10 jaar Thailandblog: Lezers aan het woord – Johnny BG

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
22 november 2019

Zoals jullie weten bestaat Thailandblog 10 jaar. Daar hebben wij aandacht aan geschonken door o.a. de bloggers aan het woord te laten. Nu zijn de lezers aan de beurt. Vandaag Johnny BG die in Bangkok woont.


Vragenlijst voor lezers van Thailandblog

Wat is je naam/nickname op Thailandblog?

Johnny BG

Komt van Johnny B. Goode en de uitvoering van Peter Tosh spreekt mij erg aan. Kortweg komen alle versies van dit nummer erop neer dat je in armoede geboren kan zijn (of veel pech in het leven kan hebben), maar dat wil niet automatische zeggen dat je ook talentloos bent of geen kansen hebt.

Ontdek je eigen kunnen en durf buiten de gebaande paden te denken om een stapje verder te komen en op dat pad komen er heus wel mensen die je steunen. Vaak is het juist de persoonlijke omgeving die ervoor zorgt dat je eerder geremd dan gemotiveerd wordt.     https://www.youtube.com/watch?v=AjGLMcrWrS8 

Wat is je leeftijd?

Begin 53, kind van de verloren generatie waarin niets vanzelf kwam aanwaaien.

Wat is je geboorteplaats en land?

Rotterdam.

In welke plaats heb je het langst gewoond?

Rotterdam

Wat is/was je beroep?

Ooit ben ik als tuinman begonnen heb dat 8 jaar gedaan. De laatste 3 jaar waren een ware straf maar er moesten centen verdiend worden en toen ik het echt spoegzat was heb ik het roer volledig omgegooid en ben in de logistieke wereld terecht gekomen.

Van daar uit veel internationale contacten opgedaan en nu werkzaam in Bangkok bij een logistiek dienstverlener. Daarnaast heb ik samen met mijn partner een handelsbedrijf.

Woon je in Thailand of in Belgie/Nederland (waar ongeveer)?

Bangkok

Wat is jouw binding met Thailand?

Mijn leven zoals ik het graag wil leiden met daarbij zowel de voordelen als de nadelen die erbij horen.

Heb je een Thaise partner?

In Nederland had ik een langdurige relatie met een Thaise partner (familievorming heette immigratie toen nog) maar op een gegeven moment was de toekomstwens zoals beide dat zagen niet te verenigen en dat was een goed moment om een ander leven te beginnen en  ben nu 4 jaar samen met mijn huidige partner.

Wat zijn je hobby’s?

In Nederland was voetballen een hobby maar door blessures kon dat niet meer. Daarnaast was ik vrij actief met het verzamelen van Thaise muziek en films op Thaise downloadsites en na vertrek naar Thailand ben ik daar mee gestopt.

Heb je andere hobby’s sinds je in Thailand woont?

Naast voetballen was de kantine natuurlijk een van de voornaamste reden om lid te zijn van een vereniging. Lekker slap ouwehoeren over de wereldse problemen en andere onzin die er kan bestaan.

Die hobby van het bomen heb ik nog steeds en met grote regelmaat maken we er in het weekend een leuke bende van. Het enigste verschil met Nederland is dat niemand Nederlands of Engels spreekt, dat de vrouwen erbij zitten en dat de hapjes geen bittergarnituurtjes zijn.

Daarnaast vind ik het de laatste jaren leuk om dingen uit de Nederlandse keuken te bereiden zoals boterkoek, kapsalon, draadjesvlees en gestoofde varkenswangen.

Waarom is Thailand bijzonder voor jou, vanwaar de fascinatie voor het land?

In 1991 kwam ik voor de eerste keer een paar dagen in Bangkok en het was een verademing t.o.v. een vakantieland zoals bijvoorbeeld Spanje.  In 1992 ben ik vervolgens 8 maanden op reis gegaan door Z.O. Azie maar daar kwam in de praktijk niets van terecht. De vrijheid in Thailand was vele malen beter te voelen dan in Maleisië, Singapore en Sumatra en ben daarom voornamelijk door Thailand getrokken. In dat jaar mijn ex -partner ontmoet en dan ga je al snel ieder jaar naar Thailand op vakantie. Met toenmalige baan kon dat de eerste jaren 6-8 weken per jaar en op de brommer zijn kris kras door het hele land vele provincies doorkruist.

Met de loop der jaren werd het steeds meer een beproeving om vanuit de vakantiemodus weer het ritme te vinden terwijl ik wel mogelijkheden in Thailand zag maar dan moest ik er wel zelf zijn.

