Aparte vogels in Pattaya

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Flora en fauna
Tags: , ,
20 augustus 2020

Iets dat je in Pattaya wellicht niet zou verwachten zijn een aantal aparte vogels. Vreemde en aparte vogels van een heel ander soort lopen in deze plaats eveneens in alle soorten en maten rond maar daar wil ik het in dit verhaal niet over hebben.

Laat ik vooropstellen beslist geen vogelkenner te zijn maar uiterst van de gevederde vrienden kan genieten. Wellicht vraagt u lezer zich af waar je in hemelsnaam in een plaats als Pattaya aparte vogels kunt zien.

We gaan naar Naklua

Neem aan dat de weg naar Naklua voor velen meer dan bekend is en mocht dat niet zo zijn; het is heel simpel. Alle 10-bath busjes maken het bekende rondje over Second Road naar Beach Road. Soms gaat het busje daar naar rechts richting Naklua, maar meestal naar links richting beach. Eerlijk gezegd ben ik er nog steeds niet achter kunnen komen hoe je zonder te vragen kunt zien welke route het busje neemt. Geen nood want mocht het busje de richting van Beach Road oprijden dan stap je uit en aan de overzijde van de weg neem je daar een volgend busje richting Naklua. Stap bij Naklua Market uit en mocht je daar nog niet eerder zijn geweest zwalk dan even over de markt en geniet van het grote aanbod vis, krab, kreeft en vele soorten schelpdieren dat hier wordt aangeboden. Gewoon een must!

Wandel vervolgens weer -links aanhoudend- rechtdoor totdat je aan de brug komt. Kortom een wandeling van enkele minuten.

De Brug

Als je aan de linkerzijde van die brug over zee kijkt dan zie je hele stukken droog liggend gebied met her en der watergeulen. En dat is de plaats waar heel wat soorten vogels hun domein hebben gevonden. De grote zilverreiger en de kleinere soortgenoot zie je er bijna altijd.

Blijf er maar eens staan en sla met verwondering gade hoe de vogels met een forse duik een visje verschalken. Het is niet alleen de verblijfplaats van de zilverreiger maar ook van de zwart gekroonde kwak, de stormmeeuw, de witwang stern, de Mongoolse plevier, de groenpoot ruiter, het visdiefje en het zal je wellicht verbazen ook van de bij ons zo bekende boerenzwaluw.

En mocht je evenals de schrijver van dit verhaaltje de verschillende vogels nauwelijks van elkaar kunnen onderscheiden; er staat een klein bord met de afbeeldingen van de diverse daar rondfladderende vogels met hun naam, weliswaar in de Engelse en Thaise taal maar dat mag de pret niet drukken. Vaak zie je op de drooggevallen stukken land mensen naar kokkels zoeken. Gewoon even genieten van de vogels met op de achtergrond de vissersscheepjes als decor voor een foto. En mocht je er even bij willen gaan zitten; direct over de brug ligt een simpel restaurantje waar je ook gewoon in alle rust iets kunt drinken met de blik op zee en alles daaromheen. Zelfs een echte huismus kan hier tot rust komen.

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Aparte vogels in Pattaya”

 1. bona zegt op

  Dit hebben wij reeds meermaals gedaan.
  Inderdaad een echte aanrader.
  Heel vriendelijk dit even onder de aandacht te brengen.

  • freddie zegt op

   Wel gaan als het eb is anders alleen water

 2. rob zegt op

  Inderdaad een leuk plekje om af en toe heen te gaan. Ik verblijf daar vaak ( mijn vakantie verblijf staat iets verderop op het stuk weg naar Sukhumvit Road bij de brandweer kazerne en politiebureau).

  Bij genoemd restaurantje kun je in de middag heerlijk zitten niks doen en ‘s avonds een eenvoudige maar smaakvolle maaltijd verorberen tussen de locals voor een lachwekkend laag bedrag. Ook aan de andere kant zijn leuke lokale restaurantjes, wel meestal bij allen soms erg druk in de avond.

 3. chris asbeek zegt op

  Helaas geen huismus maar een ringmus. Het zal nog even duren maar de huismus is langzaam Thailand aan het veroveren. Ik zie ze in Isan (Buriram) al jaren en nu zijn ze al in Kabinburi. In een paar jaar zullen huismussen Chonburi bereiken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website