Je maakt van alles mee in Thailand (168)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand, Lezersinzending
Tags: ,
22 maart 2021

Alhoewel de Thai niet echt veel verschilt van de gemiddelde Belg of Nederlander maak je in Thailand toch soms iets mee wat je in belgie of Nederland niet zo gauw zal meemaken. Daar gaat deze reeks verhalen over. Vandaag een eerder geplaatst verhaal van Georgio.


Eerlijke Thai

Gisteren kwam de hersteller van ons bewakingssysteem langs om wat aanpassingen te doen aan het systeem. Hij controleerde ook mijn TV-toestel in verband met setting kanalen. Regelmatig verdwijnt BVN van het toestel en dan moet hij opnieuw opzoek naar een andere locatie waar BVN zich genesteld heeft. Ik heb satelliet ontvangst.

Na de werkzaamheden riep hij mij en haalde een pakje geld uit zijn broekzak. Ja, Thai zijn nogal slordig bij het bewaren van hun geld, ze moffelen dat graag weg in hun zakken. Hij telde 26.000 baht neer en gaf dit aan mijn vrouw. Ik verwonderd wat is dat….? Bleek dat mijn vrouw bij vorige werkzaamheden 26.500 baht had betaald in plaats van 6.500 baht. Dit werd gecheckt bij beide telefoons wanneer de betaling was overgeschreven.

Zo wil maar zeggen dat er voldoende eerlijke Thais zijn en men ze niet allemaal over de zelfde kam moeten scheren, als het met geld te maken heeft.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.64/5. From 11 votes.
Please wait...

7 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (168)”

 1. PEER zegt op

  Dát is lief van die kerel!!!!
  Je hebt dus maar 500 bath betaald!!
  ipv Th Bth 6500,-

  • timker zegt op

   In het hele verhaal zijn, volgens mij, de cijfers 2 en 6 de boosdoeners. Er moest 6.500 betaald worden maar julie betaalde 26.500. Vervolgens kregen julie 26.000 terug terwijl dat 20.000 had moeten zijn. Dus uiteindelijk nog geen eerlijke afrekening…

 2. Jozef zegt op

  Ja, gelukkig is dit een eerlijke man.
  Maar als ik jou was zou ik toch een gesprekje met mijn vrouw voeren om toch wat attenter te zijn wat geld betreft.
  Ik weet dat sommige biljetten tot verwarring kunnen leiden qua kleur, maar als Thaise zijnde…..
  Hopelijk kom je nog veel eerlijke Thai tegen.

  • Erik zegt op

   @ Jozef : De betaling werd overgeschreven zegt hij . Dus verwarring met biljetten kan dus niet . Maar idd , hij moest maar 20.000 terugkrijgen ipv 26.000 🙂

 3. Ken.vuller zegt op

  De cijfers kloppen niet helemaal.
  Naar mijn weten is BVN niet meer beschikbaar op de Thaicom satelliet …

  • RonnyLatYa zegt op

   “Vandaag een eerder geplaatst verhaal van Georgio.” staat er.

   BVN is nu te ontvangen op AsiaSat 5(C) – Kanaal 66

 4. Lung addie zegt op

  Aangezien je dan uiteindelijk 6000THB teveel teruggekregen hebt, ben jij dan ook zo eerlijk geweest om deze aan die eerlijke Thai terug te geven?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website