Toen daar de mogelijkheid voor kwam ben ik op de bonnefooi 8 jaar geleden vertrokken en zit er nog steeds en hoop er nog lang te mogen verblijven, ondanks alle fratsen en soms onnavolgbare wijsheid. Om het wat toekomstbestendiger te maken zit de aanvraag voor een Permanent Residency in de pijplijn.

Dagelijks kan ik nog steeds genieten van de manier van leven en zeker het weer en het moet gezegd worden natuurlijk ook ergeren aan bepaalde zaken, maar daar kan ik inmiddels wel mee omgaan als er zo’n situatie weer eens opduikt.

Hoe ben je op ooit Thailandblog terechtgekomen en wanneer ongeveer?

Geen flauw idee. In de begintijd van het bloggen was er Thaiportal en die stopte ermee en toen ben ik mij meer gaan richten op de Thaise muziek en film websites.

Na vertrek uit Nederland had ik de eerste jaren mijn handen vol aan andere dingen en het zal zo’n 4-5 jaar geleden zijn dat ik de site regelmatiger ging bezoeken.

Schrijf je ook reacties?

Sinds een jaar of wat reageer ik wel met regelmaat.

Waarom reageer je (of waarom reageer je niet)?

Eerst was ik een lezer, maar zo af en toe kwamen er reacties voorbij die zo ver van mijn eigen gedachte af stonden dat ik weleens wilde weten waarom dat zo is. Voor de verschillende onderwerpen kun je op je slippers aanvoelen wie er wat gaat reageren en dan vind ik het in het kader van het levendig houden van dit blog wel leuk om te reageren en te zien hoe er dan weer op mijn mening wordt gereageerd.

Uit onderzoek is gebleken dat van mening veranderen bijna gezien kan worden als het niet meer kunnen vertrouwen op je eigen mening.

Hoe meer invalshoeken (reacties) er zijn des te beter kan je begrijpen waarom mensen anders denken.

Heb je wel eens een verhaal geschreven voor Thailandblog (lezersinzending)?

Een paar keer. Niet dat ik schrijverstalent heb, maar ik heb voor de komende tijd wel weer een onderwerpje.

Waarom wel/niet?

Je kan niet van de vaste bloggers verwachten dat zij de enige zijn die de kar moeten trekken.

Het is hetzelfde als bij bijv. een voetbalclub. Ouders dumpen daar letterlijk hun kinderen en verwachten dat vanwege het betalen van contributie dat anderen wel op hun kinderen passen. Thailandblog mag dan wel gratis zijn maar vrijwilligers steken er een hoop tijd in en dan is het bemoedigend voor hen dat lezers ook stukjes schrijven.

Wat vind je leuk/bijzonder aan Thailandblog?

Ik vind het leuk dat het met al die jaren toch wel een toonaangevend blijvertje is geworden. Dat kan je bij het begin niet verzinnen en vraagt om heel veel discipline en dat vind ik knap van iedereen die er een bijdrage aan levert.

Het is een goede mix van artikelen die het interessant maken om er dagelijks naar te kijken.

Wat vind je minder leuk/bijzonder aan Thailandblog?

Ik denk dat het blog als blog is begonnen met een mogelijkheid tot reageren. 10 Jaar verder zijn de communicatiemiddelen sterk verbeterd en gaat het daarom allemaal veel sneller. Van mij zou het vernieuwen van reacties wel wat sneller mogen. Al kan ik er ook begrip voor hebben als er geen snelheid in zit, want je moet er wel de moderators voor hebben en dit blog is geen NU.nl die ’s nachts trouwens ook niet meer modereert. Misschien is het een idee om zichtbaar te maken op welke tijden er niet of nauwelijks gemodereerd wordt.

Verder zijn er weleens lezersvragen waar mensen de moeite nemen om antwoord op te geven of aanvullende vragen hebben en dan komt er geen reactie meer op terug. Dat vind ik respectloos. Is het nou zo moeilijk om een aanvullend bericht te sturen met “mensen dank voor de reacties en ik kan hier wel of niet mee vooruit”?

Daarnaast snap ik soms niet waarom eenzelfde soort lezersvraag meerdere keren geplaatst wordt. Een voorbeeld “BVN kan ik ineens niet meer ontvangen” en dan staat er bij “gerelateerde onderwerpen” een nagenoeg dezelfde vraag. Voordat er een vraag gesteld wordt kan de vraagsteller en de uploader toch even kijken of dat al eerder gevraagd is?

Wat voor soort berichten/verhalen op Thailandblog vind je het meest interessant?

Ik vind verscheidenheid belangrijker dan wat ik interessant vind. Door de preview ga ik soms dingen lezen die ik anders in mijn bubbel niet zou lezen.

