Voor goedkope hotels moet je naar Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Hotels
Tags: , , ,
1 augustus 2013

Hotels in Patong Beach zijn volgens de internationale zoekmachine voor hotelkamers Trivago het goedkoopst deze zomer.

Dat blijkt uit een wereldwijde inventarisatie. Volgens de hotelvergelijker zijn op het eiland Phuket de hotels in juli en augustus met 38 euro per nacht gemiddeld het goedkoopst.

Ook in het dorp Kefalos op het Griekse eiland Kos en de Bulgaarse havenstad Varna zijn hotelkamers erg goedkoop. Een kamer in de zomer maanden kost daar, wanneer geboekt in mei of juni, respectievelijk 39 en 48 euro. Veel van de andere goedkope slaapplaatsen bevinden eveneens zich in Spanje, Oost-Europa en de Balkan.

Voor vakantiegangers met een dikkere portemonnee is het eilandje Bora Bora in de Stille Oceaan waarschijnlijk veel aanlokkelijker. Een nacht slapen op het minuscule vulkaaneiland dat deel uitmaakt van Frans-Polynesië is gemiddeld genomen namelijk duurder dan op elke andere plek in de wereld. Per nacht kost een doorsneehotel in Bora Bora 577 euro per nacht.

Trivago is in Nederland een bekende verschijning vanwege zijn regelmatige reclamecampagnes op televisie. Het bedrijf is voor 61 procent eigendom van Expedia.

5 reacties op “Voor goedkope hotels moet je naar Thailand”

 1. lexphuket zegt op

  Dat verbaast me niets. Het is een gevolg van de pogingen van de Thai en de TAT hun bezoekers nummers hoog te houden. Er zijn nu hotels voor 400 baht per nacht. Maar verwacht geen 3 of 4 sterren. Je kunt er slapen en dat is het dan. Geen bar, geen ontbijt,enz. Dat is het gevolg van het massa tourisme uit China met name. Reizen worden geboekt en in China betaald. Deze touristen besteden geen cent in Thailand. Dit kan het einde van Phuket betekenen

 2. Franky R. zegt op

  Dat hotels veel goedkoper zijn in Thailand wist ik al. Maar het hoe of waarom heb ik nooit gelezen. Zelfs hotels in Afrika [Gambia en Tanzania] zijn duurder en bieden minder comfort. Gelukkig was men toch gastvrij genoeg, zodat ik mij minder ‘bekocht’ voelde.

  Misschien een ‘uitdaging’ om aan te gaan voor de redactie van Thailandblog?

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Hotelprijzen van 300-400 Baht (en er zijn er ook die maar de helft kosten) hebben niet direct de bedoeling om buitenlandse toeristen aan te trekken, alhoewel je er ook gebruik kan van maken natuurlijk.
   Je vindt ze over gans Thailand.
   Het is op TB trouwens al eens aan bod gekomen dacht ik.
   Reden – Veel Thai leven met meerdere personen in 1 of 2 kamerwoningen.
   Van privacy is er dus weinig sprake.
   Als die al eens wat privacy willen trekken ze met hun vriendje of vriendinnetje naar zulke hotelletjes. Voor een paar 100 Baht kunnen ze dan ongestoord van elkaar genieten.

 3. ruud zegt op

  Reacties zonder hoofdletters en punten worden niet geplaatst.

 4. Paul zegt op

  Trivago voor 61% van Expedia… dan wordt in 61% van de gevallen Expedia ook als goedkoopste gepresenteerd? Ik zou dan uitkomsten bij Trivago zeker even vergelijken met een andere hotelprijsvergelijker zoals hotelprijsvergelijk.nl


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website