Je maakt van alles mee in Thailand (194)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand, Lezersinzending
Tags: , ,
20 juli 2021

De gebeurtenissen waarover bloglezers een verhaal schrijven zijn overwegend positief van aard. Het gaat dan over iets opmerkelijks, iets grappigs of over een leuke herinnering. Er kan echter ook iets gebeuren, dat je “nooit meer” wilt meemaken.

Op de website van RTL Nieuws staat een wekelijkse rubriek waarin lezers vertellen over een negatieve, ja zelfs soms over een angstige ervaring. Deze week vertelt Arjannah over een vakantie van 3 jaar geleden op het eiland Koh Lanta. Ze keek uit naar witte stranden, lekker eten en mooie natuur. Wat ze niet verwachtte, was dat ze in gevaar zou komen en moest vluchten. “Het engste was nog dat we niet wisten wie we konden vertrouwen.”

Het had te maken met een ontmoeting van haar en haar vriend met een olifant met toeristen en een Thaise begeleider. Haar vriend liet zijn afkeer van het gebruik van olifanten luidkeels horen en de Thaise begeleider was daar niet van gediend. Arjannah vertelt in haar verhaal wat er daarna gebeurde en de angstige ogenblikken, die zij meemaakte. Door auteursrechten kunnen we het hele verhaal niet overnemen, maar verwijzen graag naar de link: https://www.rtlnieuws.nl/

Haar conclusie van deze trip: “Voortaan zal ik niet meer zomaar mijn mening geven. Andere toeristen raad ik aan zich in de cultuur te verdiepen. Ja, er gebeuren in het buitenland soms dingen waar je het niet mee eens bent, maar daar hoef je niet hardop over te oordelen.”


» Laat een reactie achter


Rating: 4.17/5. From 6 votes.
Please wait...

2 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (194)”

  1. Osen1977 zegt op

    Wat een heftig verhaal. Ik ben zelf ook erg anti misbruik van dieren voor enige amusement, maar ga dit in andere landen echt niet op deze manier ventileren. Goed dat zij dit verhaal willen delen zodat anderen gewaarschuwd worden. Veel toeristen denken echt niet na voordat zij wat roepen of denken te mogen doen. Je bent te gast en de spelregels zijn heel anders in het buitenland, vooral in verre landen !!

  2. Francois Nang Lae zegt op

    Deze olifant in Pai had zo zijn eigen oplossing voor die vervelende toeristen op zijn rug.
    https://www.flickr.com/photos/miquefrancois/albums/72157719580143477


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website