Els van Wijlen verblijft momenteel met haar man ‘de Kuuk’ op Koh Phangan. Haar zoon Robin heeft een coffee cafe op het eiland.


Jarenlang gonsden geruchten, maar nu is er aangifte gedaan. De eigenaar van een Yogaschool op Koh Phangan wordt beschuldigd van verkrachting en aanranding.

Deze swaffelende Swami heeft het nationale nieuws gehaald en Facebook loopt over van de verhalen, commentaren en beschouwingen
van ervaringsdeskundigen, ex-medewerkers, slachtoffers, verbijsterden, begripvolle en iedereen die er iets over kwijt wil.

De vermeende dader is de oprichter en spiritueel leider van het wereldberoemde Agama Yoga center, sinds 2003 gevestigd in Sri Thanu, het hippiedorp hier op Koh Phangan. Er worden veel verschillende soorten Yoga lessen gegeven, waaronder Tantra.

Ik weet er het fijne niet van, want Tantra is – zeg maar – niet zo mijn ding. Maar, ik heb me ingelezen en bij Tantra gaat het over aangeven van grenzen, uitstellen van genot, beheersing, en opheffen van blokkades. De blokkades zijn ons aangepraat door onze cultuur en onze ouders tijdens de opvoeding. Om jezelf echt te leren kennen, moet je die eerst wegwerken. Pas dan ben je jezelf en bepaal je je eigen grenzen. Dan ben je spiritueel gegroeid, of zoiets.

Tantra op Koh Phangan, zo is mij ter ore gekomen, wordt vooral toegepast op seksueel gebied. Dagelijkse realiteit is voor velen toch te schraal, denk ik wel eens. Maar ja, ik heb dan ook de spirituele diepgang van een luchtbed.

Onder de studenten en bezoekers zitten ook vrouwen die hulp zoeken na (seksueel) misbruik. In de hoop weer een normaal leven te kunnen genieten, zijn ze kwetsbaar en soms wanhopig op zoek naar beterschap. Blijkt onze spiritueel leider tijdens ‘secret lessen’ te prediken dat mannen superieur zijn aan vrouwen en dat de man staat voor al het goede en de vrouw voor al het slechte…

Hij vindt het vanzelfsprekend dat hij maar om zich heen kan graaien en penetreren. Hij is het tantra lesje over grenzen en beheersing zeker vergeten, of nee….het zijn natuurlijk de vrouwen die hem verleiden…Oh ja, en die ‘secret’ lessen zijn wel geheim.
Wee degene die zijn mond niet houdt… slecht Karma zal hem of haar ten deel vallen.

ack1986 / Shutterstock.com

Hó eens effe…. Werd mij vroeger in de kerk ook al niet gepredikt, dat Eva de aanstichtster is van al het kwaad dat tot op de dag van vandaag op onze aardbol geschiedt. Het was de vrouw die de man verleidde om de verboden vrucht te nemen. Die mannen toch…

En ik maar denken dat dankzij emancipatie, krachtiger en onafhankelijker vrouwen en mannen in deze tijd op basis van gelijkwaardigheid samenleven. Niets blijkt minder waar.

Dus lieve lezers, wees gewaarschuwd!

Heb je je ontworsteld aan de beperkingen van een beklemmend geloof en ben je op zoek naar spiritualiteit? Ben je een slachtoffer van seksueel geweld? Ben je op zoek naar de zin van het leven? Wees sterk, vertrouw op je intuïtie en doe kritisch onderzoek naar wat je geleerd wordt en wees weerbaar, zowel fysiek als mentaal.

Want……

Er is altijd wel ergens een Swami, die je met open armen ontvangt en je wel even naar een hoger plan wil swaffelen.

Hier meer over die Swami: /www.thaivisa.com/


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Een swaffelende Swami op een tropisch eiland, een smerig verhaal”

 1. Siam zegt op

  Het heeft nog lang geduurd voordat de beerput agama opengetrokken is.
  Ik heb die swami vivikananda zien komen in Srithanu, zijn echte naam Narcis Tarcau uit roemenie.
  Hij is voordat hij zich vestigde op koh phangan al verbannen uit India voor vergelijkbare zaken. Agama is gewoon een secte en ik heb heel wat dingen meegemaakt met de aanhangers vd de swami en ook met de swami zelf heb ik een aanvaring of wat gehad.
  Ik ben dan ook blij dat hij nu hopelijk voorgoed verdwijnt vh eiland.

  • Johnny BG zegt op

   Men had het achteraf kunnen weten met een NarcisT. in de hoofdrol.

   Goed stuk overigens Els.

 2. LOUISE zegt op

  Hallo Els,

  Gelukkig weer terug op diy blog.
  Wij misten al je leuke verhalen.
  Ik hoop dat deze kerel gepakt wordt en heel lang vast moet zitten.

  Wil nog wel graag even weten wat swaffelen is.
  Ik heb geen flauw idee.

  Vol verwachting naar je volgende inzending.

  Groetjes,

  LOUISE

  • Wel eens van Google gehoord? https://nl.wikipedia.org/wiki/Swaffelen

   • rob zegt op

    zowel swaffelen of swami dinges willen zijn is niet echt normaal te noemen.

 3. Maryse zegt op

  Wat jammer dat Yoga op die manier met ordinaire seksueel misbruik geassocieerd wordt!
  Ik hoop dat die man en zijn medeplichtige docenten voor jaren in de gevangenis verdwijnen, liefst met zijn alle in een cel. Kunnen ze elkaar helpen…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website