10 jaar Thailandblog: Lezers aan het woord – André

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
23 november 2019

Zoals jullie weten bestaat Thailandblog 10 jaar. Daar hebben wij aandacht aan geschonken door o.a. de bloggers aan het woord te laten. Nu zijn de lezers aan de beurt. Vandaag André, een Belgische lezer die in Thailand woont.


Vragenlijst voor lezers van Thailandblog

Wat is je naam/nickname op Thailandblog?

André

Wat is je leeftijd?

59 jaar

Wat is je geboorteplaats en land?

Diepenbeek,Limburg, België

In welke plaats heb je het langst gewoond?

Diepenbeek……23 jaar (21 jaar bij mijn ouders en 2 jaar in het huis van mijn opa, dat ik huurde), daarna huis gekocht in Guigoven, Limburg. Na 9 jaar werd dat te klein wegens de geboorte van 4 kinderen. Verhuisd naar Genk voor 10 jaar ( in die 10 jaar “even” weg geweest en 2 jaar in Schulen gewoond). Na de echtscheiding verhuisd naar Messelbroek, Scherpenheuvel voor 7 jaar. In 2010 terug een huis gekocht in mijn eentje in Halen. In 2018 alles verkocht en op 01/07/2018 verhuisd naar Bangsaray, Thailand.

Wat is/was je beroep?

Na 1 jaar bouw en 2 jaar isoleerder, overgestapt naar Nestlé als vertegenwoordiger/vanseller in de zuivel afdeling. Ik verkocht platte kaas/yoghurt/desserts en vanaf 1990 ook Herta en Findus. In 2002 overgestapt naar de verzekeringswereld, eerst als agent voor P&V en vanaf 2016 als onafhankelijke makelaar. Dus tegenwoordig werk ik op afstand (mail/messenger/whatsapp) een paar uur per dag tot aan mijn pensioen op 61 jaar in 2021. Uiteraard heb ik hulp van een bevriende makelaar in België die het manueel allemaal opvangt.

Woon je in Thailand of in Belgie/Nederland (waar ongeveer)?

Vanaf 01/07/2018 verhuisd naar Thailand. Alle bruggen opgeblazen in België (huis verkocht, auto verkocht).

Wat is jouw binding met Thailand?

Mijn partner.

Heb je een Thaise partner?

Uiteraard, heb haar  6 jaar geleden leren kennen tijdens haar scheiding van een Eindhovenaar.  Toen was ze reeds 12 jaar in Holland. Ben gehuwd in 2016. Zowel in België als in Thailand

Wat zijn je hobby’s?

Zwemmen (zowel baantjes trekken in het zwembad kortbij , als zwemmen in de zee). Muziek beluisteren , heb heel de collectie en installatie(28000 stuks) verhuisd naar Thailand ! Ik lees graag strips of biografies . Verander regelmatig (om de 6-7 weken) alle 100 plaatjes op de jukebox., een filmpje kijken, zowel naar de bioscoop in Pattaya, als thuis op dvd ( heb een regio 2 dvd/Blu-ray player meegenomen en alle 4000 dvd’s). Verder het land gaan ontdekken, met de auto. Regelmatig een terrasje doen met ons twee of tesamen met nieuwe vrienden in Thailand. Regelmatig alle culturele feesten gaan bijwonen in de buurt.

Heb je andere hobby’s sinds je in Thailand woont?

Eigenlijk wel, 2 om precies te zijn.

1. Ben bezig om mijn collectie in te geven in de grootste “music database” op het net: Discogs !! 10000 erin, nog 18000 te gaan.

2. En mijn vrouw verzameld regelmatig geld in via vrienden, kennissen, facebook, gulle gevers, ……. En daar gaan we dan zakjes rijst van 5 kg van kopen (op promotie 75-78 bath), en die zakjes gaan we dan verdelen onder echt arme Thaise mensen. (ook mensen uit Laos, Cambodja). We gaan dan echt in de achterbuurten, bossen, platteland op zoek naar die schamele ijzeren barakken waar men op 6 m² met een heel gezin woont.  1 Zak per gezin en daar waar een auto voor de deur staat rijden we gewoon voorbij. Zijn we soms wel 3-4 uurtjes voor onderweg. Ondertussen zitten we aan “rice-project 7” en hebben we reeds meer dan 400 zakjes rondgebracht. (te volgen op facebook van mijn vrouw Sathinee Jacobs)

Waarom is Thailand bijzonder voor jou, vanwaar de fascinatie voor het land?

