De Thaise keuken kent een variëteit aan exotische gerechten die jouw smaakpapillen in opperste staat van verrukking zullen brengen. Sommige van deze heerlijkheden zijn in de regio’s te vinden. Vandaag La Tiang een eeuwenoude koninklijke snack.

La tiang (ล่าเตียง) is een beroemde Thaise snack. Het is bekend uit het Kap He Chom Khrueang Khao Wan- gedicht dat tijdens het bewind van koning Rama I werd geschreven door de kroonprins die later koning Rama II werd.

De snack bestaat uit een vulling van gehakte garnalen, varkensvlees en pinda’s die samen zijn verpakt in een vierkante vorm van een dun, gaasachtig omhulsel van omelet.

La tiang bestaat uit twee delen. De vierkante omeletverpakking en de vulling gemaakt van varkensvlees, garnalen, geroosterde pinda’s, knoflook en koriander. De snack wordt op smaak gebracht met peper, vissaus en kokospalmsuiker.

Eerst snijd men de sjalotjes, koriander, knoflook en peper, fijn. Dat wordt samen gebakken en daarna voegt men het varkensgehakt, de gehakte garnalen en de geroosterde pinda’s toe. Met vissaus en kokospalmsuiker wordt het geheel op smaak gebracht en smullen maar.

3 reacties op “Geheimen van de Thaise keuken: La tiang (snack met garnalen, vlees en pinda’s)”

 1. Zwarte jef zegt op

  Nooit gezien en nooit van gehoord. Mijn vrouw kent het wel. Ze weet fat het een heel oud tecept is.Maar ook zij heeft het nooit gezien of gegeten

 2. Hank Severens zegt op

  De vraag blijft hoe maak je het gaasachtig omeletje?

  • Lung addie zegt op

   Dat gaasachtig omeletje maken is heel eenvoudig:
   je klutst een of meerdere eieren met wat peper en zout. Voor je de bakpan, die ruim groot genoeg moet zijn, verhit, giet je het geklutste ei in de koude bakpan zodat het zich volledig dun over de bodem van de bakpan kan verspreiden. De bakpan eerst wel voorzien van een dun filmpje olie zodat het niet aanbakt. Dan pas bak je het preparaat en bij het bakken prik je er de gaten in.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website