd een zwak gehad, maar omdat onder de hobby’s te scharen is denk ik niet juist.

Waarom is Thailand bijzonder voor jou, vanwaar de fascinatie voor het land?

Buiten mijn vriendin vind ik het fijn vrienden ook iets van het land te laten zien tijdens gezamenlijke wandelingen. Zoals in Mae Hong Song, Phu Kradeng, Phu Rua, Nong Khai en Kantharalak, het Khao Yai National Park en Koh Chang. Probeer ook altijd het Nationaal park Khao Kitchakut aan te doen, maar dat kan alleen in februari/maart. Wanneer ik ook altijd weer naar Nieuw-Zeeland en Australië gaat

Hoe ben je op ooit Thailandblog terechtgekomen en wanneer ongeveer?

Ach denk zomaar, heb in verleden wel mijn belevenissen op enkele websites over mijn belevenissen in Thailand geplaatst en lees enkele andere blogs.

Schrijf je ook reacties?

Een enkele keer

Waarom reageer je (of waarom reageer je niet)?

Soms kan ik me niet beheersen om een reactie te geven, al doe ik het niet veel.  Ondanks je geen roze bril hoef op te zetten. Kan ik me toch wel ergeren aan mensen die op alles negatief commentaar hebben of het nu op de Thaise regering, mensen is. Dan vraag ik me soms af waarom zijn deze niet gewoon in eigen land gebleven, als hetzelfde hier willen beleven. Als je dan eens toevallig weet wie het is en via Facebook of een ander blog ze eens volg, blijkt dat ook in eigen land voor hun niets deugd.

Heb je wel eens een verhaal geschreven voor Thailandblog (lezersinzending)?

Nee is er nog steeds niet van gekomen, te druk met reizen en de voorbereidingen van deze reizen, die ik gewoon als vrijwilliger uitvoer met wandelvrienden onder de naam TT-wandelreizen. Nog steeds met plezier doe en geniet als andere na zo reis als een groep van elkaar afscheid nemen en vele zie je dan weer terug op een andere wandelreis. Liefst 80% van de deelnemers zijn al meerdere keren met mij op reis geweest.

Waarom wel/niet?

Zie vorig antwoord

Wat vind je leuk/bijzonder aan Thailandblog?

Soms nieuwe plekjes in Thailand om eens te gaan verkennen. Ook wel hoe mensen zich druk maken over allerlei toestanden over o.a. visum en andere zaken. Denk dan o.a. over de 800.000 baht regeling.  Nu al die mensen die al zolang hier wonen en via deze regeling (legaal) gebruik hebben gemaakt hoeven toch geen problemen te hebben. Want die hebben gewoon dat bedrag op hun rekening staan en dat geld is steeds meer waard geworden, daarnaast krijgen ze in Thailand ook nog eens wat meer rente er over dan in Nederland. Terwijl ze denk ik dan ook dat geld niet op geven aan de Nederlandse belastingen.

De andere wijze is gewoon voldoende verdienen om via een toeristenvisum of “O”visum in het land te mogen verblijven. Ja als je inderdaad het land tussendoor niet uit wilt heeft men de gaten in het net wat meer afgesloten.

Wat vind je minder leuk/bijzonder aan Thailandblog?

Ach ik denk dat ik alles wel even doorlees, behalve als te veel reacties opkomen, want dan ontbreekt me de tijd voor. Ik vind wel leuk te zien in de verhalen van de blog schrijvers dat die “soms” gekleurd zijn. Dan denk is vast iemand geweest die bij de niets heeft met het leger, Koninklijk huis, Boeddhisme e.d.  Kunnen zich erg druk maken of er een dagje geen alcohol gedronken mag worden en dan denk ik dat weet je toch als je naar dit land gaat. Maar men wil eigenlijk de vrijheid van eigen land (wat vaak in hun ogen niet goed is) dat iedereen hun levenswijze moet volgen.

Wat voor soort berichten/verhalen op Thailandblog vind je het meest interessant?

Toeristische berichten, maar ook wel visum en van onze dokter. Waar ik gelukkig nog nooit gebruik van heb hoeven maken. Buiten in een vitaminepil en soms een versteviger pilletje voor een lange prettige nacht gebruik ik nog niets. 😉

Heb je contact met andere lezers of schrijver op Thailandblog (met wie en waarom)?

Ik heb zo wel contact met lezers van dit blog en ook enkele anderen in Pattaya, Jomtien en Kantharalak. Heb een keertje een bezoek gebracht aan De Inquisiteur bij het shopje.

In verleden hield ik ook wel eens een maandelijkse meeting als in Thailand was voor Nederlanders/België in het “Sodom en Gomorra”  de plaats Pattaya. Welke vaak afgesloten werd met bezoek aan een aantal GoGo’s op de Walkingstreet. Een plekje waar ik vroeger altijd leuk vond om mijn drankje te drinken was de Tornado bar in Soi 6.  Nu blijft bij een drankje bij Ons Moeder of Tulip House en probeer altijd bij het Beach Voetbal in Jomtien te zijn.

Wat vind je van de vele reacties op Thailandblog? Lees je die allemaal?

Nee, lees echt niet al de reacties, dan moet je echt niets te doen hebben. Maar lees altijd wel de verhalen van mijn Belgische vriend die onder de naam De Inquisiteur schrijft. Ken hem van de tijd van de Brass Monkey Bar aan de Darksite van Pattaya.

Wat voor functie heeft Thailandblog volgens jou?

Voor nieuwe Thailand-bezoekers kan men vaak veel informatie vinden en ook de ontwikkelingen op gebied van visum en meldingen. Voor een groot aantal reageerders is het een uitlaatklep om hun mening te spuien. Ja dat doe je niet in je eentje tegen je eigen. Ben nu in Indonesië geweest, daar hanteert men ook het twee prijzensysteem. Wat in mijn ogen geen probleem is want wij westerlingen hebben andere eisen dan de lokale bevolking en kunnen voor het grotendeels geen Thais lezen laat staan praten. De boete van overstay is daar trouwens € 70,- per dag.

Wat mis je nog op Thailandblog?

Ach ik zou het eigenlijk niet weten.

Denk je dat Thailandblog het volgende jubileum haalt (15 jaar)?

Ach als de mensen die er achter zitten er nog steeds plezier in hebben en er voldoende reageerders zijn dan denk ik het wel.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “10 jaar Thailandblog: Lezers aan het woord”

 1. Erwin Fleur zegt op

  Beste,

  Leuk dat u het Initiatief heeft genomen om een verhaal te vertellen!
  Er is en zal u delen (hoop ik) veel ervaring waar lezers van kunnen genieten.
  Met vriendelijke groet;)

  Erwin


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website