In feite ben ik niet gefascineerd door Thailand. Ik voel mij na 2 uurtjes overal thuis. Ik neem Thailand zoals het is, met de goede kantjes en de slechte kantjes. Ik probeer mij aan te passen en waar ik vind dat ik dat niet moet doen, daar doe ik dat niet. Heb respect voor ieders mening en geaardheid.

Daarnaast is het natuurlijk leuk om steeds warm weer te hebben, een cultuur waar alles kan en niets moet, mensen die van dag tot dag leven en vandaar uit heel soepel zijn. Ik probeer samen met Sathinee te genieten , elke dag opnieuw.

Hoe ben je op ooit Thailandblog terechtgekomen en wanneer ongeveer?

Zoals zovelen, op zoek naar Visa info en dergelijke, en op zoek naar Thaise info, vanaf 11/2013.

Schrijf je ook reacties?

Ik schrijf regelmatig reacties, ook al worden die niet altijd geplaatst.

Waarom reageer je (of waarom reageer je niet)?

Soms om te helpen, soms om mijn mening te laten horen, soms om te danken, ik ga graag een gesprek aan.

Heb je wel eens een verhaal geschreven voor Thailandblog (lezersinzending)?

Neen, tot nu toe nog niet

Waarom wel/niet?

Eigenlijk is de enige reden de volgende. Bij een verhaal hoort een foto of meerdere foto’s en als ik via het antwoordformulier ga, dan kan ik geen foto uploaden. Ik heb dat tot nu toe reeds 3 maal gevraagd hoe dit werkt maar tot nu toe nog steeds geen antwoord hoe het dan wel kan.

Wat vind je leuk/bijzonder aan Thailandblog?

De diversiteit van alle artikelen die aan bod komen. Heb al heel wat geleerd van anderen die hier wat geschreven hebben en van reacties die anderen hebben geplaatst.

De diversiteit van reacties op een artikel, wat steeds bewijst uit wat voor pluimage onze samenleving bestaat, zo divers in denken, in schrijven, in reageren, in oordelen, in veroordelen.

Wat vind je minder leuk/bijzonder aan Thailandblog?

Minder leuk, en soms storend en in het slechtste geval misleidend, dat zijn de reageerders of vraagstellers die niet de moeite doen om een punt (.), een komma (,), een vraagteken (?) of hoofdletters (ABC..) gebruiken in het proza stukje. Het staat dan meestal ook nog vol fouten en zeer onduidelijk verwoord, dat ik mij afvraag, hoe is die door de “censuur” geraakt.

Wat voor soort berichten/verhalen op Thailandblog vind je het meest interessant?

Ik heb een breed scala van interesse en het hangt eigenlijk meer af van het tijdstip dat ik lees, hoeveel artikelen ik zal lezen. Eén ding zal ik steeds volgen, alles wat Ronny schrijft en alle vragen rondom Visa en aanverwanten. We willen alles correct doen, zoals Thailand het wil en hij is toch een enorme hulp hierin. Ook politieke kwesties (we moeten toch weten welke richting dat het uit gaat), culturele nieuwigheden die nog niet ik het archief van het blog staan.

Ook het reilen en zeilen van sommige bloggers is soms aangenaam om te lezen. Ook de diversiteit in de verschillende farang/Thaise dame relaties is soms guitig, leerrijk en verbazend om te volgen.

Heb je contact met andere lezers of schrijver op Thailandblog (met wie en waarom)?

Heb in 2018 contact gehad met Theo in Hua Hin en hem ook bezocht, ivm het wel of niet aankopen van een huis in Hua Hin.

Wat vind je van de vele reacties op Thailandblog? Lees je die allemaal?

Zie hierboven, een artikel wat me interesseert daarvan zal ik ook alle reacties lezen.

Wat voor functie heeft Thailandblog volgens jou?

Voeling met mede landgenoten en noorderburen, in onze taal kunnen lezen over Thailand , in de meest brede zin van het woord. Op de hoogte blijven over 1001 Thaise aangelegenheden.

Wat mis je nog op Thailandblog?

Muziek, music, musique, เพลง in de brede zin van het onderwerp.