Heb je contact met andere lezers of schrijvers op Thailandblog (met wie en waarom)?

Ik heb sowieso weinig Nederlandstalige contacten in Thailand en zou ook niet weten of die Thailandblog kennen. Ik zal er iemand anders zelf nooit naar vragen. Ik heb wel wat met (internet)privacy voor wat het waard is.

Wat vind je van de vele reacties op Thailandblog? Lees je die allemaal?

Als ik het een leuk onderwerp vind lees ik ze wel ff door en dan denk ik weleens “ oh, daar heb je die weer” maar andersom zal het niet anders zijn en andere reacties vind ik dan wel weer leerzaam.

Wat voor functie heeft Thailandblog volgens jou?

Een luchtige informatieve website ,waar je ook vrij makkelijk reacties en vragen kan stellen, voor mensen die interesse hebben in Thailand.

Elke lezer heeft denk ik het gevoel meegemaakt dat ze het spannend vonden om naar Thailand te gaan. Voor de internetperiode was Lonely Planet en een enkele geluksvogel de bron om iets van te voren te weten te komen.

Tegenwoordig is daar het internet voor en op dit blog komen alle soorten onderwerpen en meningen naar voren en met Google Maps kan je jezelf nog een betere voorstelling van je reis maken.

Voor de lezers die in Thailand wonen biedt het handige weetjes aangezien vele dingen nogal regelmatig aan veranderingen onderhevig kunnen zijn.

Wat mis je nog op Thailandblog?

Ik zou niet weten wat.

Denk je dat Thailandblog het volgende jubileum haalt (15 jaar)?

Zolang de moderator op een degelijke manier reacties filtert en er advertentiegelden binnen komen dan bestaat Thailandblog over 5 jaar uiteraard nog. In welke hoedanigheid dat is de vraag, maar voor een website gericht op een land is er altijd plek.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “10 jaar Thailandblog: Lezers aan het woord – Johnny BG”

 1. Rob V. zegt op

  Van je mening vallen zal net zo makkelijk zijn als van je geloof af te vallen denk ik zo. Lastig en met kleine stapjes of er moet plots een schrikbarend nieuw feit je onder de ogen komen. Toch lees ik trouw allerlei achtergronden en reacties, om zowel zelf nieuwe inzichten proberen op te doen als ook andere meningen te leren kennen en proberen te begrijpen. Zo kijk ik ook op linkse opinie dies (Joop) als rechtse opinie sites (TPO). Afwijkende meningen lezen prikkelen en soms lekker aan ergeren. 555

  Beste Johnny, leuk dat je zo een baan in Thailand gevonden heb. Lijkt me soms ook mooi, al hebben zowel Nederland als Thailand hun voor en nadelen. Als je amper Nederlands of Engels gebruikt gebruik je dus meestal Thais neem ik aan. Netjes hoor.

  Nb: best veel lezers/reageerders met de wieg in de zuidelijke Randstad. Den Haag, Rotterdam. Prima steden. Komt er straks nog een Limburger voorbij?

  • Rob V. zegt op

   Overigens erger ik me op een gezonde manier aan sommige reageerders. Ik heb aan niemand een hekel, al raak ik soms wat moedeloos van sommige reacties. Dat ergeren kan variëren van ‘jij hebt gebrek aan empathie’ tot ‘jij kent de feiten duidelijk niet’ of ‘waarom kijk je zo neer op Nederland/Thailand??’. Maar met de meeste lezers zou ik wel een biertje kunnen doen denk ik. 🙂

   • Johnny BG zegt op

    Over empathie gesproken, dit is een interessante column over dit onderwerp https://www.demaakbaremens.org/mee-met-het-idee-kan-er-te-veel-empathie-zijn/

    Mocht ik soms niet empathisch overkomen dan ligt dat waarschijnlijk aan deze conclusie en dan met name de rol van de overheid hierin.

    Geïnstitutionaliseerde solidariteit stelt veel minder eisen aan ons morele systeem dan empathie. Dat werkt in zekere zin bevrijdend, want hoe kun je met miljoenen medeburgers persoonlijk betrokken zijn?
    Een werkbare onverschilligheid, gekoppeld aan een overheid die haar middelen rechtvaardig probeert te verdelen, maakt de samenleving werkbaar.

  • Sjaak S zegt op

   Limburger zijn wat dun gezaaid. Maar als het een troost kan zijn… Ik ben er één van. En wel uit Kirchroa (Kerkrade). Limburgser kan bijna niet.
   Ik werd ook al voorgesteld, ofschoon ik eigenlijk meer een reageerder dan Blogger ben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website