Je maakt van alles mee in Thailand (209)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand, Lezersinzending
Tags: ,
20 december 2021

Niet zo lang geleden heeft de redactie de lezers de mogelijkheid gegeven gratis te adverteren voor koop of verkoop van persoonlijke goederen, zoals auto, motor, enz. Een flink aantal heeft daar al gebruikt van gemaakt, maar of het succes heeft gehad voor de betrokken lezer, is niet bekend.

Bloglezer en blogschrijver Paul maakte namens een goede vriendin ook gebruik van die gelegenheid en zie wat er gebeurde. Dit is zijn verhaal:

Droomhuis te koop, Droomhuis verkocht

Eind vorige maand schreef ik het trieste verhaal over onze vriendin die met haar man vanuit Nederland naar Thailand verhuisde. In Cha-am kochten zij een huis en  verbouwden het tot hun droomhuis. Na enkele jaren genoten te hebben van hun droomhuis overleed haar man plotseling en werd zij zelf ook ernstig ziek.

Ze besloot om terug te gaan naar Nederland, want om hier alleen met haar ziekte in Thailand te blijven was geen optie. Dus moest haar droomhuis, waar ze zo gelukkig was, verkocht worden. Ze vroeg ons om haar daarbij te helpen, maart een huis, zelfs een droomhuis, in deze tijd verkopen, is niet erg gemakkelijk. Ook in Cha-am niet waar duizenden huizen te koop staan en er nog steeds nieuwe huizen bijgebouwd worden.

Het eerste wat wij probeerden was dus het artikel in Thailandblog met wat foto’s erbij. We kregen er zes reacties op, met twee personen die ook het huis wilden bezichtigen.

De eerste die kwam was een Nederlander die met zijn Thaise vrouw uit Bangkok gekomen was. Het waren hele aardige mensen en het contact was gelijk erg goed. Bij de bezichtiging merkten we wel dat het huis, de inrichting, de tuin en de omgeving erg goed in de smaak vielen en tijdens het laten zien van een leuk strandje vlakbij lieten zij merken dat ze meer dan geïnteresseerd waren. We maakten een afspraak voor de volgende dag om gezamenlijk te gaan eten aan het strand, en daar kwam het grote nieuws, zij gingen het droomhuis kopen.

Vijf dagen later werd het koopcontract getekend, de aanbetaling gedaan, en kreeg onze vriendin ruim de tijd om op haar gemak haar terugreis naar Nederland te regelen.

De eerste kijker gelijk verkocht, met recht voor onze vriendin een Happy End!


» Laat een reactie achter


Rating: 4.94/5. From 31 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website