Denk je dat Thailandblog het volgende jubileum haalt (15 jaar)?

Natuurlijk, tenzij jij er mee stopt!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “10 jaar Thailandblog: Lezers aan het woord – André”

 1. Rob V. zegt op

  Goed bezig André met die rijstzakjes. Meer muziek zou mooi zijn, maar copyright kan hier roet in het eten gooien. Zo wil ik nog eens een Thais liedje met vertaling insturen maar dat staat al lang niet meer op YouTube wegens copyright… en alleen de (vertaalde) tekst heeft de lezer weinig aan als je het mij vraagt. Muziek moet je ervaren.

  Nb: Gisteren vroeg ik om een Limburger, vandaag gekregen. Morgen dan graag een Thaise lezer?? 🙂 555

  • Leo Th. zegt op

   En wat voor een (Belgische) Limburger Rob! Eentje die zijn zaken zo te lezen goed op orde heeft en zijn dagen in Thailand niet verslijt met stilzitten. En ook nog eens een praktische hulpverlener, samen met zijn partner. Succes André, ook met je indrukwekkende music database!

   • André zegt op

    Dank U Leo, ben blij dat jij het Rob zelf zegt 😉 ….. Rob vroeg voor een Hollandse Limburger, maar krijgt er eentje van den Belgique over de vloer.
    En gelukkig Leo, staat het woordje “verveling” niet in mijn woordenboek. De wereld is zo mooi en de mensen erop evenzo.
    En moderator, indien het volgende er niet op mag, geen probleem.
    Mijn vrouw heeft een groot barmhartig hart. Daar hebben in haar leven (tot dat ze mij ontmoette) heel wat mensen van geprofiteerd. Zij kon nooit neen zeggen. De dag van vandaag straalt zij als nooit tevoren. Nu zet zij zich in voor de minder bedeelden.Jullie mogen allemaal haar facebook (Sathinee Jacobs) gaan bezoeken (en vriend worden indien gewenst), waar je alles zeer transparant terug kunt vinden. En indien iemand zich geroepen voelt om te steunen, neem gerust contact op! Zij spreekt en schrijft Nederlands. Mvg, André

 2. appel300 zegt op

  somige mensen kunnen dit simpel weg niet om wat voor reden dan ook
  waar ik er eentje van ben

  dat zijn de reageerders of vraagstellers die niet de moeite doen om een punt (.), een komma (,), een vraagteken (?) of hoofdletters (ABC..)

  • André zegt op

   Dag “appel300″,
   Ik wil toch even reageren omdat ik een beetje boosheid of wrevel voel in je reactie. Mijn verontschuldigingen indien mijn mening over wat ik minder leuk vind aan Thailand blog nogal hard of neerbuigend overkwam. Want ik weigerde om te geloven dat deze mensen het niet beter kunnen. Misschien heeft nog nooit iemand het durven zeggen tegen jullie. Ik denk dat zelfs ook jij, het beter kunt ! Je moet dat alleen maar willen. De tijd nemen om je reactie of vraag zo goed mogelijk, zo duidelijk mogelijk neer te schrijven. En daar helpen leestekens en hoofdletters enorm mee. Als jij denkt dat ik geen fouten maak of schrijf, dan ben je mis hoor. Ik heb mijn antwoorden zeker 3 x herlezen en verschillende fouten verbetert, komma’s toegevoegd, enz… ! Dit uit respect voor alle lezers, zodat ze alles vlot kunnen lezen. (er staat trouwens nog één fout in : ik = in).
   Een zeer wijs man, waar ik veel van geleerd heb, zei ooit tegen mij :” We zijn op de wereld om te leren, in alle aspecten van het leven; net zoals ik, ben je nooit te oud om te leren ! Je moet het alleen maar willen!!”
   Een goede raad die ik elke dag toepas want ik weet dat ik nog veel moet leren. Mvg André

 3. appel300 zegt op

  door zulke reacties
  en u bent niet de eenigste
  die het over hooftleters punten en coma,s heeft of over schrijf fouten
  schrijf ik hier niks ivm ik ben
  niet zo geleerd
  en ik het gevoel heb dat hier allen maar goed geleerde
  mensen iets mogen posten
  daarom Lees ik allen maar hier
  en zeg of reageer ik zeer zelden


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website