In welke periode boek je de beste hotel deals?

Door Redactie
Geplaatst in Hotels
Tags: ,
13 oktober 2015

In welke periode krijg je als reiziger de beste hoteltarieven? Agoda.com heeft de tarieven van 2014 geanalyseerd. Er is gekeken naar de 25 meest populaire toeristische bestemmingen wereldwijd.

Uit de resultaten bleek dat voor veel bestemmingen het begin van het jaar de beste periode is om je hotel te boeken. De gemiddelde kamerprijs is lager in de eerste twee weken van januari. Opvallend genoeg blijkt niet het hoogseizoen maar de maanden september en oktober gemiddeld de duurste maanden te zijn voor het boeken van een hotelkamer.

Hotels in Europa

Voor Europese bestemmingen is medio maart de beste tijd om je hotelkamers in bijvoorbeeld Parijs, Berlijn, Rome, Amsterdam, Barcelona, ​​Stockholm of te boeken. De prijzen liggen dan gemiddeld 20% lager dan de rest van het jaar. Juli wordt op veel bestemmingen als hoogseizoen beschouwd, maar de kamers in Sydney en New York zijn dan juist voordeliger.

In Azië zijn de hoteltarieven in populaire bestemmingen redelijk consistent gedurende het hele jaar. Uitschieter was Hong Kong met kortingen tot 11% in mei of juni.

Hotels in Bangkok

Hotels in Bangkok kan je het beste in juni of oktober boeken. Voor Singapore is mei de beste maand, in Taipei is dat juli en september. Kuala Lumpur boek je voordeliger in oktober en Hanoi in augustus of december. Seoul is het goedkoopste in januari en Tokio in september.

Bij dit onderzoek zijn de gegevens van 2014 gebruikt de datum van jaarlijkse feestdagen, zoals Chinees Nieuwjaar en Ramadan en grote evenementen hebben wel invloed hebben op de cijfers.

Hotels boeken in Bangkok kan hier: Agoda – hotels in Bangkok


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website