Je maakt van alles mee in Thailand (176)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand, Lezersinzending
Tags: ,
15 april 2021

Alhoewel de Thai niet echt veel verschilt van de gemiddelde Belg of Nederlander maak je in Thailand toch soms iets mee wat je in Belgie of Nederland niet zo gauw zal meemaken. Daar gaat deze reeks verhalen over. Vandaag een nieuwe verhaal van Lung addie over een onverwachte site seeing in Phuket.


Onverwachte site seeing in Phuket

Enkele jaren terugkreeg Lung addie, hier in Thailand, bezoek uit Belgenland van twee goede Belgische kennissen van hem, welke een bezoek aan Thailand brachten. Beide bezoeksters wilden tevens naar Phuket, wat niet zo heel ver van de woonplaats van Lung addie gelegen is. En een bezoek brengen aan een Thaise vriendin van hen, Roos, welke in Phuket een eigen beautysalon heeft en reeds verschillende malen in België geweest was. Voor Lung addie geen probleem om beide dames naar Phuket te brengen en verder te vergezellen.

Bij aankomst stelde Roos beide dames een gratis ‘schoonheidsbehandeling’ voor, wat door de dames natuurlijk gretig aanvaard werd. Op vraag van Lung addie hoelang deze behandeling zou duren was het antwoord: een drietal uren. Ja, dat was wel wat lang voor Lung addie om daar vingers te zitten draaien. Dus Lung addie ging een wandeling richting…..? maken. Hij vroeg aan Roos een adreskaartje, wat hij kreeg, zodat hij, na zijn wandeling, per motorbiketaxi kon terug keren naar het beautysalon.

Na zowat anderhalf uur gewandeld te hebben kwam Lung addie uit bij Patong Beach. Dorstig als hij was had hij hier, ook al was het namiddag, keuze te over om van een lekker koel biertje op een terrasje te genieten.

De tijd van terugkeren was aangebroken en hij rekende: anderhalf uur wandelen zal zo een 10 tal minuten per motorbike betekenen….. Een motorbiketaxi aangesproken, kaartje getoond en JA, geen probleem natuurlijk. 150THB moest dat kosten, dus daar gaan we niet over piekeren, kon daar tenslotte niet opnieuw anderhalf uur voor stappen. Wij vertrokken en …. dat was nu precies niet in de richting welke Lung addie voor ogen had….We reden en bleven maar rijden, heuvel op, heuvel af, met prachtige gezichten, de zee, het landschap. Reeds een dik half uur aan het rijden. Het enige wat Lung addie zelf wist was dat het beautysalon aan de voet van een heuvel gelegen was, maar dat was dan ook alles.

Na nog enige tijdje gereden te hebben stopt de taxidriver en vraagt of ik een telefoon bij mij heb. Ja, dat heb ik. Mag ik die eens gebruiken? Natuurlijk want het was duidelijk dat hij de locatie niet vond. Ook het kaartje, wat hem getoond werd voor het begin van de rit, werd me gevraagd en gaf ik hem.

Bleek dat er op dat kaartje, enkel in het Thais, wat Lung addie zelf niet lezen kon, de naam van het Beautysalon en het telefoonnummer stond, maar geen adres. Lung addie veronderstelt, zoals vaak het geval is in Thailand, dat de driver verwachtte dat Lung addie de weg wist en hem zou vertellen hoe er heen te rijden, wat niet het geval was. Zeggen dat hij het niet wist zijn dat zou hij zeker niet gedaan hebben daar hij zo een klant zou verliezen.

We zijn er, na dat telefoongesprekje, wel geraakt maar Lung addie had voor 150THB de helft van Phuket als site seeing meegekregen. Lung addie heeft de driver wel 200THB, als waardering voor de onverwachte mooie site seeing, betaald ipv de gevraagde 150THB.

Ja, soms maak je leuke, onverwachte voorvallen mee in Thailand…. Leuk land toch?


» Laat een reactie achter


Rating: 4.56/5. From 16 votes.
Please wait...

2 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (176)”

  1. maryse zegt op

    Erg leuk verhaal, dank je wel Lang addie.

  2. Jahris zegt op

    Mooie verhaal, heel leuk om te lezen! En een uitgebreide sightseeing voor een paar euro extra, het kan slechter.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website